Autor Wątek: BoS nie odpala się z poziomu Launchera (nie-steamowa wersja)  (Przeczytany 1230 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

BoS nie odpala się z poziomu Launchera (nie-steamowa wersja)
« dnia: Stycznia 13, 2019, 18:21:32 »
Zapodaję nowy wątek, bo nie znalazłem nic podobnego na ten temat. Otóż...

Gra się nie odpala po kliknięciu w "Play Game" w Launcherze (Launcher się odpala). Ikonka Il2 startuje i wisi bez końca. Dlaczego o tym piszę? Ponieważ gra spokojnie odpala się przez Steama, a ja (nie pytajcie z jakich względów) zainstalowałem całego Ila ponownie w innym katalogu, po uprzednim ściągnięciu ze strony producenta Launchera z plikami.

Ciężko podejrzewać problemy z Framework, ponieważ gdyby tak było, gra nie odpalałaby się ze Steama. Co ciekawe, podobne zjawisko miewam czasem przy odpalaniu ze Steama. Klikam "Graj" - ikona gry wisi - zamykam ją - odpalam ponownie - gra się ładuje.

Reasumując: mam dwie instalki - jedna na Steamie, druga osobno w innym folderze. Ta ze Steama ładuje się normalnie, ta z Launchera nie chce odpalić. Odpalenie gry bez Launchera, samym plikiem exe też nic nie daje.

Nie jest to może jakiś krytyczny problem, ale jakbym chciał olać Steam, to nie pogram sobie.

Odp: BoS nie odpala się z poziomu Launchera (nie-steamowa wersja)
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 13, 2019, 18:43:00 »
Zobacz ten temat i mój wpis na dole
http://il2forum.pl/index.php/topic,18612.msg361318.html#msg361318
Wydaje mi się, że powinno pomóc.

Odp: BoS nie odpala się z poziomu Launchera (nie-steamowa wersja)
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 13, 2019, 19:20:56 »
Czytałem ten temat i wydaje mi się, że to jest coś innego. Zrobiłem jednak jak radziłeś i nic, dalej gra zostaje w ikonie na dole (brak odpowiedzi). Jeśli chodzi o wyłączoną zaporę to jpeg dla poglądu.