Autor Wątek: ChasePlane  (Przeczytany 1168 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
ChasePlane
« dnia: Sierpnia 16, 2018, 21:42:06 »
Bawiliście się? Ktoś ma?
Właśnie wrzuciłem po dwóch dniach oglądania filmików :evil: na Preparka v4.

Szybki test - 3 widoki: pilot, gps, widok z siedzenia paxa.
Czadzik, z Track IR też działa i wszystko jest bardzo płynnie.
Coś czuję, że kompletnie zrezygnuję z widoczków pod "A" i "S".

https://youtu.be/Xco9WYY2rQA

Www: https://fsfxpackages.com/en/ChasePlane/

I trochę vidoe można podejrzeć na ich stronie: https://www.youtube.com/user/FSFXPackages/videos ale też w sieci na YT jest dużo prezentacji.
Jako, że lubię takie rzeczy (widoczki) chyba strzał w dziesiątkę.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 16, 2018, 23:14:21 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Odp: ChasePlane
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 17, 2018, 09:58:36 »
$40 za program do ustawiania kamery?! To chyba tylko dla ludzi którzy latają dla screenshotów ;).

Offline rafgath

• *
  • Lok'tar Ogar
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 17, 2018, 10:59:40 »
Ja to kupilem jeszcze w Alfie jak bylo (za pol ceny), tak okolo 2 lata temu I to jest jeden z programow "must have" pod P3D.  Nic lepszego nie znajdziesz w tym temacie. Program ostatnio zrobil sie b. popularny, przez co niektorzy developerzy sami robia ustawienia kamery do swoich modeli. Ponizej link do ustawien od Toga projects (tych od chmurek) do tych bardziej popularnych modeli.

https://togapjcts.wixsite.com/toga/chaseplaneprofiles
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 17, 2018, 11:09:03 wysłana przez rafgath »
System: Intel Core I-7 7700K CPU @ 4.8GHz, Corsair H100i v2, EVGA Z270 FTW-K, Kingston HyperX Fury Black 16GB PC 21300, EVGA GeForce GTX 1080 FTW GAMING ACX 3.0 , Windows 10 64 bit

Prepar 3D v4 / X-Plane 11

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 17, 2018, 17:25:33 »
$40 za program do ustawiania kamery?! To chyba tylko dla ludzi którzy latają dla screenshotów ;).

Właśnie w tym rzecz, że to nie koniecznie dla screenshoterów, raczej ew. dla moviemakerów ;), bo faktycznie ujęcia wychodzą super (nawet jeśli to widzą tylko moje oczka). Natomiast co do reszty, tak się tylko wydaje, że to zbędna rzecz. To co pisze rafgath, po wczoraj zaliczam to do "must have" dodatków. Zupełnie zmienia pogląd na widoczki pod P3D, co prawda do paru spraw trzeba będzie się przyzwyczaić na nowo (np. nie zumujemy z pod "+" i "-", a korzystamy z innych opcja z ChasePlane o podobnym znaczeniu itp. ale idzie przywyknąć. Podoba mi się swoboda, wibracje z silnika, oddech pilota i że wszystko jest konfigurowalne. Sam dużo w Prepar korzystam z opcji Cinematic View (Shift+F5), to mamy to samo ale ładnie jest wszystko ogarnięte. No i bardzo mi się podoba fakt, że można sobie każdy widko ustawić jak się chce, go zapisać i potem się tylko przełączać. To jest bajerek, a przy tym działa Track IR. Kupiłem sobie taniego pada dziś pod PC, chyba tam wrzucę właśnie omiatanie widoczków pod grzybki do szybkiego sejwa presetu potem :].

@rafgath, a czym tu zoomujesz obraz? Bo pod + i - nie mam tak płynnie ale skokowo, druga rzecz to jak się przejdzie do starych widoków (S i A) to tam nie działa Track IR, chociaż pod ChasePlane działa. Da rade skonfigurować widok flyby (przelotowy)?

Muszę poświęcić chyba weekend by poznać ten addon ;D (albo i więcej).
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 17, 2018, 19:39:28 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline rafgath

• *
  • Lok'tar Ogar
ChasePlane
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 17, 2018, 19:48:14 »
Ja mam wszystko skonfigurowane na klawiaturze numerycznej, poza zoomem i gora/ dol ktore mam odpowiednio zbindowane pod pod home/end i page up/page down. Jedyny problem to ze musze wylaczyc caps locka kiedy uzywam num0 (pilot view).  Wylacz sobie tez PAN view w p3d i skonfiguruj sobie w Chaseplane. Super jest to ze wszystkie twoje ustwienia sa wrzucane w chmure, wiec przy re- instalacji p3d nie musisz wszystkiego konfiguriwac od nowa. Poza tym masz dostep do b. duzej bazy ustawien innych uzytkownikow, jak rowniez mozesz sie latwo dzielic swoimi z innymi.  Wplyw na FPS-y jest naprawde niewielki, chociaz tu duzo moze zalezec od konfiguracji. Generalnie nie wyobrazam sobie juz latania bez tego dodatku.

Btw. Jak chcesz znalezc wszystkie ustawienia tylko dla wybranego uzytkownika to musisz wpisac User:nazwa_uzytkownika w pole wyszukiwania.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 17, 2018, 19:57:38 wysłana przez rafgath »
System: Intel Core I-7 7700K CPU @ 4.8GHz, Corsair H100i v2, EVGA Z270 FTW-K, Kingston HyperX Fury Black 16GB PC 21300, EVGA GeForce GTX 1080 FTW GAMING ACX 3.0 , Windows 10 64 bit

Prepar 3D v4 / X-Plane 11

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 17, 2018, 20:55:43 »
A tak na szybko :) https://youtu.be/HxfRMOO5520 . Outside view. Fajna sprawa do eksploracji detali lotnisk :).

www.yoyosims.pl