Autor Wątek: DCS: Flaming Cliffs 4  (Przeczytany 9063 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline some1

• Global Moderator
DCS: Flaming Cliffs 4
« dnia: Maja 11, 2018, 11:49:37 »
Szefostwo ED wspomina w oficjalnych wywiadach o FC4, więc pora założyć nowy wątek. Na razie praktycznie nic nie wiadomo, poza tym, że mają być cztery nowe samoloty. Ale czy będą to zupełnie nowe konstrukcje, czy na przykład nowsze wersje Flankera/Fulcruma to już nie wiadomo.

Co odważniejsi typują Su-34, bo ED ostatnio chwali się screenami nowego modelu:
https://www.digitalcombatsimulator.com/en/downloads/screenshots/
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: DCS: Flaming Cliffs 4
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 11, 2018, 11:52:42 »
Hyhy... no to już wiadomo, gdzie nowy PFM do starych latadeł zabłądził ;).

PS. Swoją drogą ten "Dziobak" bardzo ładny.
« Ostatnia zmiana: Maja 11, 2018, 12:04:02 wysłana przez KosiMazaki »
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #2 dnia: Maja 11, 2018, 12:22:38 »
W zasadzie miałem cichą nadzieje, że DCS World powoli zapomni o FC. Ile razy można ten sam moduł kupować, chyba że tylko te nowe latadła?
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

kwadrat

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 11, 2018, 14:23:55 »
Preorder za 80USD :P pewnie.

« Odpowiedź #4 dnia: Maja 11, 2018, 15:52:47 »
He he he nie tym razem i nie w takie klocki. Ale jest sporo chetnych na dziecio-pilotarz i 5 guzików na krzyż  :evil: . Jedyne wytłumaczenie dla nich, że po stronie RED, nie mają zbytnio wyjścia z tej sytuacji.
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #5 dnia: Maja 11, 2018, 20:16:15 »
Trzymam kciuki za F-16 :D. Jak się w końcu ukaże w DCS, to nawet nie-klikalny kokpit przeżyję.

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 11, 2018, 20:22:59 »
Się nie zdziwcie jak te 4 nowe samoloty to będą: J-11A, J-15, J-6 i J-7.  :032:
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #7 dnia: Maja 26, 2018, 23:03:22 »
Właściwie temat można zamknąć, okazuje się, że FC4 to będą "udurnione" wersje istniejących modułów.

https://forums.eagle.ru/showpost.php?p=3498252&postcount=125
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #8 dnia: Maja 27, 2018, 00:15:00 »
To chyba jest cofanie się w rozwoju, na szczęście  od twórcy misji zależy, które samoloty tam będą...
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #9 dnia: Maja 27, 2018, 01:00:36 »
Idę o zakład, że na liście będą A-10C i złodupiec.

« Odpowiedź #10 dnia: Maja 27, 2018, 01:26:41 »
To chyba jest cofanie się w rozwoju, na szczęście  od twórcy misji zależy, które samoloty tam będą...

Raczej dywersyfikacja. Nie miałbym nic przeciwko, gdyby dorzucili do tego jeszcze jeden poziom w górę, zamiast czekać latami, aż coś wyjdzie w early access ;-)
Teraz współpracujące firmy, tworzące moduły, nie mają chyba zbyt dużej motywacji do rozwijania produktu. Im bardziej skomplikowany moduł, tym większe prawdopodobieństwo, że coś się posypie po aktualizacji DCSa, a więc droższy w utrzymaniu. Klienci natomiast mają parcie na nowe moduły no i jest, jak jest. Za perfekcyjnie dopracowanego Viggena, w którym wszystko działałoby idealnie, dałbym pewnie 100$ jak nie więcej. Teraz niestety w zabawie już dochodzę do ściany, gdy okazuje się, że nie działa to, tamto, a tego lepiej nie dotykać, bo się zawiesi jak windows ;-). Na początku taka szczegółowość jest niepotrzebna, bo samolot może się zwyczajnie nie spodobać.

« Odpowiedź #11 dnia: Maja 27, 2018, 08:57:43 »
Su-27 mimo że FC, też ostatnio prawie nie lata, jest wołowata i nie skręca. Taki prosty moduł, jest od wieeeeelu lat i też jak widać da się go spie..... . DCS World miał być symulatorem, zrobienie teraz przykładowo Mirka jako FC - żenada. To może wydadzą DCS-a na PS4 albo Xbox-a, a może najlepiej na Androida.  Dla mnie to cofanie się w rozwoju. Ktoś kto lata Mirkiem, Mig-21 lub inną klikalną maszyną, poświęcił wiele czasu i zapału na naukę tej maszyny, należy to szanować. Teraz wydadzą takie maszyny w FC i jeszcze może mają mieć takie same możliwości jak te klikalne?
Wzięli by się za zrobienie nowych maszyn po stronie RED, zaczyna poważnie doskwierać brak przeciwników, Mig-23, Mig-25, Su-22 i oczywiście jakaś nowsza maszyna. Klikalna Suka czy Su-25T dla tych co nimi latają od lat, a nie powielać i jeszcze upraszczać to co już jest.
Dla początkujących obecny FC wystarczy, nie trzeba więcej durno-lotów. A zapewne nie powinny one mieć takich samych możliwości bojowych ja pełne wersje.
Latamy dzisiaj?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #12 dnia: Maja 27, 2018, 09:06:02 »
A to o tym kiedyś wspominano, że zrobią uproszczone modele tego co mają. Takie War Thunderowe ;D, dostaniemy wszystko jak leci pod jednym przyciskiem do uruchamiania i walki jak MiG-21, A-10C, Viggena itp.
Szkoda czasu na te pomysły i to taki rzut na $$$ jak nic. Tylko nie wiem dla kogo, bo osobiście mam wrażenie, że ludzie bawią się FC nie dlatego, że lubią, tylko, że muszą po prostu bo nie ma wyboru.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #13 dnia: Maja 27, 2018, 09:34:30 »
Tak jak pisałem, cofanie się w rozwoju, szukanie kasy tylko nie tam gdzie trzeba.
Latamy dzisiaj?

Poko

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Maja 27, 2018, 10:10:02 »
Po co się denerwujecie? Zapomnieć o FC4 - to jest nie dla nas. Nie wiem nawet czemu robimy tutaj offtop. To dział o DCS. "Lockon" jest piętro wyżej na naszym forum. Rzadziej tam ktoś z nas zagląda, a częściej nowicjusze zaczynający przygodę z symulatorami. Akurat Flaming Cliffs to pomost do DCS, dlatego niech robią. Szukają szybkiego zarobku, więc może będą później fundusze na spokojniejsze dokończenie zaległości i niedokończonych modułów.
Obstawiam, że "nowymi" samolotami będą J-15, MiG-21 (ale nie Bis), F-5 (Freedom Fighter, a nie Tiger II) i... hmm... F/A-18A? Wątpię w A-10C, gdy mamy już A-10A. Wydaje mi się, że prędzej zobaczymy np. JA 37, czyli uproszczoną myśliwską wersję Viggena.