Autor Wątek: Karty grafiki  (Przeczytany 9131 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Karty grafiki
« Odpowiedź #30 dnia: Stycznia 12, 2004, 18:43:44 »
U mnie jakos nawet jak jest wiele samolotow nie powoduje to zwolnienia, moze to też zasługa 1Gb RAM jaki mam, natomiast mi bardzo zmienia sie predkosc wyswietlania klatek jesli zmienie mgiełke na advanced i dodam zarysowania kabiny, wtedy tragedia, a tak to nie...
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

zahar

• Gość
Karty grafiki
« Odpowiedź #31 dnia: Stycznia 15, 2004, 00:01:03 »
Mam!!!!
Radeon 9100 64/128  nareszcie :)

zainstalowalem sterowniki catakyst 1.10 i nie wiem czy je zostawiac czy zmienic na jakes inne
 Zniknal blue screen!!!!!

dzieki za pomoc!!!

Karty grafiki
« Odpowiedź #32 dnia: Stycznia 15, 2004, 07:21:57 »
U mnie Catalyst 3.10 sie nie sprawdzają (na Radku 8500). Dzieja sie na nich dziwne rzeczy, znika kokpit i tekstury.
Osobiscie jade na Catalyst 3.7 i te wlasnie polecam jako chyba najstabilniejsze stery ATI.
Bartek
Aztec.pl

zahar

• Gość
Karty grafiki
« Odpowiedź #33 dnia: Stycznia 15, 2004, 16:51:16 »
tak mialem takie objawy czasem
Dzieki
juz sciagam

Karty grafiki
« Odpowiedź #34 dnia: Stycznia 15, 2004, 19:47:38 »
Ech...dzisiaj to sie załamałem na dobre i stwierdzam, ze Lock-On to bubel nad bublami. Kurde w takim IL-2 Sturmovik czy FB tez są piękne chmurki, obłoczki, kłebuszki i wszystko smiga ze az miło. A tu...:( chciałem polatac w drugą misje kampanii Su-27 i dupa...nie polatam bo latac sie nie da. W misji tej jest bardzo duze zachmurzenie i klatki leca na łeb na szyje. Juz testowo zmieniłem wszytko w ustawieniach graficznych na LOW i niestety :(

Nie wiecie czy mozna taka misje w edytorze przerobic i zmienic sobie np. pogode?
Bartek
Aztec.pl

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
Karty grafiki
« Odpowiedź #35 dnia: Stycznia 15, 2004, 22:57:37 »
Cytat: konraf
Ech...dzisiaj to sie załamałem na dobre i stwierdzam, ze Lock-On to bubel nad bublami. Kurde w takim IL-2 Sturmovik czy FB tez są piękne chmurki, obłoczki, kłebuszki i wszystko smiga ze az miło. A tu...:( chciałem polatac w drugą misje kampanii Su-27 i dupa...nie polatam bo latac sie nie da. W misji tej jest bardzo duze zachmurzenie i klatki leca na łeb na szyje. Juz testowo zmieniłem wszytko w ustawieniach graficznych na LOW i niestety :(
Ustawiałeś również na poziomie sterowników ? Przestawienie pracy karty nawet z położenia "pośrednia" na "najwyższa wydajność" daje całkiem sporego kopa (Lock - różnica 8 FPS na moim GF2MX400 ! )... jedyny mankament, to wygląd tekstur - mydło ... grrr...
O Vsync już nawet nie mówię :)

athlon

• Gość
Karty grafiki
« Odpowiedź #36 dnia: Stycznia 15, 2004, 23:19:07 »
witam
własnie skończyłemkrótkie testy swojej nowej grafiki  Gf 5700 ultra  {po Gf4mx}
Ogólnie róznica duża -oczywiscie na lepsze , nadal latam w 1600X1200 {choć na MX ustawienia miałem podobne}ale teraz poprawiłem sobie wodę itp.
Powiedzcie mi na ile mozna wierzyc w to co pokazuje ilość klatek w grze?
Zauważyłem u siebie dziwne zjawisko:Zaznaczam że cały czas od momentu wejscia do menu gry obserwuje wskazania FPS i co? :
w pierwszym meny ok 390-400 FPS ,
wchodze do edytora -190-200,
wybieram samolot np.mig  -130-120 FPS
ale uwaga :
wybieram polskie malowanie-  2-3..FPS i co to jest??
szubka zmiana na malowanie rosyjskie i 120 FPS  dla mnie to wszystko dość dziwne
PS. Zaznaczam że wszystko co opisałem dzieje się jeszcze przed uruchomieniem misji.
wobec tego dziwi mnie skąd tak rózne ilości klatek przy statycznym obrazie jakim jest menu????????

Karty grafiki
« Odpowiedź #37 dnia: Stycznia 16, 2004, 07:13:17 »
Cytat: Sundowner
Ustawiałeś również na poziomie sterowników ? Przestawienie pracy karty nawet z położenia "pośrednia" na "najwyższa wydajność" daje całkiem sporego kopa (Lock - różnica 8 FPS na moim GF2MX400 ! )... jedyny mankament, to wygląd tekstur - mydło ... grrr...
O Vsync już nawet nie mówię :)

Ano tego nie zmieniałem ale chyba na potrzeby Lock-On i niektórych misji (szczegolnie tych z opadami czy zachmurzeniem) bede musiał to zrobic.
Bartek
Aztec.pl

GKM

• Gość
Karty grafiki
« Odpowiedź #38 dnia: Stycznia 16, 2004, 08:36:43 »
Witam wszystkich, jako nowy na forum i mam lamerskie pytanie związane z pomiarem FPS. w LO.
W jaki sposób mam to zrobić lub jaki użyć program aby uzyskać wskazania?
Pzdr.

Karty grafiki
« Odpowiedź #39 dnia: Stycznia 16, 2004, 09:02:52 »
Witam

Kombinacja Ctrl+Backspace

Pozdrawiam
Bartek
Aztec.pl

GKM

• Gość
Karty grafiki
« Odpowiedź #40 dnia: Stycznia 16, 2004, 09:19:30 »
@konraf
Dzięki za podpowiedz.  :)
Pzdr.

zahar

• Gość
Karty grafiki
« Odpowiedź #41 dnia: Stycznia 16, 2004, 09:25:29 »
taa dziwne rzeczy
i do tego np przy zmianie opcji i wgraniu potem misji jest mniejsza ilosc fps- nawet jak to ta sama misja co 5 min wczesniej
zmiana rozdzielczosci u mnie prawie nie ma wplywu na gre!
a czy ktos wie czy ten pomiar fps nie zmniejsza plynnosci? choc to moze tylko moje chore wrazenie
a czy i jak i ktore programy w xp wylaczyc co by mi  ram oddaly(tak co by sie nie uruchamialy przy starcie i system dzialal)

pozdrawiam

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Karty grafiki
« Odpowiedź #42 dnia: Stycznia 16, 2004, 12:31:48 »
Ten licznik nic ie zabiera poniewaz gra tak czy siak to liczy a ty tylko zmuszasz ja do tego aby ci licznik pokazala. Co do ramu to powyla czaj wszystko co sie da i wtedy zobacz roznice ale z natury wiem ze to nic nie da poniewaz Winda XP jest smokiem na ram a jak u mnie jest NAV i NIS to w moim przypadq 250 - 300 mb idzie w kosmos dla procesow :).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

jack

• Gość
Karty grafiki
« Odpowiedź #43 dnia: Stycznia 16, 2004, 13:02:18 »
Panowie mam pytanie.Ja mam sprzęt Athlon2800XP,karta-Geoforce5700(256MB),pamięć512DDRam,Joy-SaitekX45 i czekam na przesyłke z grą,jak to będzie u mnie chodziło ?Na jakich ustawieniach grafiki powinno być dobrze i czy gra automatycznie dostosowuje się do sprzętu?

zahar

• Gość
Karty grafiki
« Odpowiedź #44 dnia: Stycznia 16, 2004, 14:57:15 »
obsluga ustawien jest prosta mozna domyslnie: malo, srednio, duzo, a szczeguly pokombinujesz