Autor Wątek: Target software - po uruchomieniu profilu pojawia się Virtual Game Controller...  (Przeczytany 1175 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Czy ktoś miał problem z tym softem tego rodzaju, że jak uruchamia profil, to Windows widzi zarówno Hhotas Warthog jak i  Virtual game controller? U mnie raz się tak dzieje, raz nie. Czasem po restarcie widny jest OK, a czasem też nie. Nie wiem od czego to zależy. Przerobiłem różne wątki, ale nic nie pomaga.

Temat zaczynamy z dużej litery, jak i nazwy własne.

Regulamin forum. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Lutego 03, 2019, 20:33:57 wysłana przez KosiMazaki »
--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

Offline petros13

• *
  • Zawsze jest dobrze, tak musi być.
Odp: problem z softem Target
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 03, 2019, 19:56:42 »
Może w rejestrze widnieje, to go wykopsasz=? :evil:
Piotr1szy Nerwowy.

« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 03, 2019, 19:58:46 »
Ale co "wykopsam"? :) To nie jest problem zabicia joya w Windzie. Chodzi raczej o to, że z niewiadomych przyczyn coś blokuje skryptowi ukrycie tego w systemie na czas działania tegoż skryptu. 
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

Offline petros13

• *
  • Zawsze jest dobrze, tak musi być.
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 03, 2019, 20:13:49 »
A do czego Ci służy Virtual game controller?
Piotr1szy Nerwowy.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Problem z softem Target
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 03, 2019, 20:24:24 »
Tu zobacz, przez chwilę miałem podobny problem, okazało się, że to software do karty graficznej:
http://il2forum.pl/index.php/topic,12341.765.html .

Ps. uważaj na błędy.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Zobaczę jeszcze soft od grafiki, choć wolałbym go nie odinstalowywać jako, że podkręca mi nieco kartę.

Virtual controller to taki twór co zbiera wiele kontrolerów i zbiera je w jeden. Jak mi się osie z niego raz dublują a raz nie, to gry stwarzają problemy z konfiguracją osi.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
Win10 64bit

To też nie ten program do karty...

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

Win10 64bit

Mam to samo, szczególnie jak włączę kompa z podpiętym Warthogiem. Pierwszym objawem jest długie ładowanie profilu, ponad 10 sekund. Normalnie to sekunda, dwie. Jak widzę że TARGET wisi to na 100% będę miał zduplikowane kontrolery. U mnie pomaga wypięcie joya i przepustnicy i wpięcie ich ponownie. Nawet nie muszę restartować TARGETa.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
W tym linku który podałem powyżej jest dokładnie opis co sprawdzić co koliduje z Joystickiem można zweryfikować jaki program blokuje poprawne odpalenie Target.

Punkt nr dwa https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=207115 .
W ten sposób doszedłem co u mnie blokowało czyli właśnie program do R G B od karty graficznej może u was jest coś innego na pewno to nie wina Windowsa a jakiegoś softa. W ten sposób doszedłem co u mnie blokowało czyli właśnie program do R G B od karty graficznej, może u was jest coś innego, na pewno nie wina Windowsa, a jakiegoś softu.

www.yoyosims.pl

Przygodę z Aorus Engine też miałem, ale wtedy w ogóle nie mogłem uruchomić profilu.

No o takie narzędzie chodziło! ;) Dzięki YoYo. Sprawdziłem własnie i za blokowanie jest odpowiedzialne backgroundTaskHost.exe. To jakiś asystent - Cortana. Teraz to zaraz ubiję jakoś i się zobaczy czy będzie banglać.
Win10 64bit

U mnie to na zmianę WinStore.App.exe albo backgroundTaskHost.exe.

Wydaje się, że wyłączenie asystenta sposobem jak tutaj: https://www.howtogeek.com/265027/how-to-disable-cortana-in-windows-10/  rozwiązało problem.

Dziękuję za pomoc Panowie.
Win10 64bit

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Nie wiem co to ten Cortan ale juz wiem ze miec nie chce ;).

www.yoyosims.pl