Autor Wątek: [DCS: Jak-52] Pomoc dla początkujących  (Przeczytany 8058 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Odp: [DCS: Jak-52] Pomoc dla początkujących
« Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 13, 2022, 11:34:24 »
Czy dobrze rozumiem, że ten samolot za bardzo nie ma modelu zniszczeń? Z jednej strony da się uszkodzić klapy i podwozie wypuszczając je przy zbyt dużej prędkości. Z drugiej nie da się zagrzać silnia, a skrzydłami można kosić drzewa i latarnie.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 13, 2022, 13:16:50 »
Drzewa w DCS kolidują, dawno nim nie latałem więc w sumie nie pamiętam. Czyli da się przelecieć przez każde drzewo? :o A może masz wyłączony model zniszczeń (jakiś no collisions?)?

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 13, 2022, 14:43:05 »
Sprawdzałem, wygląda na to, że wszystko mam ustawione tak jak trzeba. W tym samolocie, kiedy zaczepimy o coś skrzydłem, to trochę szarpnie, ale leci dalej jakby nic się nie stało. Śmigłu nie szkodzi kontakt z glebą. Przy delikatniejszym zderzeniu z ziemią można się nawet w górę odbić.

« Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 13, 2022, 18:06:59 »
Jaka nie posiadam, jeno wypożyczam czasem na te darmowe dwutygodniówki, ale dobrze rozumiesz. Latem 2018 napisali, że model zniszczeń jest "w planach"... i na tym stanęło. Coś tam dłubnęli w marcu tego roku w symulacji strumienia zaśmigłowego, ale to jedyna istotna zmiana w ostatnich latach.

Po prostu nie wlatuj tam gdzie nie powinieneś ;).

« Odpowiedź #20 dnia: Grudnia 13, 2022, 20:32:35 »
Dzięki. Bałem się, że czegoś nie kliknąłem albo kliknąłem za dużo. Szkoda. Samolotem ten to świetna zabawka, ale liczyłem właśnie na takie doświadczenie w stylu MFS + zniszczenia / uszkodzenia. Silnika się nie da zagrzać, podgrzewanie pitota jest zbędne. Też go mam teraz w tej "dwutygodniówce" i chyba na tym poprzestanę.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #21 dnia: Grudnia 13, 2022, 21:57:02 »
Wieczne EA, welcome to the club!

www.yoyosims.pl