Autor Wątek: Flying Circus - następca RoF'a  (Przeczytany 22393 razy)

Flying Circus - następca RoF'a
« dnia: Lipca 06, 2018, 05:29:42 »
Nowy lepszy RoF czyli Flying Circus – Volume One jest coraz bliżej ;)
https://forum.il2sturmovik.com/topic/168-developer-diary/?do=findComment&comment=637218

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Flying Circus - następca RoF'a
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 09, 2018, 11:05:31 »
Tu można prowadzić dyskusje i podawać informacje na temat Flying Circus.

Na tych screenach jakoś diametralnych różnic nie ma ;>. Fajnie by było tylko, żeby był jakiś upust dla posiadaczy RoF'a, tak samo jak na każdy dodatek później, o ile się go posiada.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 09, 2018, 19:33:42 »
No nie wiem, trudno o upust, jak podstawka ROF jest nadal chyba darmowa. Na samoloty i owszem...   Fajnie by było, gdyby posiadając coś z BoX mieć podstawkę nowego ROF'a z jednym-dwoma szmatolotami za free, co by popróbować i ew. dokupić lepszych pyrkawek...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 09, 2018, 22:17:08 »
Prędzej czy później będą wyprzedaże, tak ja na samoloty do BoXa. Nie po to siedzą nad tym dodatkiem żeby zaraz na starcie za grosze go puszczać. Ja kupiłem większość samolotów do RoFa na wyprzedaży i nie oczekuję że dostanę jeszcze zniżkę na Flying Circus.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 13, 2018, 21:59:35 »
Temat został oczyszczony i wydzielony, bo się bajzel zrobił. Dalsza dyskusja o technoczacie w dziale BoX.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 21, 2018, 08:01:13 »
A tak przy okazji - nie ma zadnych wiesci na temat kampanii dla tego FC na stronie pre order. RoF mial ten temat swietnie ograniety, tu jakis wychodzi biedatytul za spora kase.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 21, 2018, 08:04:29 »
Kampanii tego typu, przynajmniej na początku,  nie będzie.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #7 dnia: Lipca 21, 2018, 13:59:13 »
Kampanii tego typu, przynajmniej na początku,  nie będzie.
Z drugiej strony napisali, że oskryptowane kampanie każdy będzie mógł stworzyć za pomocą tego samego edytora który dziś jest w BoX-ach.
Docelowo jeśli produkt odniesie sukces i wydadzą Volume Two ;) dostaniemy kampanię do FC. Dziś zwyczajnie nie mają na to mocy przerobowych.
Pozytywne jest to, że wszystkie samoloty będą zaopatrzone w dodatki czyli kolimatory, alternatywne uzbrojenie, celowniki, wskaźniki i szaliki więc nie będziemy musieli tak jak w RoF-ie kupować ich osobno.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Lipca 27, 2018, 00:55:08 »
Jestem miłośnikiem samolotów i klimatów z I WW, co może wpływać na moją ocenę. Zanabyłem drogą kupna FC i jestem.... wielce kontent. RoF na silniku BoSa wygląda naprawdę dobrze i dobrze funkcjonuje - jest to faktycznie zaczyn pełnoprawnego RoFa 2. Jeśli ktoś gra w wysokiej rozdzielczości, np. 4K, to natychmiast doceni różnicę na plus. Miałem pewne obawy przed zakupem, bo słono sobie liczą, co bardzo mnie martwi, bo może to spowodować przedwczesną śmierć tego zacnego projektu. Jak ktoś ma kasę i się zastanawia, czy faktycznie jest różnica odnośnie RoFa, to powiem jednym słowem: jest!

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #9 dnia: Lipca 27, 2018, 08:04:51 »
A mnie to kusi ze względu na VR. Co jak co, ale szmatoloty w goglach to musi być coś :)
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

« Odpowiedź #10 dnia: Lipca 27, 2018, 08:29:02 »
A mnie to kusi ze względu na VR. Co jak co, ale szmatoloty w goglach to musi być coś :)
Do pełni wrażeń należy postawić sobie jeszcze odpowiedni wentylator  :)
Coś takiego będzie w sam raz. Jeszcze tylko sterowanie obrotami połączone z przepustnicą ...

« Odpowiedź #11 dnia: Lipca 27, 2018, 08:42:03 »
Heh Ty się śmiejesz a ja tak mam i jest to genijalne rozwiazanie jesli chodzi o klimat. Problem z BOX jest jednak taki, że panowie z tego studia nie chcą za wszelką cenę wystawić ludziom telemetrii i co za tym idzie nie mogę uzależnić predkosci obrotów wentylatora od TAS. Żeby nie było offtopa to chyba się skuszę jak tylko dodadzą więcej maszyn.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

« Odpowiedź #12 dnia: Lipca 27, 2018, 09:03:33 »
Trzeba tylko poprosić o obsługę Power Wind  :D

https://youtu.be/E8JHomDOArI

Pozdrawiam,
Bart

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #13 dnia: Lipca 27, 2018, 09:06:55 »
A z Pinkera się nabijaliście :032:
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #14 dnia: Lipca 27, 2018, 10:45:12 »
Przed wentylatorem koniecznie dysza z aplikacją przepracowanego oleju silnikowego!
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...