Autor Wątek: A może w multi?  (Przeczytany 11143 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

qrdl

• Gość
A może w multi?
« Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 11, 2004, 13:08:38 »
Chętnych zapraszam na godzine zulu 14.30 do ok 15.30 bye!

Miało być wieczorem :)

pozdrawiam,
qrdl

Gornet

• Gość
RE
« Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 11, 2004, 16:41:23 »
hej koledzy... nikogo nie było o 14.30...

Ja stawiam serwer o 20.00... możecie się połaczyć przez GL albo bezpośrednio z LOMAC-a.

IP: 62.179.93.74
Łącze: CHELLO 512kb
Tryb: coop

Do wyboru misje:

Mig-29S vs. F-15C Night or Day version
Su-27 vs. F-15C Night or Day version

ZAPRASZAM

qrdl

• Gość
A może w multi?
« Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 11, 2004, 17:33:58 »
no bo czas zulu to +1h do naszego, a do tego było przesunięcie i w sumie wyszło na 16:40+ :)

Zoom

• Gość
A może w multi?
« Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 11, 2004, 17:57:34 »
Pograliśmy chwilę u YoYa i trochę moich uwag co o tym myślę.
Gra oferuje dwa tryby gry w sieci LAN i Internet. O ile w ustawieniach LAN jest dużo fajnych funkcji jak np. wymuszenie ustawień serwera, to w opcji internet nie występują. I ja niestety nie wiem jakie ustawienia są przyjmowane domyślnie, czy ustawienia hosta, czy ustawienia gracza. Czy jeżeli host wyłączy w opcjach ikony obcych samolotów na mapie to u graczy one będą czy nie? Dodatkowo w trybie LAN można wymusić startowanie z lotniska i to nawet z "parkingu", a w internecie nie ma takiej możliwości. Samolot się stawia w dowolnym miejscu na mapie i lecimy.
Generalnie jeżeli chcemy zrobić zwykłego doga to jest to wg mnie niegrywalne. Takiego doga jak w FB na pewno można zrobić w LAN-ie, ale nie w internecie.
Nie wiem czemu autorzy gry zrobili taki podział. Według mnie jest bez sensu.

Schmeisser

• Gość
A może w multi?
« Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 11, 2004, 18:03:08 »
a czy supportuje LO jakis tryb cooperative?

Gornet

• Gość
RE:
« Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 11, 2004, 18:03:45 »
Niewiem czy Cię dobrze zrozumiałem.. ale jak stawiam serwer...i wybieram mapke zrobioną przeze mnie .. postawiłem samoloty na lotnisku i one tam są .. nikt tego nie może zmienić... wszystko normalnie pięknie :) Po podłączeniu do mnie CLIENT (czyli gracz ,który się dołącza) nie może sobie sam ustawić ikonki samoloty gdziekolwiek na mapie..

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
A może w multi?
« Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 11, 2004, 23:17:58 »
Cytat: Schmeisser
a czy supportuje LO jakis tryb cooperative?

Taaaa jest Hauptman!
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

qrdl

• Gość
A może w multi?
« Odpowiedź #22 dnia: Stycznia 12, 2004, 00:43:26 »
Ja stawiam serwer o 20.00...

Byłem troche u Gorneta na serwerze i zaobserwowałem u siebie dość niepokojące objawy... grałem dość krótko kilkanaście minut jednak... przy 4 samolotach w powietrzu celownik działka jakoś dziwnie skakał po HUDzie (tak jakby się zamrażał w jakimś miejscu i po chwili odświeżał - nie przesuwał się płynnie tylko skakał o kilka milimetrów poczasie, nie nadążał za celem LOL - nie mam tego off-line). Większe niż podczas offline problemy z zalokowaniem celu (co ta gra ma za problem z odbieraniem impulsów z joya na usb...:(. "Fire" praktycznie w ogóle mi nie działał, tzn. działał jak nie bylo nikogo w celowniku.. pomimo przemapowania na space... Krótko mówiąc, mam zastrzeżenia co do płynności i nie wiem czy jest to wina gry czy moich ustawień.
I jeszcze jedno - tak można ustawić on-line, że samoloty grzecznie stoją na miejscach parkingowych, a do wyboru jest tylko to co zostało przez hosta "ustawione" na lotniskach, przynajmniej tak to było u Gorneta, więc multi chyba nie różni się za bardzo - pod tym względem - od tego co mamy w Ił/FB. Można wymusić kołowanie i start z lotniska. Pewnie też można uzupełnić na lotnisku ammo i paliwo, tak jak we F 2.5x.

pozdrawiam,
qrdl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
A może w multi?
« Odpowiedź #23 dnia: Stycznia 12, 2004, 08:51:33 »
Cytat: qrdl
Pewnie też można uzupełnić na lotnisku ammo i paliwo

ale jak to zrobic? Gdzies mi sie omsknelo ze trzeba podkolowac pod cysterne i paliwo powinno się samo uzupelniac, podobnie mialo byc z uzbrojeniem.

Co do dziwnych spraw jak wczoraj latalismy Zooma Su-27 byl........ niewidzialny, bylo widac jedynie cien na zimi i tyle (dotyczy to widokow zewnetrznych jak i z kabiny), co ciekawe rowniez radar go nie wykrywal a czasami ten Su robil b. dziwne manewry w powietrzu niczym ufo. Cos ten multi jeszcze jest chyba zdrowo pokopany.
BTW.
Jak sie udalo startowac z lotnisk?Wyznaczone trasy przelotu + opcja Client jako pilot?

www.yoyosims.pl

Gornet

• Gość
A może w multi?
« Odpowiedź #24 dnia: Stycznia 12, 2004, 09:31:31 »
Cytat: YoYo
Cytat: qrdl

Jak sie udalo startowac z lotnisk?Wyznaczone trasy przelotu + opcja Client jako pilot?

Tak... dokładnie... w edytorze ,postawiłem samoloty na lotnisku z opcją Take Off ==> From Runaway (można też wybrać From Parking Area). Przydzieliłem każdemu samolotowi opcje CLIENT.

A co do znikającego samolotu Zooma ! pod koniec jak mieliście combat na guny to też nie widziałem jego samolotu..

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
A może w multi?
« Odpowiedź #25 dnia: Stycznia 12, 2004, 09:47:19 »
lol zaczyna wygladac interesujaco, że jednak da się to upodobnic do standardowych walk w trybie multi, a zoom pewnie "czituje"  :wink: (albo wybiera F-117 hiehiehiehie  :mrgreen:)

www.yoyosims.pl

Offline Kusch

• Global Moderator
A może w multi?
« Odpowiedź #26 dnia: Stycznia 12, 2004, 14:07:29 »
ale jak to zrobic? Gdzies mi sie omsknelo ze trzeba podkolowac pod cysterne i paliwo powinno się samo uzupelniac, podobnie mialo byc z uzbrojeniem.
Wciskasz CTRL W i juz mamy uzupelnione uzbrojenie,CTRL R i to samo dzieje sie z paliwem,tylko trzeba przytrzymac klawisze.A co do lotów online wczoraj nie zauwazylem zadnych bledów,pozatym ze qrdl to kamikazze :lol:
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Zoom

• Gość
A może w multi?
« Odpowiedź #27 dnia: Stycznia 12, 2004, 16:47:20 »
Ja nie czituje i to nie był cień tylko ja, lecący z naddźwiękową w trawie, żeby mnie nie wykryli.  :lol:

Faktem jest, że starałem się lecieć jak najniżej, no i może gra tego nie zniosła, tak jak nie znosi gdy ktoś chce strzelać z działka gdy samolot jest w celowniku. W zasadzie to bardzo "pokojowa" gra  :? , bo z działka można strzelać tylko w powietrze na wiwat.

Tylko z lotniska startowaliśmy w trybie "coop". A czy jest to możliwe w "furball"? A czy tutaj w trybie coop da się dołączać w trakcie rozgrywki, jeżeli są wolne samoloty? Jeszcze dużo rzeczy nie wiemy.

Offline Kusch

• Global Moderator
A może w multi?
« Odpowiedź #28 dnia: Stycznia 12, 2004, 17:06:59 »
A czy jest to możliwe w "furball"? A czy tutaj w trybie coop da się dołączać w trakcie rozgrywki, jeżeli są wolne samoloty? Jeszcze dużo rzeczy nie wiemy.
    Mozna sie doloaczy jezeli sa wolne samoloty wiem z doswiadczen na HL.
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

Gornet

• Gość
RE:
« Odpowiedź #29 dnia: Stycznia 12, 2004, 19:35:44 »
Cytat: Kusch
A co do lotów online wczoraj nie zauwazylem zadnych bledów,pozatym ze qrdl to kamikazze :lol:

Hehe... qrld mi wleciał w tyłek i obaj muśieliśmy się katapultować.. jako pierwsi opuścilismy swoje maszyny :P Dosłownie miałem całą ogonową cześć zniszczoną przez uderzenie qrdl..

"Bo zupa była za słona.." hehe

Kiedy chcecie następne loty ? :P