Autor Wątek: Warthog throttle - jak wyłączyć zielone diody?  (Przeczytany 4157 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Warthog throttle - jak wyłączyć zielone diody?
« Odpowiedź #30 dnia: Sierpnia 27, 2019, 15:32:51 »
Czy ja wiem czy problemu nie ma? Mnie też irytują te diody. Brak opcji "wyłącz to cholerstwo i zapamiętaj" to fuszerka Thrustmastera.
Co ciekawe ramki Thrustmastera, już potrafią pamiętać jakimś cudem stan podświetlenia i w nich ten problem nie występuje.
Ja odcinam zasilanie, albo używam skryptu, który je wyłącza, a i tak jest to nadal denerwujące. Skrypt potrafi się przywiesić i nie wykonać prawidłowo przy starcie systemu.
Zaklejanie to żadne rozwiązanie, bo nie chcę zupełnie z nich rezygnować. Czasami chcę, żeby sobie poświeciły.
Widać stawiam zbyt wysokie wymagania produktom niby klasy premium ;-)

Skrypcik to jedna linijka, zawartość:

"C:\Program Files (x86)\Thrustmaster\TARGET\x64\TARGETGUI.exe" -r "C:\Users\gcze\Documents\Target\led.tmc"

Uruchamia profil, który ustawia diody na wyłączone. Szkoda tylko, że nie umiem, albo nie da się z automatu zamknąć skryptu po wykonaniu i muszę klikać w "stop profile".

« Odpowiedź #31 dnia: Sierpnia 27, 2019, 19:28:02 »
Gcze, miło mi, że wracasz do problemu świecących LED'ów. Może w tym temacie da się coś zadziałać, większą paczką?
Zbyszek
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 27, 2019, 20:20:04 wysłana przez KosiMazaki »
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #32 dnia: Sierpnia 27, 2019, 23:07:57 »
Nie bardzo rozumiem w czym problem, chyba z 2 razy przy okazji jakiegoś restartu komputera po jakimś błędzie, przepustnica zaczęła świecić jak nie powiem co komu. Ale wystarczyło odpalić Thrustmasterowski Target Gui i wyłączyć świecenie i po sprawie. Przecież w tym programie można włączać/wyłączać świecenie i to działa/pamięta. W czym problem???

« Odpowiedź #33 dnia: Sierpnia 28, 2019, 20:12:55 »
Addi, no właśnie, w tym problem, że nie pamięta! Po każdym uruchomieniu PC'eta trzeba odpalić TARGET'a!
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 28, 2019, 20:23:20 wysłana przez KosiMazaki »
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #34 dnia: Sierpnia 28, 2019, 20:29:01 »
Nie miałem i nie mam Warthog’a, nie znam się, ale nie jest to czasami kwestia odpalenia Target’a z uprawnieniami administratora? 

« Odpowiedź #35 dnia: Sierpnia 28, 2019, 21:07:01 »
Addi, no właśnie, w tym problem, że nie pamięta! Po każdym uruchomieniu PC'eta trzeba odpalić TARGET'a!
A to przepraszam, u mnie nie ma problemu. To nie mam pomysłu, może z wyjątkiem wywalenia wszystkiego i zainstalowania na nowo.
A może warto wysłać jakiegoś maila do pomocy Thrustmastera?

« Odpowiedź #36 dnia: Sierpnia 28, 2019, 21:16:42 »
A to przepraszam, u mnie nie ma problemu. ?

Odłącz PC od zasilania, a potem włącz. Zobaczysz, że nie pamięta.

« Odpowiedź #37 dnia: Sierpnia 29, 2019, 08:59:19 »
Przecież napisałem, że po jakichś dwóch zwiechach świecił. Wyłączanie kompa z poziomu windowsów i pamięta. Może przy pełnym odłączeniu wtyczki z gniazdka byłoby inaczej (przy normalnym użytkowaniu nie odłączam, nie sprawdzałem), ale tak jak pisałem odpalenie Target Gui i włączanie/wyłączanie światełek działa.

« Odpowiedź #38 dnia: Sierpnia 29, 2019, 11:36:54 »
Przecież napisałem, że po jakichś dwóch zwiechach świecił. Wyłączanie kompa z poziomu windowsów i pamięta. Może przy pełnym odłączeniu wtyczki z gniazdka byłoby inaczej (przy normalnym użytkowaniu nie odłączam, nie sprawdzałem), ale tak jak pisałem odpalenie Target Gui i włączanie/wyłączanie światełek działa.

Dlatego napisałem, odłącz od zasilania. Jeśli masz ustawione podtrzymanie zasilania na USB to będzie pamiętał, a właściwie nie będzie pamiętał. Po prostu CAŁY CZAS JEST WŁĄCZONY :-)

« Odpowiedź #39 dnia: Sierpnia 29, 2019, 18:24:25 »
Ja, pewnie mam ukryty kabel do USB (pod napięciem) i u mnie zawsze pamięta ustawienia fabryczne! Nie wieżę, że u jednego pamięta, a drugiego nie! Albo robicie coś w plikach, albo macie inny Target? Mój PC'et codziennie jest wyłączany z prądu. Włażenie ciągle w Target jest uciążliwe.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 29, 2019, 18:33:21 wysłana przez KosiMazaki »
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #40 dnia: Sierpnia 29, 2019, 22:30:50 »
Ja, pewnie mam ukryty kabel do USB (pod napięciem) i u mnie zawsze pamięta ustawienia fabryczne! Nie wieżę, że u jednego pamięta, a drugiego nie! Albo robicie coś w plikach, albo macie inny Target? Mój PC'et codziennie jest wyłączany z prądu. Włażenie ciągle w Target jest uciążliwe.

U nikogo nie pamięta ustawień w Target. Po prostu do momentu gdy przepustnica jest pod napięciem, pamięta stan (wie, że ma wyłączone podświetlenie). Odłączenie od USB i ponowne podłączenie zawsze skutkuje wyzerowaniem, czyli świecącym na maxa podświetleniem. To jest ten babol Thrustmastera, bo już sprzedawane ramki jakimś cudem jednak potrafią zapamiętać stan i raz wyłączone nigdy nie dają po oczach.
To jest pewnie problem hardwarowy, raczej nienaprawialny. Widocznie przepustnica nie ma żadnych komórek pamięci, które mogłyby zapamiętać stan podświetlenia, bez zasilania. Jest to irytujące i tyle.
Ja często wyłączam hub usb, choćby z tego powodu, że niektóre symulatory nie trawią większej ilości kontrolerów i co chwilę muszę wyłączać diody ponownie.

Offline castor

• *
  • Lonewolf
« Odpowiedź #41 dnia: Sierpnia 30, 2019, 15:42:31 »
Jakimś dziwnym trafem u mnie ten problem nie występuje. Co prawda po odpięciu zasilania i restarcie kompa diody się palą , ale po wyłączeniu /wygaszeniu /ich z oprogramowania Targer i restarcie kompa już się nie zapalają- przepustnica nie świeci - tak to wygląda.
https://www.youtube.com/watch?v=WB7JRar6fow

i5 12600K
27LG GL850-B
RTX 4080 Phantom GS
VR HP Reverb G2
TH Warthog
Lecimy z konkretami – rzekł dowódca skrzydła, patrząc na Mavericki

« Odpowiedź #42 dnia: Sierpnia 30, 2019, 16:46:25 »
Tak, bo pamięta stan do momentu odcięcia zasilania. To zależy od tego, czy na usb masz napięcie po wyłączeniu PC, czy nie.

« Odpowiedź #43 dnia: Sierpnia 30, 2019, 18:34:31 »
Potwierdzam, tak to właśnie wygląda. Dziś nad ranem ze względu na burzę wyłączyłem listwę zasilającą i po ponownym jej włączeniu i włączeniu kompa diody świeciły na przepustnicy. Ich wyłączenie wymagało użycia Target Gui. Przy wyłączeniu komputera (co zwykle robię) poprzez kliknięcie okienka/zasilanie/wyłącz i ponownym uruchomieniu diody się nie świecą. Ale tak jak przedmówcy piszą to nie jest 100% wyłączenie, bo jakiś niewielki prąd idzie, aby w pełni wyłączyć komputer/odciąć od zasilania trzeba albo wyłączyć komputer osobnym przyciskiem zasilającym, odłączyć listwę zasilającą lub wyjąć wtyczkę komputera lub listwy z kontaktu i w tym przypadku po ponownym przywróceniu zasilania przepustnica świeci.
Mi to osobiście nie przeszkadza, gdyż w zasadzie nie odcinam komputera od zasilania w 100%, więc nie mam problemu :)