Ankieta

Czy jesteś za podpisami obiektów pola walki w dog fightcie?

Zdecydowanie TAK
1 (11.1%)
Zdecydowanie NIE
4 (44.4%)
Wolałbym żeby były podpisy, ale jeśli nie będzie, to i tak będę grał
4 (44.4%)

Głosów w sumie: 0

Głosowanie skończone: Stycznia 13, 2004, 03:05:08

Autor Wątek: Czy w trybie multiplayer powinny być nazwy?  (Przeczytany 1948 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

qrdl

• Gość
Czy w trybie multiplayer powinny być nazwy?
« dnia: Grudnia 30, 2003, 03:05:08 »
Witam Szanownych Forumowiczów,

Najprawdopodobniej na dniach dojdzie do walk on-line między osobami, które uczestniczą na naszym forum, o ile już do tego nie doszło:-). W LO pojawiła się opcja - doskonale znana z IŁa i FB - która umożlwia włączenie napisów pod obiektami występującymi na polu walki. Jest to o tyle istotne, że daje możliwość natychmiastowej identyfikacji celu i praktycznie wyklucza jakikolwiek element zaskoczenia (np. dzięki pasywnym metodom namiaru), kamuflażu na tle ziemi, etc.. Nie trzeba chyba mówić, jak jest to ważne podczas walki gunzo.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 30, 2003, 19:42:44 »
Zaglosowalem na odpowiedz trzecia :) i tez bym se z wami zagral ale nie mam jeszcze ramu  :?
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 04, 2004, 22:36:08 »
6 głosów to już coś  :lol: w każdym razie wyłania się obraz: latanie bez podpisów :-)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 05, 2004, 00:12:07 »
Osobiscie jestem za podpisami lecz nie w tym wydaniu co prezentuje Lomac jako ustawienia default. Tak naprawde idealnie by bylo gdybysmy nie mieli wogole podpisow maszyn, jedynie wystrzelonych pociskow i to, by pojawialy sie w odleglosci 10km od naszego samolotu. Podpisy przy Samolotach da sie wyeliminowac offline, zachowujac podpisy pociskow.Nie wiem jednak czy to zastosowanie bedzie dotyczylo tez multi, zobaczymy jak juz wyjdzie nowy HL.Tak czy siak trzeba bedzie potestowac i tak i tak. W Iła tez ciolem na poczatku z ikonkami, teraz, od ponad pol roku juz ich nie znosze w tym symulatorze  :mrgreen:
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 05, 2004, 00:52:51 »
W off-line przy włączonych napisach kwestią jest: kto ma zwrotniejszą maszynę lub/i więcej energii w danej chwili? Nawet jak zgubisz cel, to i tak wystarczy że zakręcisz się wokół ogona, by go odnaleźć. Ja osobiście latam bez napisów i łatwo dostrzegam - u siebie - różnice w taktyce walki z i bez napisów (a w przypadku rakiet AA to w ogóle można zapomnieć o pchaniu się w engage :)... Poza tym jest jeszcze nieszczęsny tryb "cockpit off" co wg mnie powinno być jaknajbardziej opcjonalne, a nie jest :(.... nie podoboba mi się to... widać tutaj rękę UBIkacji, bo we F2.xx nikt o tym nawet nie myślał. Był paddlock ale i tak nie pokazywał FOF.

pozdrawiam,
qrdl

ps. mam już 768MB ramu i widać kolosalną poprawę płynności.. niestety "fire" w przypadku działka dalej ma tendencję do "dania mi drugiej szansy" na zastanowienie się czy chcę strzelać.. tracę przez to amunicję i nerwy, bo naciskam ten "fire" jak guziki w zablokowanej windzie :)...

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 12, 2004, 20:28:42 »
Oki, termin upływa i wygląda na to, że będziemy preferowali bez podpisów? Liczę, że na serwerach faktycznie tak będzie  :D

Offline Kusch

• Global Moderator
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 14, 2004, 16:13:25 »
Po ostatnich lotach online oswiadczam, że zdecydowanie jestem za wyłączeniem podpisów na serwerach  8)
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg