Autor Wątek: Pierwsze wrażenia z Christen Eagle II  (Przeczytany 4577 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Pierwsze wrażenia z Christen Eagle II
« dnia: Stycznia 14, 2019, 20:23:40 »

Dodatek bardzo ciekawy o ile ktoś lubi cywilne latanie. Loty VFR, loty dla fun'u, coś dla grup akrobacyjnych lub pokazów solo.
Mam już i testuję, uwagi przekazuję dalej. Maszynę dość dobrze znam z FSX'a (IRIS) i niedoszłego lotu z Szufą :( ale to inne dzieje.
Nie postrzelamy ale zabawa może być fajna, nawet w MP. Model wyjdzie od razu READY (na teraz w zasadzie z tego co widzę to jakieś 95%), bez żadnej bety. Oczywiście to prostsza konstrukcja niż typowe maszyny w DCS.
To tak na szybko. Pre order wciąż trwa: https://www.digitalcombatsimulator.com/en/shop/modules/christen_eagle/ (23,99$), a premiera 23.01.19.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 14, 2019, 23:08:08 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Odp: Pierwsze wrażenia
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 14, 2019, 20:53:06 »
A jak oceniasz model lotu? Napisz proszę słowo o tym, do jakiego modułu jest najbliżej jeśli chodzi o jakość wykonania.
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 14, 2019, 22:36:45 »
Znajdzie się coś dla Mazaczka:

No i dla czekających na F-14A "style skin":

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 14, 2019, 23:06:47 »

Oba miejsca są dostępne, także online.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 14, 2019, 23:15:51 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Pierwsze wrażenia z Christen Eagle II
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 14, 2019, 23:15:37 »
A jak oceniasz model lotu? Napisz proszę słowo o tym, do jakiego modułu jest najbliżej jeśli chodzi o jakość wykonania.

Jeszcze za mało testów ale wszystko na tę chwilę wydaje mi się naprawdę okej. Właśnie tak Eagle II lata, dość narowiście przy gwałtownych ruchach, zarazem stabilnie i lekko. Kubańską ósemkę, pętlę, beczki robi należycie, akcentowaną gorzej (ale pewnie to moja wina bo tego trzeba się nauczyć). Z korka wychodzi prawie sam ;), jednocześnie moment przeciągnięcia jest dobrze zrobiony, przez chwilę leci tutaj jak żelazko (to z lekka dziwne, ale też to dwupłat, one inaczej wchodzą w korek) i by przewałkę zrobił na skrzydło trochę trzeba mu pomóc. Coś jak MiG-21 hehe. Mocy mu nie brak. Start stosunkowo prosty ale jak za dużo mocy to nam odjedzie jak Prosiak z pod parkingu Społem by zawinąć się na latarni. Na tym samolocie ląduje się techniką nożycową, to typowe dla pilotów Eagla II, potem prostuje tuż nad ziemią, a to za sprawą dużego dziobu, który zasłania podejście. Tego jak i nożyc jeszcze nie testowałem (EDIT: teraz sprawdziłem - też ok, można nawet dość długo lecieć w stałej linii, numer Jurgisa Karisa zatem w zasięgu ;D). Cenę ma bardzo dobrą jak na teraz. Patrzę przez pryzmat dodatków cywilnych do FSX/P3D, więc te 24$ to jak promocja w stosunku do tamtych.

Malowań tu mnóstwo. Ogólnie jestem przeciwnikiem cywili do DCS’a ale ten mi sie zaczyna podobać.
Aha, instrukcja też już gotowa. Ma ok 70 stron. Dymek można podczepić i puszczać.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 15, 2019, 01:29:39 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

kwadrat

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 15, 2019, 07:06:17 »
A poza przeladowywaniem malowań są jakieś misje/zadania czy bieda moduł trochę lepszy od Hawka bo nikt nie oczekiwał uzbrojenia?

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 15, 2019, 08:25:23 »
Taki cudak dla miłośników wirtualnych pokazów i nie powiem malowanka ma spoksik 8) (zwłaszcza to czerwone ).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Poko

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 15, 2019, 08:34:34 »
(...) nie powiem malowanka ma spoksik 8) (zwłaszcza to czerwone ).
Te z krzyżem? ;D

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 15, 2019, 09:07:06 »
A poza przeladowywaniem malowań są jakieś misje/zadania czy bieda moduł trochę lepszy od Hawka bo nikt nie oczekiwał uzbrojenia?

Muszę sprawdzić czy są misje chociaż szkoleniowe. Raczej nic więcej się nie spodziewam... ;>.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 15, 2019, 17:43:40 wysłana przez KosiMazaki »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 15, 2019, 17:32:10 »
Namówiłeś mnie :D