Autor Wątek: ReShade nie zapamiętuje ustawień.  (Przeczytany 1225 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kwadrat

• Gość
ReShade nie zapamiętuje ustawień.
« dnia: Sierpnia 11, 2018, 15:30:55 »
Mam taki problem, że Reshade nie zapisuje mi ustawień. Zainstalował się poprawnie, używam go z profilem od Yoyo: "DCS2_yoyo.ini", którego sobie chwalę. Jednak jeżeli w interfejsie w grze zmienię ustawienia klawiszy lub spróbuję dodać nowy profil to na pierwszy rzut oka wygląda ok ale po ponownym uruchomieniu znowu wraca do wcześniejszych ustawień. Moim zdaniem reshader nie tworzy ani pliku "Default.ini" ani "ReShader.ini", bo przeszukałem i katalog gry i "appdata".

Spotkał się ktoś z takim brakiem uprawnień do zapisu?

Nazwa tematu. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 11, 2018, 22:10:24 wysłana przez KosiMazaki »

Odp: ReShade plik konfiguracyjny
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 11, 2018, 15:43:39 »
Może plik ini od YoYo ma atrybut - tylko do odczytu?
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

kwadrat

• Gość
Odp: ReShade plik konfiguracyjny
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 11, 2018, 16:03:29 »
Sprawdziłem, to nie to - nie ma. Dziwne, że nie tworzy mi się nowy plik ini jak wpiszę w interfejscie.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: ReShade nie zapamiętuje ustawień.
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 11, 2018, 22:10:38 »
Uruchom jako administrator?
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 11, 2018, 22:21:02 »
Nie tworzy, bo folder, w którym się powinien profil zapisać ma ustawione tylko do odczytu.

kwadrat

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 12, 2018, 06:02:31 »
Uruchamianie jako administrator DCS.exe nic nie daje. Jest to na pewno problem z uprawieniami tylko zbytnio nie wiem jak sobie poradzić. Już dałem pełne uprawnienia na plik i teraz pamięta klawisz do uruchamiania efektów. Zmieniałem uprawnienia dla katalogu "Program files" na pełne ale nadal wracają na tylko do odczytu. Może takie rzeczy mi się dzieją bo system jest po aktualizacji z Windows 8.1 do Windows 10.

Wygląda jakby dziedziczył uprawnienia do folderu. Po każdej zmianie wraca do uprawnień tylko do odczytu.