Autor Wątek: Cyberpunk 2077  (Przeczytany 62255 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
Odp: Cyberpunk 2077
« Odpowiedź #330 dnia: Grudnia 17, 2020, 08:45:42 »
To muszą jakieś "nolify" jęczeć co nie wychodzą na ulice do świata realnego i nie wiedzą jak wygląda dziś życie.
Napiszę tak, ja jako rzadki gracz gier RPG, bardzo rzadki (seria Mass Effect jedynie mnie na dłużej przyciągnęła i trochę AC piracki) nie mam problemów z fabułą tej gry i jej przebiegiem (fakt, pograłem może ze trzy godziny dopiero) i wszystko mi technicznie też bangla. Może jestem mało czepialski, ale ludzie w internecie to takie rzeczy wpisują, w realu od takiego frajera to się odwracasz na pięcie i odchodzisz by nie słuchać tych pierdół, a w necie to... Na cenę też nie narzekam, bo kupiłem z synem na pół, zresztą gdyby on nie chciał, to ja bym może nabył to za rok albo i wcale. Problemy, to ja mam nadal z ruskim, wykonanym z pancernego drewna, sprzętem latającym, a nie z NPC na ulicy.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 17, 2020, 12:15:07 wysłana przez KosiMazaki »
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

sunrrrise

• Gość
« Odpowiedź #331 dnia: Grudnia 17, 2020, 08:59:35 »
Jak czytam te niektóre posty, to część ludzi skarży się na zachowanie NPC, ale tych nieistotnych do fabuły, co łażą i coś tam sobie robią. A czym ich zachowanie różni się od takich samych NPC z Wiedźmina 3, że akurat na tych z C77 wylewa się hejt?

Zachowanie NPC porównuje się nie do Wiedźmina 3 tylko RDR/RDR2/GTAV.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #332 dnia: Grudnia 17, 2020, 10:13:11 »
Zachowanie NPC porównuje się nie do Wiedźmina 3 tylko RDR/RDR2/GTAV.

Ale jak wypada to na tle Wiedzmina 3? Nie gralem w RDRy ani w GTA, chociaz mam obie.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #333 dnia: Grudnia 17, 2020, 10:29:41 »
Pewnie podobnie, sądząc z opisów. Rzeczywiście u Rockstar'a to jest lepiej, ale oni "przechodniów" to dziesięcioleciami chyba doprowadzali do aktualnego stanu. :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #334 dnia: Grudnia 17, 2020, 12:09:54 »
Pewnie podobnie, sądząc z opisów. Rzeczywiście u Rockstar'a to jest lepiej, ale oni "przechodniów" to dziesięcioleciami chyba doprowadzali do aktualnego stanu. :)

Jak tak, to naprawdę, niech niektórzy obłożą się lodem. W3 dla mnie to najlepsza gra z tych oczywiście co grałem poza simami. Jak wyciągałem miecz, to krzyczeli i się chowali, jak była jakaś przemoc w okolicy uciekali, gadali mi dzień dobry i idź stąd, albo modne ostatnio wyp*****j. Coś tam sobie nosili, robili, kopali kapustę itp. W sumie co mnie oni odchodzili? To jakieś tam tło, które żyje własnym życiem. W realu też podchodzi się do mijanego każdego i pyta - ej co słychać, opowiedz mi i sobie i daj buziaka? ;> Jak coś to lód mają w Żabce. Polecam ;D.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 17, 2020, 12:11:42 wysłana przez KosiMazaki »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #335 dnia: Grudnia 17, 2020, 12:59:10 »
Już nie pamiętam pobocznych ludzi z Wieśka... czyli było spoko, bo bym pamiętał, jak byłoby źle. A nie myli ci się z Kingdom Come Deliverance? Inna sprawa, że zachowanie pobocznych ludzików jest jakoś mało istotne...  Co do CP2077 to widzę coraz więcej recek znajomych, że im się podobało i jest spoko. Owszem, wszyscy grali na PC, ale w sumie tylko to mnie obchodzi. :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #336 dnia: Grudnia 17, 2020, 13:01:03 »
W dobrym tonie stało się narzekanie na CP2077.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #337 dnia: Grudnia 17, 2020, 15:07:50 »
No właśnie znajomi nie narzekają wielce. Podejrzane. :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline ESP

• *
  • Cloud Surfer
« Odpowiedź #338 dnia: Grudnia 17, 2020, 15:52:44 »
Zauważyłem że najwięcej narzekają ci którzy od C2077 oczekują że będzie jak każdy inny FPS a'la Doom/CoD Warzone/Black Ops/Apex czy inny Fast-Pace-Action-Shooter*. No i streamerzy których widownia, zamiast ich oglądać, woli sama pograć i odkryć fabułę samodzielnie.

Ja, wychowany na papierowym C2020, książkach Trylogii Ciągu i komputerowych Deus Ex'ach, delektuję się każdym detalem tej gry :)
To jeden z tych nielicznych tytułów których aż nie chce się kończyć, ostatni raz tak miałem przy Mankind Divided.

*- strzelanka nastawiona na szybką rozgrywkę

ps. jeżeli chodzi o płynność to w FullHD i wszystko na Ultra chodzi płynnie, nie schodzi poniżej 60FPS (Ryzen3800X/64GB/3080), bugi w 1.04 zauważyłem dwa (raz chodzącego-ukrzyżowanego, drugi to brak nóg u jednej postaci przy barze)
AMD Ryzen9 5900X + beQuiet! ShadowRock3 // HyperX Fury 64GB 3200MHz // MSI MAG X570 Tomahawk // MSI RTX3080 OC 10GB // ASUS ROG SWIFT PG329Q // KIOXIA 2TB M.2 NVMe + Samsung 2TB SSD // beQuiet! PureBase500

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #339 dnia: Grudnia 17, 2020, 17:08:51 »
Zauważyłem że najwięcej narzekają ci którzy od C2077 oczekują że będzie jak każdy inny FPS a'la Doom/CoD Warzone/Black Ops/Apex czy inny Fast-Pace-Action-Shooter*. No i streamerzy których widownia, zamiast ich oglądać, woli sama pograć i odkryć fabułę samodzielnie.

Ja, wychowany na papierowym C2020, książkach Trylogii Ciągu i komputerowych Deus Ex'ach, delektuję się każdym detalem tej gry :)
To jeden z tych nielicznych tytułów których aż nie chce się kończyć, ostatni raz tak miałem przy Mankind Divided.

*- strzelanka nastawiona na szybką rozgrywkę

+1
W końcu głos rozsądu.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #340 dnia: Grudnia 17, 2020, 17:10:15 »
Ile na naszym forum wylało się żali w temacie FB to chyba nigdzie nie było wobec żadnej gry. Mu jesteśmy zaprawieni w takiej formie . A u wcale nie ma jakiejś przesady w marudzeniu. Powiem wam, że jak nie pasjonują mnie gry w rodzaju CP77, tak tu mi się chce na razie grać dalej. Ilość interakcji jest przeogromna, a co za tym idzie nieszablonowość i nieoczywistość rozwiązań. Ludzie są przesyceni grami i narzekają na każdą rzecz, a życie jest za krótkie by się przejmować pierdołami ( poza kwestią ruskich latadeł w simach ). Ja jestem zadowolony i nie narzekam na nic. Nie wiem czy ukończę grę, zapewnie nie, bo rzadko mi się to udaje z braku czasu - ostatnio ME Andromedę. Jakby ludzie musieli zapierniczać po 10 godzin dziennie w robocie to z ulgą by zasiedli do takiej gry, a taki do szkoły dzieciarnia nie chodzi, ludzie siedzą na zdalnych to mają dużo czasu na pierdolamento (qrdl TM).
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #341 dnia: Grudnia 17, 2020, 17:16:28 »
Ile na naszym forum wylało się żali w temacie FB to chyba nigdzie nie było wobec żadnej gry. Mu jesteśmy zaprawieni w takiej formie . A u wcale nie ma jakiejś przesady w marudzeniu. Powiem wam, że jak nie pasjonują mnie gry w rodzaju CP77, tak tu mi się chce na razie grać dalej. Ilość interakcji jest przeogromna, a co za tym idzie nieszablonowość i nieoczywistość rozwiązań. Ludzie są przesyceni grami i narzekają na każdą rzecz, a życie jest za krótkie by się przejmować pierdołami ( poza kwestią ruskich latadeł w simach ). Ja jestem zadowolony i nie narzekam na nic. Nie wiem czy ukończę grę, zapewnie nie, bo rzadko mi się to udaje z braku czasu - ostatnio ME Andromedę. Jakby ludzie musieli zapierniczać po 10 godzin dziennie w robocie to z ulgą by zasiedli do takiej gry, a taki do szkoły dzieciarnia nie chodzi, ludzie siedzą na zdalnych to mają dużo czasu na pierdolamento (qrdl TM).

+1
Chyba rząd dodał czegoś do wody, że dziś taki wysyp rzeczowych opinii.  :evil:

« Odpowiedź #342 dnia: Grudnia 17, 2020, 17:23:18 »
W dobrym tonie stało się narzekanie na CP2077, tu na forum w dobrym tonie stało się narzekanie na narzekanie. Zbywanie z automatu wszelkiej krytyki CP2077 jako nieuzasadnionej jest tak samo mało poważne jak cały ten hejt.

U mnie w kranie ewidentnie woda bez "dodatków"...  :angel:

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #343 dnia: Grudnia 17, 2020, 18:27:58 »
W dobrym tonie stało się narzekanie na CP2077, tu na forum w dobrym tonie stało się narzekanie na narzekanie. Zbywanie z automatu wszelkiej krytyki CP2077 jako nieuzasadnionej jest tak samo mało poważne jak cały ten hejt.

U mnie w kranie ewidentnie woda bez "dodatków"...  :angel:

W tym momencie wchodzisz na meta poziom narzekania. Narzekasz, że się narzeka na narzekanie  8).

Offline ESP

• *
  • Cloud Surfer
« Odpowiedź #344 dnia: Grudnia 17, 2020, 18:32:57 »
Qrdl,
Czyli zaczynamy narzekać na narzekających na narzekających na narzekanie na CP2077?

Tak mi się skojarzyło z klasykiem: https://www.youtube.com/watch?v=wFmTEKnn64s :D

AMD Ryzen9 5900X + beQuiet! ShadowRock3 // HyperX Fury 64GB 3200MHz // MSI MAG X570 Tomahawk // MSI RTX3080 OC 10GB // ASUS ROG SWIFT PG329Q // KIOXIA 2TB M.2 NVMe + Samsung 2TB SSD // beQuiet! PureBase500