Autor Wątek: IFF  (Przeczytany 3872 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: IFF
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 14, 2018, 17:51:54 »
No i na radarze powinna być kreseczka i kropeczka, tak jak to jest w F-15 teraz. W zasadzie to nie wiem za bardzo w czym jest aż taki problem. Skoro durnowate maszyny z FC mają podstawowy IFF to czy to jest aż takie trudne do zrobienia w Hornecie. A nie tylko na HUDie, a może tylko jak wystawię łeb za owiewkę.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Poko

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 15, 2018, 09:22:09 »
Ze wskazaniami IFF na radarze pewnie popracują przy okazji trybu TWS. Póki co tak to wygląda:

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 15, 2018, 10:25:22 »
W zasadzie to nie wiem za bardzo w czym jest aż taki problem. Skoro durnowate maszyny z FC mają podstawowy IFF to czy to jest aż takie trudne do zrobienia w Hornecie.

Trudne pewnie nie jest ale mają wolne i chcą odpocząć, więc żeby nikt się nie czepiał to napisali, że to trudne do zrobienia. Popuść gumę w majtkach i popij wodą. Nie ma co się napinać i wytykać palcem. Prowizorki działają najlepiej i najdłużej ;).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 15, 2018, 10:53:07 »
I tak już baaaaardzo wyluzowałem, bardziej się już nie da he he he.  Tylko przy tym wszystkim IFF to podstawa, na resztę dobrze wiem, że sobie poczekam. Przynajmniej mam sporo czas na naukę tego co już jest.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 15, 2018, 12:06:09 wysłana przez KosiMazaki »
Latamy dzisiaj?

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwca 15, 2018, 12:08:00 »
A tam podstawa. ED wprowadziło Ci element niepewności i zaskoczenia dla podniesienia napięcia. Nigdy nie wiesz do kogo strzelasz ale wszystko pozostaje w rodzinie. Qrdl by się cieszył ;).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #20 dnia: Czerwca 15, 2018, 12:34:28 »
Zwłaszcza jak raz na rok jest mo mojej stronie i ładuję mu Aim-9  w tyłek. Jak to miało miejsce ostatnio he he he.
Latamy dzisiaj?

« Odpowiedź #21 dnia: Czerwca 20, 2018, 16:40:25 »
Prosta sprawa dotycząca IFFa. Jak cel na HUD jest w kwadracie to swój, jak w rombie/diamenciku/kwadracie przekręconym o 45 stopni to wróg :). Faktycznie bardzo uproszczone, ale działa.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #22 dnia: Czerwca 21, 2018, 22:31:44 »
Prosta sprawa dotycząca IFFa. Jak cel na HUD jest w kwadracie to swój, jak w rombie/diamenciku/kwadracie przekręconym o 45 stopni to wróg :). Faktycznie bardzo uproszczone, ale działa.

A inni w innych maszynach co widzą? Zawsze jako obcy dalej?
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl