Hi,
Pomimo posiadania 256mb ramu przełamałem się i postanowiłem polatać. Oczywiście nie jakieś wymyślne misje z obiektami, celami, etc. Najprostrzy dog 1:1 na działka - ja w su27 oponent f15. Jak powszechnie wiadomo czynnikiem istotnym w walce jest ilość posiadanego paliwa, co w sposób kluczowy wpływa na wagę maszyny a tym samym jej zdolności manewrowe. I tutaj zaczyna się jedna wielka kiszka w lock onie AI jest na tyle głupie (podobnie jak we flankerze 2.x), że cały czas wali na dopalaniu. Nieważne ile ma na początku paliwa 20%, 30%, 40%...100% od razu po wykryciu przeciwnika daje full afterburner. Tragedia, bo albo szybciutko zestrzelimy przeciwnika, albo po chwili komputer włącza światła pozycyjne i próbuje - na oparach paliwa - odlecieć w siną dal...
Druga sprawa... czy nie macie wrażenia, że FIRE działa z opóźnieniem
bądź pierwsze naciśnięcie NIE DZIAŁA w ogóle?! Sytuacja jest absurdalna... szczególnie, że to nie kaszlaki, w których pakujesz i pakujesz pociski a skutku ani widu ani słychu... przy działku takim jakie ma su27 wystarczą nawet 2-3 pociski żeby załatwić sprawę, czyli oddanie strzału dokładnie w momencie, w ktorym chcemy to zrobić, jest czymś bez czego nie ma sensu grać
Niestety, beznadzieja... chyba poczekam na patcha
pozdrawiam,
qrdl