Autor Wątek: W Su-25T nie chce działać RWR.  (Przeczytany 1590 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

W Su-25T nie chce działać RWR.
« dnia: Marca 31, 2018, 01:04:20 »
Witam,

mamy pewien problem z kolegami._Mianowicie podwieszając radary i tak, po włączeniu elektroniki i wciśnięciu P.Shift + R, RWR dalej nie działa.

Pisownia + nazwa tematu. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Marca 31, 2018, 12:15:01 wysłana przez KosiMazaki »

qrdl_logos

• Gość
Odp: SU 25T Problem z RWR
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 31, 2018, 01:54:46 »
Czy ja dobrze rozumiem, chodzi o system ostrzegania przed niebezpieczeństwami? Jeśli tak, to się tego nie włącza, jest zawsze włączone, o ile jest elektryka :-).

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 31, 2018, 08:39:47 »
I nie musisz nic dodatkowego podwieszać. Tą kombinacją klawiszy możesz wyłączać rwr, ale domyślnie jest włączony.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #3 dnia: Marca 31, 2018, 10:03:30 »
No właśnie jest taki problem, że za cholerę nie chce on mam działać ani nie "drze mordy", ani nie świeci :-[.Jakieś sugestie ?

« Odpowiedź #4 dnia: Marca 31, 2018, 10:04:22 »
I nie musisz nic dodatkowego podwieszać. Tą kombinacją klawiszy możesz wyłączać rwr, ale domyślnie jest włączony.
Elektrykę mamy włączoną.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 31, 2018, 11:05:10 »
Kolejna sprawa, to czy oczekujesz, że będziesz miał sygnał od swoich radarów, czy od wrogich? W jaki sposób wykonujesz test RWRa? Ja bym ustawił sobie ze 2-3 _wrogie_ Osy i spróbował się do nich zbliżyć.

« Odpowiedź #6 dnia: Marca 31, 2018, 11:59:01 »
Wiem właśnie, że ten tryb swój/wróg, przełącza się właśnie P.Shift + R._Właśnie o to chodzi, że on nie wykrywa nic.
« Ostatnia zmiana: Marca 31, 2018, 12:13:27 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #7 dnia: Marca 31, 2018, 12:01:19 »
Czy leci koło mnie swój, czy też AAA wystrzeliwuję we mnie pocisk rakietowy, RWR jak nie działał tak nie działa.

qrdl_logos

• Gość
Odp: W Su-25T nie chce działać RWR.
« Odpowiedź #8 dnia: Marca 31, 2018, 12:27:09 »
Uruchamiając Su-25T, co sprowadza się do włączenia elektryki i uruchomienia silników, czy też siadając do "ciepłego" samolotu nic nie trzeba dodawać, odejmować, ani włączać, żeby działał RWR. Tak więc proponuję, żebyś sobie zrobił misję, w której ustawisz Osy, Szyłki i np. Hawka jako wrogie jednostki i spróbujesz się do nich zbliżyć na kilka kilometrów. Pamiętaj, że nie każdy zestaw objawia się na RWR, jeśli jest to rakieta na podczerwień. Dlatego ustaw to co napisałem. Jeśli w powyższej sytuacji nie będziesz miał ostrzeżeń, to nagraj film i go przedstaw, bo to jest sytuacja, z którą przez 15 lat się nie spotkałem w żadnej wersji LO/FC/DSC.

« Odpowiedź #9 dnia: Marca 31, 2018, 15:07:50 »
Okej, dzięki za sugestię. Jak ogarnę, to dam znać.
« Ostatnia zmiana: Marca 31, 2018, 15:13:58 wysłana przez SturmovnikPL »

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: Marca 31, 2018, 15:28:44 »
Czy leci koło mnie swój, czy też AAA wystrzeliwuję we mnie pocisk rakietowy, RWR jak nie działał tak nie działa.

AAA to strzela z działek. Pociski rakietowe to SAM...
Nie każdy SAM jest wykrywalny przez RWR.

Wiem właśnie, że ten tryb swój/wróg, przełącza się właśnie P.Shift + R._Właśnie o to chodzi, że on nie wykrywa nic.
A od kiedy to RWR ma funkcję IFF? SPO-15 pracuje w dwóch trybach. Pierwszy pokazuje wszystko co wykryje, i to jest default, drugi pokazuje tylko radary namierzające i kierujące pociski (nie pokazuje radarów które nie mają "locka" czyli wszystkich tych co są w trybie szukania).

Sprawdź czy taka mała pomarańczowa kreska na górze się świeci (power light na załączonej ilustracji), jeśli nie to RWR nie ma zasilania.

Ja polecam ustawić sborkę, takie radarowe centrum dowodzenia, to dziadostwo jest zawsze aktywne.

« Odpowiedź #11 dnia: Marca 31, 2018, 15:32:39 »
Kreska jest, lecz on nic mi nie wykrywa, a powinien ponieważ jest ustawiony w tryb szukania._Nawet jak "zalokuje" na kolegę, to nic mu nie brzęczy (próbował przełączać tryb RWR'a).
« Ostatnia zmiana: Marca 31, 2018, 15:57:50 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #12 dnia: Marca 31, 2018, 15:34:40 »
Kreska jest, lecz on nic mi nie wykrywa, a powinien ponieważ jest ustawiony w tryb szukania.Nawet jak "zalokuje" na kolegę, to nic mu nie brzęczy (próbował przełączać tryb RWR'a).
Z tym AAA chodziło mi o pojazdy, z pociskami namierzanymi radiowo.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Marca 31, 2018, 18:38:08 »
Kreska jest, lecz on nic mi nie wykrywa, a powinien ponieważ jest ustawiony w tryb szukania._Nawet jak "zalokuje" na kolegę, to nic mu nie brzęczy (próbował przełączać tryb RWR'a).

Wierze mi, że trudno jest noramalnie pojąć, co wy tam w tym rwrze włączacie, czy wyłączacie, a szczególnie po co?! To działa bez ruszania i domyślnie wszystko jest ustawione jak powinno. A może macie ściszone dzwięki? SPO-15 jest biernym odbiornikiem, więc nic nie wysyła, a tylko określa, na podstawie odbieranego sygnału, czy jesteśmy zalokowani, czy omiatani, jakim typem radaru etc. Tutaj opis działania https://www.youtube.com/watch?v=BjXktpPlHM0
To mistrzostwo świata mieć z tym problem...

« Odpowiedź #14 dnia: Marca 31, 2018, 18:47:14 »
Okej już działa. Okazuję się, że jak graliśmy pierwszą misję, to kolega ustawił obronę przeciw lotniczą, która nie jest wykrywana przez RWR (tzw. jej pociski). Tak czy siak, dzięki wszystkim za pomoc mi, amatorowi.
« Ostatnia zmiana: Marca 31, 2018, 19:24:24 wysłana przez KosiMazaki »