Autor Wątek: Co wybrać Freetrack czy TrackIR?  (Przeczytany 1187 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Co wybrać Freetrack czy TrackIR?
« dnia: Października 29, 2018, 20:04:54 »
A-10C kupiony. Dziękuje za pomoc :)
Teraz zastanawiam się czy zamawiać Trackir 5, czy może te domowej roboty FreeTracki z allegro są równie dobre? Warto dopłacić te 800zł?
« Ostatnia zmiana: Października 30, 2018, 07:46:24 wysłana przez KosiMazaki »

Odp: Odp: Pomoc dla początkujących w DCS.
« Odpowiedź #1 dnia: Października 29, 2018, 20:29:53 »
TrackIr wart każdych pieniędzy :)
A tak serio bądź cierpliwy przeglądaj giełdy w różnych miejscach, zdarzają się używane, za rozsądne pieniądze. Freetracka nie miałem, chociaż tym oprogramowaniem free się bawiłem (było jakieś, które reagowało na ruchy głowy bez wskaźników), miałem edtracka i powiem tak, cenowo różnica, na korzyść ET, ale zabawa z TI to zupełnie inna bajka.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Października 29, 2018, 21:00:06 »
Poczytaj, pomyśl, a nie rób bałaganu w tym temacie. Wszystko było na forum.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #3 dnia: Października 29, 2018, 22:15:54 »
Wydawało mi się, że moje pytanie mieści się w ramach tematu "Pomoc dla początkujących w DCS". Jeśli się pomyliłem to przepraszam.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: Co wybrać Freetrack czy TrackIR?
« Odpowiedź #4 dnia: Października 30, 2018, 07:45:53 »
Temat o pomocy dla początkujących w dziale DCS dotyczy zagadnień samej gry, a na pytania o sprzęt mamy osobny dział. W nim od lat toczą się dyskusje co obu tych urządzeniach. Jeśli mogę coś zasugerować to proponuję zacząć od tańszej alternatywy czyli Freetracka. Jeśli wkręcisz się w symulatory na dobre to wtedy pomyślisz o wydaniu kasy na TrackIR-a.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
Odp: Co wybrać Freetrack czy TrackIR?
« Odpowiedź #5 dnia: Października 30, 2018, 10:37:48 »
Wiele osób z tego forum lata na alternatywach do TrackIra i sobie chwalą. Ja co prawda ponad 10 lat temu zacząłem od TrackIr 3 Pro (i używam do dziś) ale cena nowej "piątki" dla wielu jest barierą nie do przejścia. Jak masz kasę na TrackIra to bierz. Jak nie masz to wybór jest oczywisty.