Autor Wątek: DCS: Flaming Cliffs 4  (Przeczytany 9039 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: DCS: Flaming Cliffs 4
« Odpowiedź #60 dnia: Maja 27, 2018, 21:29:57 »
Uważam, że to, co dostajemy to i tak kosmos w stosunku do cen. Wystarczy popatrzeć i porównać z takim WT. Tam sprzedają samoloty bez kokpitu w podobnych cenach, z modelem lotu arcade. Z litości nie wspomnę o innych gatunkach, gdzie za skórkę czy inne duperele gracze płacą fortunę.  Tutaj programiści urobią się jak woły, dostaną grosze, a na koniec klienci marudzą, że jakaś śrubka się nie kręci ;-)

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #61 dnia: Maja 28, 2018, 11:47:37 »
Może wystarczy tego gadania i przepychania ? Panowie spokojnie, każdy ma prawo do swego zdania.

No nie za bardzo. =OPS= Lipas chciał mieć swoje zdanie u Edków-kredków i... "It is a fact that you are wrong.
Conspiracy theories like this aren't particularly welcome, and provably false." ( https://forums.eagle.ru/showpost.php?p=3500121&postcount=14 ) W wolnym przekładzie "Mogę udowodnić, że głupi jesteś i pierdzielisz jak pokopany o teoriach spiskowych".

Ten Twój legendarny, zakichany FLIR jaki jest, każdy widzi, więc co mieli pisać, że jest OK, skoro nawet faunboye miały kwaśną minę? W przypadku małych zmian w FM czy DM nie widać tego i nie da się tego dowieść metodami dostępnymi użytkownikom, ponieważ nie sposób odkładnie odwzorować _powtarzalnego_ środowiska do testowania FM. Innymi słowy, za każdym razem będzie nieco inaczej, a to z punktu metodologii badań, wyklucza ich rzetelność, przynajmniej ilościową. Tak więc panowie z ED mylą się (albo celowo, albo z braku wiedzy), że da się "udowodnić" ich wersję, bo musieliby przestawić kod źródłowy, czy parametry określające FM dla Su-27, i dowieść, że nic się nie zmieniło w przeciągu roku, albo, że to co się zmieniło nie ma wpływu na FM (też raczej niemożliwe). Tyle w temacie tamtego forum. Nie warto marnować mikroprzełączników w klawie :-).

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #62 dnia: Maja 28, 2018, 12:21:04 »
Istnieje jeszcze jedna możliwość. W samym Su-27 mogło się nic nie zmienić, ale np. ostatnio  zmienił się model atmosfery w DCS, przez co bomby Viggena przestały trafiać. Cały czas grzebią w DCSie i może mieć to wpływ na to jak zachowują się poszczególne samoloty.

Poko

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: Maja 28, 2018, 12:23:02 »
I tu się z Tobą zgodzę qrdlu. Według speca od FM w BMS (gdzie FLCS Vipera jest przepisany linijka po linijce z oryginalnego F-16C i ma certyfikat Lockheed Martina) model lotu w DCS to ściema. Poniżej jego komentarz trochę offtop, bo nie dotyczy stricte Flankera, a Horneta, ale można go odnieść również do Su-27, który posiada FBW:

Cytat: Mav-jp
Ho and just in case you ask why i dont buy this shit :

this is a real high alpha F18 pass:

https://www.youtube.com/watch?v=P_NSxSyrvYA

look at 0:10 to 0:30 , to maintain the high AOA, the FLCS is playing with aircraft instability , the elevators are neutral / pitch down, the fLCS controls the natural tendency to pitch up due to instabiltity design

not look at DCS modeling
https://youtu.be/FT-evscsZnI

9:59

the elevators are full pitch up

What does that tell us ?

that tells us that this is not the real FLCS acting on the real Airframe DATA because in DCS the elevators are acting opposite than real...

This is no real Flight model, this is  "faked".

if they had the real F18 FLCS , you wont see the elevators in a funky position like that...

Now dont get me wrong, they probably (i hope ) did a good job globally speaking in term of performance  and handling...

but dont come on BMS forum and tell me that "they have the flight model".

Sorry but i dont buy it ;)

or maybe i'm all wrong and i'm too old for that kind of stuff ;)

Poko

• Gość
« Odpowiedź #64 dnia: Maja 28, 2018, 13:00:49 »
Może przetłumaczę ten komentarz tym, którzy nie są za pan brat z angielszczyzną:

Cytat: Mav-jp
Oh i na wypadek gdybyś pytał czemu nie kupuję tego g***:

To jest prawdziwy przelot F-18 z dużymi kontami natarcia:

https://www.youtube.com/watch?v=P_NSxSyrvYA

Obejrzyj to od 0:10 do 0:30 – by utrzymać duży kąt natarcia, FCS bawi się z niestabilnością samolotu, stery wysokości są w pozycji neutralnej/kierują w dół, FCS kontroluje naturalną tendencję do podrywania ze względu na niestablność konstrukcji.

Teraz popatrz na model DCS:
https://youtu.be/FT-evscsZnI

9:59

Ster wysokości kieruje maksymalnie do góry.

Co to nam mówi?

To nam mówi, że to wcale nie jest prawdziwy FCS działający na prawdziwe dane płatowca, ponieważ w DCS stery wysokości zachowują się odwrotnie do prawdziwych...

To nie jest prawdziwy model lotu – to "ściema".

Gdyby byli w posiadaniu prawdziwego FCS, nie zobaczyłbyś sterów wysokości w takiej śmiesznej pozycji jak ta...

Nie zrozum mnie źle. Prawdopodobnie (mam nadzieję) wykonali dobrą robotę generalnie mówiąc odnośnie osiągów i prowadzenia...

ale nie przychodź na forum BMS mówiąc, że "mają prawdziwy model lotu".

(...)

Tak zachowuje się FCS Horneta w BMS, który akurat tutaj nie jest przepisany linijka po linijce jak Viper (bo nie mieli do niego dostępu), ale przynajmniej jest: https://www.youtube.com/watch?v=jw0FKUksWKM

« Ostatnia zmiana: Maja 28, 2018, 13:10:49 wysłana przez Poko »

« Odpowiedź #65 dnia: Maja 28, 2018, 14:06:06 »
Jest sporo hejtu w temacie na ED forum i może odstąpią od tego pomysłu. Pewne osoby napisały o problemie na multi gdzie jeden lata uproszczonym F-18, a drugi klikalnym i ten z uproszczonymi systemami ma przewagę, i rzeczywiście wydaje się to głupie. Już raz taki zabieg chcieli zrobić z VEAO Hawkiem i jego modelami lotu jednym simple i drugim advanced, tak się zastanawiam kto tam zezwala na takie głupie decyzje?

Jedyna sensowna opcja dla FC4 to nowe samoloty których nie można zrobić w pełni klikalnych, a takich jest masa.

MIG-29K
MIG-23 może jakaś najbiedniejsza wersja simple, a potem najlepsza klikalna tak samo jak A-10A i A10C.
SU-17 to samo jedna najbiedniejsza wersja simple a druga klikalna w najbogatszej i najlepiej uzbrojonej.
Może nawet F-16A.

Wydaje mi się, że tam mają programistów ale nie mają nikogo od myślenia, od planowania, zarządzania.
« Ostatnia zmiana: Maja 28, 2018, 20:54:51 wysłana przez KosiMazaki »

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #66 dnia: Maja 28, 2018, 21:24:22 »
Dobra, trochę pomarudziłem na forum ED, że latam od czasów Flankera 1 i takie tam, zawsze to samo od lat, więc widzę różnicę i oto odpowiedź ( https://forums.eagle.ru/showpost.php?p=3500996&postcount=21 ):
"Su-27 has been made more realistic", czyli, że Su-27 stał się bardziej urealniony, a po naszemu jednak go downgradowali (sic!).
I po drugie:
"If you believe it doesn't fly well, I suggest complaining to Sukhoi.", czyli mam sobie pisać na Berdyczów, tzn. do Suchoja, jak mi się nie podoba.

Zatem wszystko jasne, jestem spokojny, to nie tak, że 27 jest najgorsza w DCSie, nonsens, ona po prostu tak ma i trzeba nią umić latać  :o.

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #67 dnia: Maja 28, 2018, 21:27:58 »
Klasyczne kacapskie "be sure" :)
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Poko

• Gość
« Odpowiedź #68 dnia: Maja 28, 2018, 21:34:09 »
Hmm, nie głupia odpowiedź. A może by tak serio napisać do Suchoja, że robią im kiepską reklamę? Wtedy Ci pójdą na skargę do Putina, a ten wyśle smutnych panów do biura ED. W sumie blisko mają. :evil:

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #69 dnia: Maja 28, 2018, 21:46:13 »
Hmm, nie głupia odpowiedź. A może by tak serio napisać do Suchoja, że robią im kiepską reklamę? Wtedy Ci pójdą na skargę do Putina, a ten wyśle smutnych panów do biura ED. W sumie blisko mają. :evil:

Masz rację, jutro, jak będzie mi się chciało, skrobnę do Suchoja z zapytaniem czy faktycznie 27 to taki krap jak go w ED modeluja.

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #70 dnia: Maja 28, 2018, 22:46:18 »
Świat idzie ku zagładzie, jak rosyjski samolot jest gorzej modelowany przez rosyjski zespół. :D
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

« Odpowiedź #71 dnia: Maja 29, 2018, 18:57:33 »
Świat idzie ku zagładzie, jak rosyjski samolot jest gorzej modelowany przez rosyjski zespół. :D

Fakt, to niech Gaijin zrobi moduł Ła-5, czy innego Jaka do DCS :D

« Odpowiedź #72 dnia: Sierpnia 11, 2018, 15:36:22 »
Dzień dobry
Mam pytanko - odnośnie Su-27 którego tu wałkujecie - strasznie mi się podoba Su-27 i jego modyfikacje. Kupiłbym sobie nie całe FC3 (bo kupiłem osobno Warthoga na Allegro) ale jeden samolot - napiszcie proszę - czy jest jakaś odczuwalna różnica między Su-27 a SU-33? Czy kupując SU-33 będę miał w pakiecie mapę z Kuzniecowem? Jest różnica w modelu lotu?
Czytałem, że zaletą kupienia takiego modułu osobno jest możliwość latania z kreatora misji, a po instalacji FC3 użytkownikowi pytającemu na forum DCS zniknęła ta opcja przez co bardzo był niezadowolony.

Jestem pilotem z doskoku, od niedawna bawię się Saitekiem X52 pro. Doradźcie proszę.

« Odpowiedź #73 dnia: Sierpnia 11, 2018, 16:29:13 »
Witam
Polecam kupić FC3. Wathoga masz pewnie w wersji "C", a w FC3 dostaniesz jeszcze wersję "A". Co do Su-27 i Su-33 to ten drugi może startować i lądować na Kuzniecowie, ma też o 2 punkty podwieszeń więcej, więc można zabrać np. o dwie rakiety więcej, ale Su-27 myśliwcem jest IMHO lepszym. Mapa jaką masz w standardzie to Kaukaz i tam już Kuzniecow jest tak czy siak, innej wraz z Su-33 nie dostaniesz.
Pozdro
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 11, 2018, 21:45:04 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #74 dnia: Sierpnia 11, 2018, 16:33:31 »
Oczywiście wszyscy ciągle czekają na nowy model Kuzniecowa, bo ten obecny jest bardzo prosty. Oczywiście ED odgrażało się, że już go robią, były fotki, dużo gadania i nadal go nie widać...
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)