$40 za program do ustawiania kamery?! To chyba tylko dla ludzi którzy latają dla screenshotów
.
Właśnie w tym rzecz, że to nie koniecznie dla screenshoterów, raczej ew. dla moviemakerów

, bo faktycznie ujęcia wychodzą super (nawet jeśli to widzą tylko moje oczka). Natomiast co do reszty, tak się tylko wydaje, że to zbędna rzecz. To co pisze rafgath, po wczoraj zaliczam to do "must have" dodatków. Zupełnie zmienia pogląd na widoczki pod P3D, co prawda do paru spraw trzeba będzie się przyzwyczaić na nowo (np. nie zumujemy z pod "+" i "-", a korzystamy z innych opcja z ChasePlane o podobnym znaczeniu itp. ale idzie przywyknąć. Podoba mi się swoboda, wibracje z silnika, oddech pilota i że wszystko jest konfigurowalne. Sam dużo w Prepar korzystam z opcji Cinematic View (Shift+F5), to mamy to samo ale ładnie jest wszystko ogarnięte. No i bardzo mi się podoba fakt, że można sobie każdy widko ustawić jak się chce, go zapisać i potem się tylko przełączać. To jest bajerek, a przy tym działa Track IR. Kupiłem sobie taniego pada dziś pod PC, chyba tam wrzucę właśnie omiatanie widoczków pod grzybki do szybkiego sejwa presetu potem :].
@rafgath, a czym tu zoomujesz obraz? Bo pod + i - nie mam tak płynnie ale skokowo, druga rzecz to jak się przejdzie do starych widoków (S i A) to tam nie działa Track IR, chociaż pod ChasePlane działa. Da rade skonfigurować widok flyby (przelotowy)?
Muszę poświęcić chyba weekend by poznać ten addon

(albo i więcej).