Autor Wątek: Mundial 2018  (Przeczytany 7699 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Mundial 2018
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 19, 2018, 21:46:37 »
Nie oglądam reklam, więc nie mam tego problemu. Poza tym nie przeszkadza mi, że ktoś sobie dobrze radzi w życiu, a nawet pochwalam i podziwiam. Mieszkam za granicą więc wolę, żeby nasze kobiety kojarzono z Lewandowską niż Grodzką.
Wracając to Mundialu, nic jeszcze nie jest stracone. :)

« Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 19, 2018, 21:55:16 »
Też się staram, ale niestety nie zawsze się to udaje :)
Gratuluję pozytywnego nastawienia :)

sunrrrise

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 19, 2018, 22:36:50 »
czy ta Pani osiągnęła cokolwiek innego poza byciem żoną piłkarza, czy jest osobą na której naprawdę można się wzorować?

Myślę, że w karate calkiem sporo:

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Anna_Lewandowska

Też mam dość Lewych wszędzie, ale oboje osiągnęli dużo.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 20, 2018, 00:01:38 »
Cóż, najsłabszy mecz Nawałki jaki pamiętam. Bednarek to jeszcze dużo musi wody z Tamizy, czy co tam płynie przez Southampton wypić, żeby grać bez głupich błędów. Krychowiak ze Szczęsnym też jak by u mnie na "Orliku" grali. Cionek to bramką ukoronował swój poziom jaki prezentował od początku meczu. Szkoda, bo Senegal nic wielkiego nie pokazał, sami się załatwiliśmy. Ale nic to, teraz tylko Glik wróci do obrony, chłopaki się ogarną i może coś z tego Mundialu jeszcze dla nas będzie, bo Nawałka - uwaga sarkazm będzie, bo nadal mam polską myśl trenerską w małym poważaniu - formę ustawił na co najmniej półfinał. Albo i nie będzie nic.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #19 dnia: Czerwca 20, 2018, 00:13:08 »
 Nawałka popełnił jeden wielki błąd, nie powiedział swoim zawodnikom, że Senegal to nie jest Steven Seagal...  :)

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwca 20, 2018, 07:17:25 »
Nie wyjdziemy z grupy, nie po takiej grze. Mała tego, obawiam się, że zajmiemy ostatnie miejsce.
Oglądałem większa część drugiej polowy meczu Kolumbia - Japonia. Ja rozumiem, że Kolumbijczycy grali w "10", ale Japońce po prostu ich zabiegali ...
W niedzielę Kolumbia rzuci się na nas jak pies na słoninę, a nasi jak ich przycisnąć to się gubią. Potem Japończycy nas dobiją, bo będą po prostu biegać - a nasi biegać nie lubią, oj nie lubią.
I tyle w temacie.

Ramm.

ps. może mnie ktoś oświeci, bo ja na prawdę nie rozumiem - co w tym meczu na boisku robili Mylik i Rybus ???
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

« Odpowiedź #21 dnia: Czerwca 20, 2018, 08:59:32 »
Z takimi podaniami i z taką chęcią do biegania, to faktycznie możemy się już pakować.

Senegal nic ciekawego nie pokazał, po prostu my byliśmy jeszcze gorsi.

« Odpowiedź #22 dnia: Czerwca 20, 2018, 10:27:02 »
Słusznie prawicie kamraty, ale trzeba jeszcze dodać, że dwie bramki dla Senegalu to jakieś kuriozum. Pechowy rykoszet i dziwaczne nieporozumienie. Wyglądało to na zmianę, przerwę w meczu, którą Niang wykorzystał, bo nagle zrezygnował z opuszczenia boiska. Dziwna sytuacja.
Prawdą tez jest, że nasi nie potrafią radzić sobie z emocjami podczas meczu. Tak indywidualnie (Milik), jak i zespołowo. Jak jest dobrze to się rozkojarzą (mecz z Chile), jak dostaną w dupę, to grają jakby spadła na nich jakaś narodowa tragedia. Powietrze z nich uchodzi. Tak było nie tylko w tym meczu.
Co tu dalej truć... Szacun dla Senegalu. Rozpracowali nas aż miło. Bardzo mądrze i spokojnie. Poszli po swoje.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Czerwca 20, 2018, 11:06:38 »
Klasyczny przykłada dysonansu poznawczego, tzn. gadzinówka rządowa zrobiła z nich świętych (dzieci Adama jak apostołowie), a rzeczywistość przywołała do porządku. Zresztą nie pierwszy raz, a w zasadzie jest to norma, czy też przepis na spektakularną porażkę - im więcej piłkarzy i o piłce w TVP, tym potem szybszy i bardziej spektakularny blamaż. Jedyny wniosek, to nie warto sugerować się tym co mówią w TVP :-). Grali jak w latach 80. zeszłego wieku, to nie był zespół, ale ośrodki dramatycznej walki o piłkę, sygnalizowane podania, w dodatku przyjmowane z "odskokiem" piłki, co naprawdę było żenujące. Wyglądało to jakby mamuty były atakowane przez sforę drapieżników. Mnóstwo czasu dla przeciwnika na ustawienie formacji etc. Cóż, oglądałem wszystkie mecze na MŚ i jesteśmy na poziomie Kostaryki, Iranu, Maroka, Arabii Saudyjskiej, Kolumbii, Tunezji... Argument, że np. Niemcy przegrali swój pierwszy mecz, jest żałosny, bo sposób w jaki grali Niemcy, nijak się ma do naszej pełnej nieporadności. Gdyby Senegal był odrobinę lepszy, to by było 0:3. Mecz z Kolumbią to będzie chaotyczna szarpanina w środku pola, a od czasu do czasu krótkie przypadkowe podania pod polem karnym. Wygra ten, któremu się uda jakoś, przez przypadek w zamieszaniu (lub błąd a la Trzcionek), wcisnąć bramkę. Z Japonią, jak już będziemy za burtą, to może uda nam się nieco uspokoić grę, bo już będzie to gra o honor (klasycznie) i nikt nie będzie się napinał.

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #24 dnia: Czerwca 20, 2018, 12:34:28 »
Ja tuż przed strzeleniem samobójczego gola usłyszałem z trybun takie ciche "wololo"... Może to ma jakiś związek z wynikiem meczu :evil:?

« Odpowiedź #25 dnia: Czerwca 20, 2018, 20:47:47 »
 TVP czy TVN jeden.... Po co zafajdać taki piękny wątek dla proroków tego Mundialu polityką!  :)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #26 dnia: Czerwca 24, 2018, 22:00:56 »
Mówie, kibicowac bede wygranym. Teraz wiem ze zasluzyla na to Kolumbia ;P.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #27 dnia: Czerwca 25, 2018, 07:30:40 »
Nie wyjdziemy z grupy, nie po takiej grze.

A nie mówiłem ? :-D :-D
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #28 dnia: Czerwca 25, 2018, 07:32:23 »
To co zamykamy wątek?  :509:
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #29 dnia: Czerwca 25, 2018, 08:30:51 »
Nie jeszcze nie, jako, że wróciła stara dobra polska reprezentacja to jeszcze mecz o honor z najlepszymi w grupie  :032: .
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl