Autor Wątek: Kilka pytań co do kampanii  (Przeczytany 1805 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kilka pytań co do kampanii
« dnia: Czerwca 23, 2018, 10:18:05 »
Witam,
po zakończeniu tutoriali, postanowiłem w końcu polatać na poważnie i wybrałem standardową kampanie. I tu pojawiło się kilka pytań. Pierwsze to, dlaczego przy wyborze misji, gdzie mam listę startową, mam przy wszystkich napis "DEAD", w momencie kiedy dopiero ruszyła kampania i do ich przewidywanego startu mam jeszcze godzinę... Ponadto, skrzydłowego dobiera się jakoś? Mam przy nim określenie "nieprzypisany", ale gdy wsiadam do maszyny to "Serpent 1-2" zgłasza się, kołuje za mną do samego "take off" i... no własnie, zaraz po starcie go straciłem, nawet nie wiem co się stało, rozbił się czy co. Na debriefingu ma status "destroyed" ale z samym pilotem wszystko ok.

Poko

• Gość
Odp: Kilka pytań co do kampanii
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 23, 2018, 10:45:24 »
Tak, jak w wojnie w Zatoce Perskiej najpierw trzeba zniszczyć obronę przeciwnlotniczą. DEAD to dokładniej Destruction of Enemy Air Defence - coś jak SEAD (Suppression of Enemy Air Defenses). DEAD od SEAD różni się tym, że należy zniszczyć wszystkie pojazdy wrogiej OPL oznaczonej jako cel w briefingu. SEAD to tylko coś w rodzaju eskorty grupy uderzeniowej - by wypełnić to zadanie wystarczy trafić radar OPL.
Skrzydłowy jest dobierany z automatu. AI nigdy nie było zbyt sprytne, ale mogło go coś trafić - w końcu to dynamiczna kampania.

Odp: Kilka pytań co do kampanii
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 23, 2018, 19:38:27 »
No to zabłysnąłem teraz :D

A mój skrzydłowy to widocznie ciapa bo straciłem go zaraz po starcie...

Dzięki za wyjaśnienie