Autor Wątek: Falcon BMS 4.34 wydany!  (Przeczytany 6873 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Poko

• Gość
Odp: Falcon BMS 4.34 wydany!
« Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 24, 2019, 07:23:51 »
Czy trudne do zrozumienia to zobaczę, czytałem manuala do realnego MLU i tam wszystko było jasne i oczywiste.

Podkreślam "po przeczytaniu samego manuala". Jestem pewien, że Ty zrozumiesz w mig - rzecz jasna to ja nie dorównuje inteligencją średniej krajowej :).
A tak serio trudno nie jest. IFF plan można wgrać w DTC z automatu z briefingu, wtedy w czasie lotu ustawia się nam automatycznie.

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 24, 2019, 16:31:48 »
Swoją drogą to wygląda na to że polepszyli kod dla podczerwonek. Teraz lockują flary i sensor działa bardziej realistycznie (kręci się dookoła celu jak w realu, do tego jeśli pocisk jest uncaged i zaczyna tracić sygunaturę termiczną celu to dźwięk zaczyna zanikać (nie tak jak wcześniej gdzie dźwięk uncage jest jakby zero-jedynkowy i albo piszczy albo nie). To by wynikało z filmów na YT dotyczących BMS 4.34. Ciekawe jak wypadną AIM-9X (które mają sensor FPA więc raczej powinny sobie radzić z flarami i też chyba powinny mieć  inne dźwięki).

Dzisiaj mam zamiar zrobić test, mam nadzieję że YAME (extractor MFD) będzie działać. Jest ogólnie nieco roboty bo kilka miesięcy temu zmieniałem system operacyjny i muszę sobie wszystko poukładać.

Swoją drogą to dobrze że BMS nadal żyje i chłopaki chociaż każą sporo czekać na takie update to jednak nie zawodzą i robią swoje.

« Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 25, 2019, 23:04:12 »
 Benchmarksims od środka, wywiad z Nick:
https://youtu.be/QPQjYH4_rdc
Cieszę się, że mam zaszczyt pracować z tymi ludźmi.  :)

« Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 26, 2019, 22:39:40 »
Ciekawa wypowiedź.
Dla mnie ten symek i to co się wokół niego dzieje to fenomen. Gra, która w momencie premiery wyprzedzała wszystko inne w tym temacie o lata świetlne i pomimo lat wciąż oferuje rozwiązania niespotykane gdzie indziej. Lubię ładną grafikę, jestem estetą, ale to jedyny chyba przykład, gdzie gorsza grafika mi nie przeszkadza.
I znowu wsiąkłem, a że akurat wreszcie mam trochę wolnego to coś czuję, że najbliższy długi weekend spędzę po równi przypominając sobie Falcona i latając modelami RC (o ile pogoda dopisze).
Wielkie podziękowania i wielki szacunek dla Twórców, zwłaszcza w dzisiejszych tak materialistycznych czasach, że komuś się chce poświęcać własny czas by robić coś za free, chapeau bas EGHI i Spółka :)

« Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 27, 2019, 13:05:13 »
Mam pytanie jak wygląda u was kwestia wydajności? Po wyłączeniu wszystkich detali graficznych mam 10-15 FPS w kampanii z włączonym podglądem z TGP i Mav. Co prawda komputer mam lipny (najlepsze części dostępne w 2010 roku :D ), ale rdzenie procesora sa wykorzystane maksymalnie w 70%, karta w 50%, RAM 4 z 8 GB, jedynie VRAM karty jest używany 950 z 1024 Mega. Więc problemem jest tu VRAM?

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: Kwietnia 27, 2019, 23:07:21 »
Swoją drogą to wpadł mi do głowy pewien pomysł z systemem IFF. Kod dla trybu 2 z założenia jest przypisany pod numer ogonowy maszyny. Czyli ustawiając np. numer ogonowy dla M2 w INRG i wybierając interrogację M2 powinno się dać odszukać konkretną maszynę, np. cysternę. Tylko gdzie można znaleźć jaki numer ogonowy ma cysterna?

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 27, 2019, 23:42:34 »
@MatrixSTR Zrobiłem test i w misji treningowej dla MAVów (ta z kiepską pogodą) MAV+TGP bez problemów, wszystko płynnie. Oczywiście wcześniej mieszałem w konfiguracji, wyłączyłem HDR, cienie, niepotrzebne shadery itp. Mam procka X955BE i grafę GTX960 2GB.

Tak swoją drogą to packa na osy otrzymała update awioniki, doszły nowe opcje, niestety chyba nadal nie ma opcji lotu po zaplanowanych waypointach (91-99 chyba są pod Harpoona dedykowane). Teraz można ustawić więcej opcji, szczególnie dla BOL. Swoją drogą ciekawe ile osób z forum tłucze osy packą, nie wydaje mi się aby ta broń była bardzo popularna.

« Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 28, 2019, 01:38:26 »
Mam pytanie jak wygląda u was kwestia wydajności? Po wyłączeniu wszystkich detali graficznych mam 10-15 FPS w kampanii z włączonym podglądem z TGP i Mav. Co prawda komputer mam lipny (najlepsze części dostępne w 2010 roku :D ), ale rdzenie procesora sa wykorzystane maksymalnie w 70%, karta w 50%, RAM 4 z 8 GB, jedynie VRAM karty jest używany 950 z 1024 Mega. Więc problemem jest tu VRAM?

Zerknij na stronę 41 w BMS-Technical-Manual.pdf

« Odpowiedź #23 dnia: Maja 20, 2019, 22:42:03 »
To ja jako admin serwera BMSa mam problem z "uciekaniem" fpsów wraz ze wzrostem userów na serwerze. Jakaś sugestia?
« Ostatnia zmiana: Maja 21, 2019, 07:56:08 wysłana przez KosiMazaki »
Żeby latać Falconem BMS trzeba dorosnąć ... i nie mówię tu o wieku ...

Poko

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: Maja 23, 2019, 12:05:44 »
To ja jako admin serwera BMSa mam problem z "uciekaniem" fpsów wraz ze wzrostem userów na serwerze. Jakaś sugestia?
Spróbuj poczytać tutaj o ustawieniach Grooz:
https://www.benchmarksims.org/forum/showthread.php?36244-BMS-4-34-Multiplayer-Setup

« Odpowiedź #25 dnia: Maja 23, 2019, 16:40:02 »
Dzięki Poko. Prawdę mówiąc gościu nie pisze nic nowego co już dobrze wiem odnośnie hostowania BMS-a. Porównałem ustawienia i mam tak samo. Wystarczy 1 user,_który jest w 3D i ilość FPS na serwerze spada o 50%. To ile serwer musi mieć FPS-ów,_żeby 10 userów mogło spokojnie latać? 500?
« Ostatnia zmiana: Maja 23, 2019, 17:22:36 wysłana przez KosiMazaki »
Żeby latać Falconem BMS trzeba dorosnąć ... i nie mówię tu o wieku ...

Poko

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Maja 25, 2019, 08:42:24 »
Nie widzę takiego problemu nigdzie na BMSowym forum. Może warto Grooz zgłosić to u nich w dziale Technical Support?