Autor Wątek: Czas opóźnienia odpalania pocisków rakietowych.  (Przeczytany 1675 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Czas opóźnienia odpalania pocisków rakietowych.
« dnia: Sierpnia 23, 2018, 21:50:51 »
Prędkość elektronów w przewodniku miedzianym to 108 m/s, zastanawia mnie jakie są faktycznie opóźnienia  odpalenia pocisków rakietowych każdego rodzaju kierowanych i nie kierowanych
powietrze powietrze i powietrze ziemia w samolotach produkcji wschodniej i zachodniej.
Jakoś nie chce mi się wierzyć że w każdym samolocie  w realu jest opóźnienie jak w DCS.
Na pewno ktoś odpalał z samolotu lub śmigłowca lub zna jakiegoś pilota który to robił będę wdzięczny za info!
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

Odp: Czas opóźnienia odpalania pocisków rakietowych.
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 23, 2018, 22:05:23 »
Prędkość elektronów w przewodniku miedzianym to 108 m/s,
Z ciekawości, co to ma do rzeczy? Fakt że elektron sam w sobie nie bije rekordów prędkości nie zmienia tego że tak zwany "prunt" to raczej w okolicy światła zaiwania.
I'm a colt in your stable     I'm what Cain was to Abel     mister catch me if you can

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 23, 2018, 22:51:18 »
Chodzi mi o opóźnienie, bo jakoś nie przemawia do mnie, że w każdym samolocie i w każdej rakiecie ten czas to ~1 sekunda. To opóźnienie jest zbyt duże i na pewno różnie to było rozwiązywane dla zapewnienia bezpieczeństwa w różnych rakietach i samolotach. Jakoś mam takie przeświadczenie, że DCS zakłamuje na potęgę. Dokładniej chodzi o zainicjowanie odpalania czyli, że nie wcisnę przycisk i rakieta zejdzie za jakiś czas ale, że wciskam przycisk i muszę go trzymać jakieś 1 do 2 sekund żeby zainicjować odpalanie.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 24, 2018, 10:23:28 wysłana przez KosiMazaki »
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 23, 2018, 23:43:14 »
W DCS to opóźnienie jest po to by przypadkowo nie wcisnąć guzika oraz nie spamować rakietami. Było to wprowadzone daaaaaaawno temu.