Witam po długiej przerwie. Dużo czasu minęło bez wpisu ale nie żebym nic nie robił. Na chwilę obecną mój projekt (po wyjęciu z plecaka) wygląda tak:

Może mało wyjściowo ale zaczyna toto działać jak należy. Wyświetlacze do radia, nawigacji, radiokompasu i transpondera wyświetlają prawidłowo. Do radia i nawigacji połączone po 2 wyświetlacze na kropelkę, wyprowadzenia poobcinałem więc połączenia lutowane od tyłu.

Enkodery podwójne wykonane z dwóch pojedynczych zgodnie z poradami w internecie:

No i całość działająca...

Mam jeszcze problem z konfiguracją enkoderów od strojenia ADF, w FSUIPC jakiś wysokiej klasy specjalista wymyślił, że nastawa jest zapisana w dwóch offsetach i to jeszcze wszystko pomieszali. Częstotliwość w formacie ABCD.E podzielili tak, że w jednym zapisali 0BCD a w drugim 0A0E... i weź tu to teraz ogarnij żeby było dobrze. W pierwszej wersji chciałem zrobić ADF w wersji E z poprzedniego postu, jednak jak się okazało FSX nie ogarnia częstotliwości STANDBY dla ADF, więc wybór padł na pulpit B. Jednak w wyniku zamieszania z offsetami będę chyba musiał wykorzystać dwa podwójne enkodery, więc i pulpit do przeprojektowania. To za sobą pociąga jeszcze jeden problem, enkoderów zrobiłem 5, a teraz będzie potrzebne 6, więc znów zamówienie, przesyłka, dłubanie...
Równolegle do elektroniki zająłem się obróbką plastiku. Na pożyczonej drukarce powstały gałki do enkoderów i pierwsza wersja pulpitów (jakość średnio zadowalająca ale nie chce mi się robić czegoś BARDZIEJ). Muszę jeszcze poprawić napisy i wszystko pomalować.

To tyle na chwilę obecną, o postępach będę meldował.