Autor Wątek: Samolot z silnikiem tłokowym - który wybrać?  (Przeczytany 1867 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline czart

• *
  • 3.elt "Poznań"
Samolot z silnikiem tłokowym - który wybrać?
« dnia: Grudnia 26, 2018, 11:20:04 »
Czas na dołączenie do hangaru klasycznego samolotu z singlem. Oczywiście podstawowe pytanie który. Dużego wyboru nie ma, ale każdy jest inny. Jakieś sugestie od doświadczonych pilotów?
« Ostatnia zmiana: Grudnia 26, 2018, 21:10:22 wysłana przez KosiMazaki »
W powietrzu są myśliwce, reszta to tylko cele powietrzne.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
Odp: Samolot z silnikiem tłokowym.
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 26, 2018, 12:58:10 »
Wszystko zależy od Twoich preferencji, czy lubisz latanie dla samego latania, czy chcesz coś ustrzelić po drodze. Dla samego latania to pewnie Jak-52. W drugim przypadku ja preferuję Spita Mk IX lub Bf-109 K.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 26, 2018, 13:00:37 »
Mustanga w wersji cywilnej masz za friko.

Offline czart

• *
  • 3.elt "Poznań"
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 26, 2018, 13:02:06 »
Myślę o postrzelaniu w klimatach II WŚ.

kwadrat

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 26, 2018, 14:03:32 »
Tylko do czego i gdzie. :P

« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 26, 2018, 14:20:50 »
Mustang ma chyba najszerszy arsenał. Poza tym w porównaniu z pozostałymi drugowojennymi jest najprostszy do oblatania, a do tego masz wersję cywilną, więc zostanie tylko opanowanie uzbrojenia, jeśli już obstukałeś się w pilotażu. Za krótki jestem na bojowe wykorzystanie DCS, ale pod kątem łatwości latania taką listę sobie ułożyłem:
Jak-52
Mustang
Fw-190
Bf-109
Spitfire

« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 26, 2018, 17:08:38 »
Zdecydowanie polecam Mustanga. Wspaniały samolot to latania, ma trymy na każdym sterze więc ręka się nie męczy przy dłuższym locie. Uzbrojenie w zasadzie pełne, no i po ostatnim patch'u wygląda bardzo ładnie. Dodatkowo można polatać nim w kilka dobrych, płatnych kampanii.
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

Offline czart

• *
  • 3.elt "Poznań"
« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 26, 2018, 17:13:48 »
Mustang ma jakieś bomby , rakiety?

« Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 26, 2018, 17:38:04 »
Ma jedno i drugie.

« Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 26, 2018, 17:49:33 »
W kwestii formalnej: jest sens, oprócz polatania, bawić się w samoloty WW2 na DCS? Tzn. czy są jakieś serwery, na których można podogfajtować?

« Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 26, 2018, 18:02:48 »
Jest serwer "BURNING SKIES" (czy jakoś tak) ale to fakt. Nie ma sensu bawić się w WWII w DCS, chyba że dla samego modelu zewnętrznego i polatania. Całokształt to i tak Iłek wygrywa, nie ma co.

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 26, 2018, 18:11:10 »
To prawda. WW2 w DCSie strasznie kuleje i na pewno nigdy nie wygra konkurencji z serią Il 2. Jedynie FM i modele zewnętrzne trzymają poziom.

« Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 26, 2018, 18:14:33 »
Lekko ciągnąc temat - jak jest z modelem lotu w DCS w relacji do BoX? Bo hardkorowcy, pewnie w liczbie 6 wirtualnych pilotów na świecie, wolą pewnie dogfight z większym realizmem lotu.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 26, 2018, 18:41:30 »
DCS został z `dzieckiem` pt. II DWŚ znanego krętacza-wąsacza i do tej pory w sumie nie wiadomo co z tym zrobić. Niby warbidsy dostaną jako pierwsze nowy model zniszczeń i inne nowinki, ale jako całość DCS DWŚ szczególnie nie przyciąga. Tak więc czego by się nie kupiło w temacie, to będzie podobnie - mało chętnych na latanie, nieliczne serwery, najwyżej kilka kampanii. Osobiście to bym się kierował gustem, tzn. co by mi się najbardziej podobało, bym wziął.

Offline czart

• *
  • 3.elt "Poznań"
Odp: Samolot z silnikiem tłokowym - który wybrać?
« Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 28, 2018, 15:13:08 »
Trudno, na tłokowych zostanę w IL-2 Sturmovik.
Do DCS kupiłem Nevadę.