Autor Wątek: Dodatki do Lock-On  (Przeczytany 100257 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

poko24

• Gość
Odp: Dodatki do Lock-On
« Odpowiedź #90 dnia: Lipca 16, 2007, 07:01:47 »
Ja np. stosuje go wraz z modem 666th Birdiego Medium Scenery. Tak a propos już jest poprawiona wersja 1.1. TT poprawił troche kolor drzew w nocy.

http://bvr.jpn.org/lockon/mod/doc_e/TreeShader.html

poko24

• Gość
« Odpowiedź #91 dnia: Lipca 18, 2007, 18:13:31 »
... I już mamy Tree Shader Mod 2.0! Chciałbym także nadmienić, że TekaTeka został beta-testerem ED! Gratulacje TT! Szkoda, że tak późno... Możemy mieć teraz nadzieję, że BlackShark będzie o wiele ładniejszy od Flaming Cliffs. Brawo!

« Odpowiedź #92 dnia: Lipca 22, 2007, 11:50:54 »
W readme pliku Su-25T+Fictional+Skins+Pack+ENG.zip natrafiłem na ciekawą rzecz. Zamiast podmieniać skiny, był tam przepis, jak dodać nowe, nie usuwając starych (coś podobnego jest o czarnym skinie Su-25T na 3 stronie tego wątku, ale to chyba trochę inne skiny). Te wolne "sloty" na skiny są zostawione przez ED tylko dla Su-25T, czy można tak zrobić z każdym samolotem (choć niestety w to wątpię)? Tutaj można zobaczyć i pobrać.
I jak jest z kompatybilnością w stosunku do PL-MODa? (09-06 z Lockonfiles)?

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #93 dnia: Lipca 22, 2007, 12:04:05 »
Było o tym tu i tam, poszukaj. ;)
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #94 dnia: Lipca 22, 2007, 12:24:25 »
I jak jest z kompatybilnością w stosunku do PL-MODa? (09-06 z Lockonfiles)?

Kompatybilność MOD-ów zależy do dokonanych zmian. Jeżeli dwa mody modyfikują plik MEInit (PL-MOD robi to na pewno) to nie są wzajemnie kompatybilne i chcąc mieć obydwie modyfikacje trzeba dokonać zmian ręcznie w pliku MEInit za pomocą jakiegoś zgrabnego programu do pracy w dużych plikach XML. Dotyczy to wszystkich modów nie tylko PL-MOD w dowolnej wersji.

Przy okazji na Lockonfiles są chyba tylko wersje z tzw. samoinstalatorem wykonanym przez Schmicht'a. Zasadniczo pliki PL-MOD były i mam nadzieję będą (gdy wyjdzie BS to oczekujcie kolejnej wersji, może będzie już można dodawać skiny itp. wszędzie) na stronie CombatAce - jest bardziej "przyjazna" bo możliwość ładowania plików do 300MB bez problemu - http://forum.combatace.com/index.php?s=ca662c369decb9bf5e7b09ae6723f485&automodule=downloads&showcat=6 - (wymagana darmowa rejestracja) i tam można znaleźć pliki bez "samoinstalatora", w których można sobie prześledzić jakie pliki są zmieniane.

« Odpowiedź #95 dnia: Lipca 22, 2007, 13:54:00 »
Było o tym tu i tam, poszukaj. ;)
Znalazłem i widzę, że tylko dla SU-25T - dobre i to :)
Kompatybilność MOD-ów zależy do dokonanych zmian. Jeżeli dwa mody modyfikują plik MEInit (PL-MOD robi to na pewno) to nie są wzajemnie kompatybilne i chcąc mieć obydwie modyfikacje trzeba dokonać zmian ręcznie w pliku MEInit za pomocą jakiegoś zgrabnego programu do pracy w dużych plikach XML. Dotyczy to wszystkich modów nie tylko PL-MOD w dowolnej wersji.
Już się bałem, że albo PL-MOD, albo skiny SU. Zaraz sie zabieram za edycję!

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #96 dnia: Lipca 22, 2007, 14:20:07 »
Uściślając, to dla wszystkich nowych modeli w formacie .lom. Na przykład Horneta i nowego F-15 też.

poko24

• Gość
« Odpowiedź #97 dnia: Lipca 31, 2007, 09:46:19 »
Nowy scenery mod 666th_bird'iego w przygotowaniu:

http://forum.lockon.ru/showthread.php?t=24432

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #98 dnia: Września 15, 2007, 11:54:23 »

Do pobrania z lockonfiles, nowe tekstury drzew i terenu w wyższej rozdzielczości (beta). Wątek na forum: http://forum.lockon.ru/showthread.php?t=25313

« Odpowiedź #99 dnia: Września 15, 2007, 13:23:51 »
W-O-W! Prezentuje się wspaniale. Aż mi śmigła myśl by zainstalować LO ponownie. :D

A jak to ma się do wydajności/dodatkowego obciążenia komputera? (przeskanowałem pobieżnie ten wątek i nie znalazłem żadnego info)

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #100 dnia: Września 15, 2007, 13:34:54 »
Issues

- Symetrical effect of trees looks odd at angles (ED Design)
- Textures are larger than default - you may notice a slight FPS hit.
- Longer load times (bigger textures)
- Lines from stronger grass texture effect.
- The ground grass texture has proper scale with advaced haze setting only(ED Design).

Sam nic więcej nie wiem, bo jeszcze nie zdążyłem zainstalować.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #101 dnia: Września 20, 2007, 20:15:55 »
Mam dwa pytania.
Po zainstalowaniu Tree Shader Mod 2.0 by Teka Teka drzewa są u mnie dziwacznie widoczne przez chmury, o tak:

Ten mod tak ma, czy to bug i da się go zlikwidować?

Poza tym często mam też błąd w grafice, polegający na tym, że cała ziemia (widoczne zwłaszcza na granicy lądu i wody) drga tak, jak widoczna przez rozgrzane spaliny za samolotem, nawet jak mam widok z kabiny i patrzę przed siebie. Cała przestrzeń jest wtedy jakby podzielona na dwie części - nad i pod samolotem, wszystko co jest pod spodem jest takie rozedrgane, również na widokach zewnętrznych.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #102 dnia: Września 20, 2007, 21:11:10 »
Jedyne co na chwilę obecną mogę powiedzieć to: "dziwne, u mnie działa".
Może uchyl rąbka tajemnicy i pochwal się jaki masz komputer, jakie sterowniki i jakie opcje graficzne w LO włączone.

Offline vowthyn

• *
  • dziecko RoF'a
« Odpowiedź #103 dnia: Września 21, 2007, 12:53:10 »
Więc po kolei:

CPU - C2D E6750 chwilowo niekręcony
2GB Ram Patriot 800Mhz cl4
GF 8800 GTS 640MB

opcje graficzne FC:

Opcje ustawione w Loman:

Dxdiag info:

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"