Autor Wątek: SRS nie łączy - pomocy  (Przeczytany 886 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

SRS nie łączy - pomocy
« dnia: Listopada 02, 2018, 19:00:48 »
Od wczoraj walczę z SRS-em.
Postępuję zgodnie z punktami zawartymi w tym wątku:
https://forums.eagle.ru/showpost.php?p=2963204&postcount=1122

i mimo chyba z 7 prób instalacji, deinstalacji nic nie osiągnąłem, gdy próbuję się łączyć z jakimś serwerem (srs. dynamicdcs.com ; Gildia.org ; adres podany w wątku powyżej, adres domyślnie zapisany w SRS) następuje próba połączenia i nic.
Oczywiście wszelkie pliki i wpisy z wątku powyżej mam jak trzeba.
Nie działa przy włączonym Kaspersky internet security, jak i przy wyłączonym.
Sam DCS, w tym multi, teamspeak, discord hulają że hej, bez żadnych problemów, natomiast SRS jak wyżej i to bez względu czy odpalony dwoma kliknięciami, czy jako administrator.

Zobaczyłem, że w pliku clientlog w domyślnym katalogu instalacji SRS pojawiły się takie wpisy, może to ktoś rozszyfrować, może tu jest problem:

2018-11-02 18:28:00.6773 | Ciribob.DCS.SimpleRadio.Standalone.Client.Input.InputDeviceManager | Attempt to Load Whitelist from C:\Program Files\DCS-SimpleRadio-Standalone\whitelist.txt
2018-11-02 18:28:00.6773 | Ciribob.DCS.SimpleRadio.Standalone.Client.Input.InputDeviceManager | File doesnt exist: C:\Program Files\DCS-SimpleRadio-Standalone\whitelist.txt
2018-11-02 18:28:00.6773 | Ciribob.DCS.SimpleRadio.Standalone.Client.Input.InputDeviceManager | Attempt to Load Blacklist from C:\Program Files\DCS-SimpleRadio-Standalone\blacklist.txt
2018-11-02 18:28:00.6773 | Ciribob.DCS.SimpleRadio.Standalone.Client.Input.InputDeviceManager | File doesnt exist: C:\Program Files\DCS-SimpleRadio-Standalone\blacklist.txt

Co to whitelist.txt i blacklist.txt , nie mam takich plików w katalogu, do którego się odwołuje, czyli w katalogu SRS

A potem jest jeszcze lepiej, nie można nawiązać połączenia, ponieważ komputer docelowy go odmawia, co za dziad?!?!

(Wyjątek wewnętrzny #0) System.Net.Sockets.SocketException (0x80004005): Nie można nawiązać połączenia, ponieważ komputer docelowy aktywnie go odmawia 192.168.0.185:5002
   w System.Net.Sockets.Socket.InternalEndConnect(IAsyncResult asyncResult)
   w System.Net.Sockets.Socket.EndConnect(IAsyncResult asyncResult)
   w System.Net.Sockets.TcpClient.EndConnect(IAsyncResult asyncResult)
   w System.Threading.Tasks.TaskFactory`1.FromAsyncCoreLogic(IAsyncResult iar, Func`2 endFunction, Action`1 endAction, Task`1 promise, Boolean requiresSynchronization)<---

System.Net.Sockets.SocketException (0x80004005): Nie można nawiązać połączenia, ponieważ komputer docelowy aktywnie go odmawia 192.168.0.185:5002
   w System.Net.Sockets.Socket.InternalEndConnect(IAsyncResult asyncResult)
   w System.Net.Sockets.Socket.EndConnect(IAsyncResult asyncResult)
   w System.Net.Sockets.TcpClient.EndConnect(IAsyncResult asyncResult)
   w System.Threading.Tasks.TaskFactory`1.FromAsyncCoreLogic(IAsyncResult iar, Func`2 endFunction, Action`1 endAction, Task`1 promise, Boolean requiresSynchronization)
2018-11-02 18:28:15.7268 | Ciribob.DCS.SimpleRadio.Standalone.Client.Network.ClientSync | Disconnecting from server
2018-11-02 18:28:30.6746 | Ciribob.DCS.SimpleRadio.Standalone.Client.Network.ClientSync | Failed to connect to server @ 144.76.144.200:5002
2018-11-02 18:28:30.6746 | Ciribob.DCS.SimpleRadio.Standalone.Client.Network.ClientSync | Disconnecting from server
2018-11-02 18:28:44.0996 | Ciribob.DCS.SimpleRadio.Standalone.Client.Network.ClientSync | Failed to connect to server @ 144.76.144.200:5002
2018-11-02 18:28:44.0996 | Ciribob.DCS.SimpleRadio.Standalone.Client.Network.ClientSync | Disconnecting from server
2018-11-02 18:29:00.0997 | Ciribob.DCS.SimpleRadio.Standalone.Client.Network.ClientSync | Failed to connect to server @ 5.189.162.17:5014
2018-11-02 18:29:00.0997 | Ciribob.DCS.SimpleRadio.Standalone.Client.Network.ClientSync | Disconnecting from server
2018-11-02 18:29:04.9724 | Ciribob.DCS.SimpleRadio.Standalone.Client.Network.ClientSync | Could not connect to server System.AggregateException: Wystąpił przynajmniej jeden błąd. ---> System.Net.Sockets.SocketException: Nie można nawiązać połączenia, ponieważ komputer docelowy aktywnie go odmawia 127.0.0.1:5002

Ma ktoś jakieś pomysły, będę zobowiązany

Odp: SRS nie łączy - pomocy
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 02, 2018, 20:23:11 »
Wysłałem prośbę z pytaniem na kanał srs discord i czekam.
« Ostatnia zmiana: Listopada 03, 2018, 10:35:42 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 02, 2018, 23:21:49 »
Bardzo dziękuję Kolegom Eoonowi i Versorovi :)
Działa

Offline JacD

• *
  • 7WEDS
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 03, 2018, 14:33:06 »
To może napisz co było powodem takiej sytuacji, być może będzie to wskazówką przy rozwiązywaniu podobnego problemu.
Gravity is a cruel mistress!
7WEDS

« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 03, 2018, 16:02:05 »
Powód był banalny - literówka w adresie Gildii i w adresie serwera, który postawił Eoon, ale w przypadku innego serwera nie wiem.
Może od początku. Dwa dni temu wywaliłem starą wersję SRS-a (gryzł się z Discordem) i postanowiłem ściągnąć najnowszą. Wpisałem adres Gildii i raczej jestem pewien, że był poprawny, gdyż spisywałem ze strony i kilkukrotnie sprawdzałem. Połączyć się i polatać nie mogłem, gdyż nie działał. Po lotach poprzez TS omawialiśmy problem, dostałem kilka propozycji adresów i inny adres Gildii, które zapisywałem na kartce, próby ich użycia zawiodły.
Wczoraj od rana postępowałem zgodnie z punktami z linku zamieszczonego w pierwszym poście, kilka razy deinstalowałem i instalowałem i bez efektu, ale wszystkie adresy spisywałem z kartki, a nie ze strony czy innych źródeł, z wyjątkiem adresu podanego we wspomnianym wyżej linku.
Wieczorem nastąpiła burza mózgów, jeszcze raz wielkie dzięki Eoonowi, Sowinowi i Vladmordockowi, po czym napisałem tu posta i na kanale SRS discord, odezwał się Twórca SRS-a, Vlad podesłał logi z moich prób logowania. Po czym okazało się, że na adres testowy podany przez Twórcę SRS mogę się zalogować, wobec czego jego sugestia była taka, że to problem serwera lub routera, a nie SRS-a.
Z pomocą Kolegów zaczęliśmy grzebać w routerze (zdalnie), po czym Eoon przejął zdalnie mój pulpit i wykrył literówki w adresach :)
Biję się w piersi, ponieważ przepisywałem adresy z kartki, wielokrotnie powieliłem błąd, ale tak jak napisałem na wstępie, jestem prawie pewien, że za pierwszym razem adres był dobry, przepisywany ze strony Gildii, a potem gdzieś powstał błąd, pozostaje też pytanie dlaczego nie udawało się połączyć z adresem podanym w linku (podany w pierwszym poście). Najzabawniejsze, że kilka osób słuchała jak dyktowałem przez TS adresy i czytała zamieszczony przeze mnie fragment logu i dopiero Eoon bawiąc się zdalnie sprawę wykrył.
Nauczka z tego jest taka, sprawdzać wszystko i jeszcze raz sprawdzać, nawet jak się wydaje, że już się sprawdziło i sprawdzać u źródeł informacji, a nie tworzyć mniej pewne kopie.