Potestowałem na maksymalnych ustawieniach. Chyba na maksymalnych, bo trochę ciężko się w nich połapać. Faktycznie nie jest tak źle jak się na początku zapowiadało, ale to chyba też CDPR nieco przesadził z tymi wymaganiami na swoich grafikach. U mnie na 7800X3D + RTX4070Ti mam wynik w benchmarku 91 fps. 1440p, RT Overdrive, Psycho Reflections, DLSS Ray Reconstruction (z DLSS Frame Generation i DLSS na Quality). Przy DLSS na Auto wyszło 107 fps. Więc bardzo ok. Spokojnie dałoby radę pociągnąć w 4K, a podlinkowana przeze mnie wyżej grafika sugerowała, że potrzeba do tego co najmniej RTX 4080 i 16 GB VRAM.
Bardzo dawno nie grałem w CP2077. Może jakoś połowę gry przeszedłem w czasach gdy miała jeszcze masę bugów. Podoba mi się to co jak teraz wygląda (nie tylko wizualnie z RT, ale model jazdy samochodem, zachowanie NPC itp.). Ale policja nadal pojawia się znikąd.
BTW Phantom Liberty dziś wyszedł. Na ten moment 90% pozytywnych recenzji na Steam. Na pewno kupię, choć i tak planuję zacząć przygodę od początku, więc na ten moment chyba nie bardzo ma to sens.
Będzie grane.

Z ciekawości odpaliłem po tej 2.0 i chodzi jak chodziło (na RTX 3090), nawet lepiej mam wrażenie.
Może to dlatego, że teraz masz 4090.