Autor Wątek: Odp: Zapowiedzi i patche  (Przeczytany 4149 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
Odp: Zapowiedzi i patche
« dnia: Maja 18, 2018, 08:04:11 »
Ciekaw jestem jak bardzo spit będzie miał wbitą w "dowód tożsamości" sygnaturę "UFO" :-D
Skoro bylejak 1b dochodzi fokę w nurkowaniu, to strach pomyśleć co spit będzie wyprawiał ;-)

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
Odp: Odp: Zapowiedzi i patche
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 18, 2018, 08:36:13 »
Mnie ciekawi różnica jaka będzie pomiędzy ich spitem a DCSowym. Bo będzie na pewno.

« Odpowiedź #2 dnia: Maja 18, 2018, 10:53:09 »
Finalnie zdublowany będzie z DCSem  Spit IX, FW-190D9, P-51D i Bf-109K4. A prawdopodobnie też P-47D (podobno ma zostać wydany do DCS).

Moim zdaniem to świetna wiadomość, konkurencja zawsze jest korzystna dla konsumenta. Developerzy 777 na pewno na co_dzień latają i testują te właśnie samoloty z DCS'a, które będą dla nich punktem odniesienia podczas tworzenia własnych maszyn do Bodenplatte. Jedni drugim będą patrzyć na ręce, nawet sami konsumenci będą mogli porównywać i weryfikować wszelkie różnice. Moim zdaniem wyjdzie to wszystkim na korzyść.

Pisownia. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Maja 18, 2018, 12:41:35 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #3 dnia: Maja 20, 2018, 13:47:39 »
Finalnie zdublowany będzie z DCSem  Spit IX, FW-190D9, P-51D i Bf-109K4. A prawdopodobnie też P-47D (podobno ma zostać wydany do DCS).

Moim zdaniem to świetna wiadomość, konkurencja zawsze jest korzystna dla konsumenta. Developerzy 777 na pewno na co_dzień latają i testują te właśnie samoloty z DCS'a, które będą dla nich punktem odniesienia podczas tworzenia własnych maszyn do Bodenplatte. Jedni drugim będą patrzyć na ręce, nawet sami konsumenci będą mogli porównywać i weryfikować wszelkie różnice. Moim zdaniem wyjdzie to wszystkim na korzyść.

Pisownia. Mazak.

Dobrze powiedziane :)

« Odpowiedź #4 dnia: Maja 20, 2018, 13:49:34 »
Ciekaw jestem jak bardzo spit będzie miał wbitą w "dowód tożsamości" sygnaturę "UFO" :-D
Skoro bylejak 1b dochodzi fokę w nurkowaniu, to strach pomyśleć co spit będzie wyprawiał ;-)

Ramm.
Obczaj ile Jak-1b, wyciąga przy ziemi, na przymkniętych chłodnicach._Szaleństwo, wiem bo go mam.
« Ostatnia zmiana: Maja 20, 2018, 15:13:40 wysłana przez KosiMazaki »

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #5 dnia: Maja 20, 2018, 20:50:48 »
Szaleństwo, wiem bo go mam.

Jeszcze nie rzuciłem się leczniczo ze schodów wystarczająco wiele razy,  aby wydawać pieniądze na dodatkowe badziewie ze świńskiego raju ...
Wystarczy, że w podstawkach mam tego w nadmiarze ;-)

Ramm.

« Odpowiedź #6 dnia: Maja 21, 2018, 22:39:50 »
Chyba nie spotkałeś jeszcze parcha fn, skoro zamartwiasz się na zapas spitem...

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #7 dnia: Maja 22, 2018, 07:56:29 »
Chyba nie spotkałeś jeszcze parcha fn, skoro zamartwiasz się na zapas spitem...

Parcha już spotkałem i powiem, że bilans spotkań mam dodatni :-P
Za to każde spotkanie z jakiem 1b (wyjątkami są zestrzelenia tego k@#$stwa przez zaskoczenie) kończy się dla mnie widowiskiem typu "światło i dźwięk" i jak mam farta to mogę wyskoczyć. Ale niestety najczęściej tego farta nie mam ...

Ramm.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #8 dnia: Maja 22, 2018, 10:49:01 »
Bo na to badziewie jedynie wysokość i duża prędkość jest lekarstwem. No i zaskoczenie :).

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #9 dnia: Maja 25, 2018, 23:49:29 »
Polatałem.
Spit ma wbitą sygnaturę "UFO" tak jak myślałem :-)
Jedyny minus - trochę trzeba uważać przy wyjściu z nurkowania, bo lubi się rozebrać.
Ahh ....  i te dwie pięćdziesiątki. 20-tki wcale nie są potrzebne :-P
Rzeźnik jak się patrzy :-D

Ramm.
ps. G-14 to takie G6 z innym celownikem ... i tyle.
ps. jak czegoś nie zrobią ze skutecznością niemieckiego uzbrojenia, to po wyjściu Bodenplatte bedzie po prostu śmiesznie. Bo dwie centralnie umieszczone trzynastki w mietku robią cztery razy mniej "kuku" niż dwie "50-tki" w połowie skrzydeł spita. Albo wszyscy po stronie blue bedą latać na Me-262 ...

« Odpowiedź #10 dnia: Maja 26, 2018, 16:28:12 »
Polatałem.
Spit ma wbitą sygnaturę "UFO" tak jak myślałem :-)

ps. jak czegoś nie zrobią ze skutecznością niemieckiego uzbrojenia, to po wyjściu Bodenplatte bedzie po prostu śmiesznie. Bo dwie centralnie umieszczone trzynastki w mietku robią cztery razy mniej "kuku" niż dwie "50-tki" w połowie skrzydeł spita.

Spit IX nie ma sygnatury przemodelowanego :) Zerknij na forum, jeśli już to słychać zewsząd płacz, że ma silnik z doładowaniem +18lbs, a nie +25lbs ze 150 oktanową benzyną. Ostatnio zapadłą decyzja, że zamiast P-38L będzie wersja J, bo było dużo powszechniejsza. L poleciały na Pacyfik.

Mietkiem latam i dla zabawy nie używałem działka, 2x13mm wystarczają żeby szybko zestrzelić myśliwiec celną serią.

Wiem, że przeżyłeś najmroczniejsze czasy Olegowego Iłka, więc trwały uraz na psychice i podejrzliwość zostaną do końca  8), ale BoX jest w miarę obiektywny, szanse są wyrównane, na rankingu serwerów więcej jest w czołówce pilotów latających po stronie Luftwaffe. W miarę doświadczony pilot G14 radzi sobie spokojnie ze Spitem. Obydwa mają mocne i słabsze strony.

pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Maja 26, 2018, 16:36:17 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #11 dnia: Maja 26, 2018, 16:39:51 »
Wiem, że przeżyłeś najmroczniejsze czasy Olegowego Iłka, więc trwały uraz na psychice i podejrzliwość zostaną do końca  8), ale BoX jest w miarę obiektywny,
Podpisuje się pod tym. Ramm daj spokój, chłopaki nie płaczą, a tu co nowy samolot po czerwonej stronie to od razu "ufo". Kilka stron temu było jak miał się pojawić Ła-5 FN. Co do siły ognia niemieckich maszyn to poczekaj na Fw-190 A8, tam powinny być 4 x MG 151/20 plus 2 x MG 131. Powinno Ci chyba wystarczyć.
« Ostatnia zmiana: Maja 26, 2018, 16:48:17 wysłana przez RAFCIO13 »

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #12 dnia: Maja 27, 2018, 23:59:37 »
Podpisuje się pod tym. Ramm daj spokój, chłopaki nie płaczą, a tu co nowy samolot po czerwonej stronie to od razu "ufo". Kilka stron temu było jak miał się pojawić Ła-5 FN. Co do siły ognia niemieckich maszyn to poczekaj na Fw-190 A8, tam powinny być 4 x MG 151/20 plus 2 x MG 131. Powinno Ci chyba wystarczyć.

Mapa Kubań, wysokość wyjściowa 2k, head to head. Pe-2 seria 87, pilot AI novice, 10x fab cośtam. Pojedyncze samoloty pojawiające ię kolejno (do 10 szt.)
Używamy tylko km.
Spitem IX nie zszedłem nigdy poniżej 4-ech, a jak strzelałem na H2H to nawet 6 ciu.
G14 nigdy nie zestrzeliłem więcej niż 4-ech.
Pomijam fakt, że latając G14 co druga misja to pk po pierwszym przelocie, a w spicie nigdy (powtarzam : nigdy ) nie dostałem pk.

Oczywiście, że jestem podejrzliwy. Przecież to radziecka gra :-P
Obiektywny to był BoS w dniu swojej premiery :-) Wtedy można było zestrzelić łagga krótką serią z km G2.
Potem to już szeroko rozumiane "game balance" czego najlepszym przykładem jest Mig oraz bylejak 1b ...

Ramm.

« Odpowiedź #13 dnia: Maja 28, 2018, 07:03:21 »
Ćwicz dalej, to może w G14 też kiedyś dojdziesz do 6 Peszek. ;)
Cóż można rzec. Każdy ma prawo do swojego zdania i po to jest forum aby dyskutować. Gra jest taka, a nie inna. Za bardzo konkurencji nie ma. Powodzenia życzę podczas podniebnych łowów i czekamy na resztę samolotów z BoBp. Zobaczymy co tam dla nas przygotują.

« Odpowiedź #14 dnia: Maja 28, 2018, 12:22:07 »

w spicie nigdy (powtarzam : nigdy ) nie dostałem pk.

Jak miałeś dostać jak to swoja maszyna była ;)

Co do ŁaGG-a to słynął z tego, że ciężko go było ubić. Latając zaś FW-190 też można w grze sporo przyjąć, a i Bf-109 też jakiś super delikatny nie jest. Można się przyczepiać jedynie do tego, że sowieckie samoloty mają tam osiągi jak egzemplarze na próby państwowe.