Autor Wątek: Dodatki do Lock-On  (Przeczytany 100464 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
Odp: Dodatki do Lock-On
« Odpowiedź #330 dnia: Stycznia 10, 2010, 20:11:35 »
Ktoś to instalował? Jak te pity wyglądają? Autor pisze że większość napisów po angielsku jest więc ja chyba dziękuję, postoję.
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

Offline castor

• *
  • Lonewolf
« Odpowiedź #331 dnia: Stycznia 10, 2010, 20:48:46 »
Masz rację część napisów jest po angielsku.
Jakość jak dla mnie jest bardzo dobra. Ważne że komuś się chce robić takie rzeczy za darmo.
Podgląd kokpitów.Jeszcze jakis dziwny zrobił się monitor po prawej stronie po wgraniu moda.

« Ostatnia zmiana: Marca 02, 2010, 08:18:24 wysłana przez KosiMazaki »

i5 12600K
27LG GL850-B
RTX 4080 Phantom GS
VR HP Reverb G2
TH Warthog
Lecimy z konkretami – rzekł dowódca skrzydła, patrząc na Mavericki

Offline castor

• *
  • Lonewolf
« Odpowiedź #332 dnia: Stycznia 12, 2010, 18:21:25 »
Temat z wyświetlaczem  po prawej stronie rozwiązany. Plik i instrukcja od Crunch z forum ED post #498
http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=32030&page=50
i już wygląda normalnie

i5 12600K
27LG GL850-B
RTX 4080 Phantom GS
VR HP Reverb G2
TH Warthog
Lecimy z konkretami – rzekł dowódca skrzydła, patrząc na Mavericki

Offline Marceliano

• *
  • LO, DCS, FSX
« Odpowiedź #333 dnia: Stycznia 12, 2010, 20:02:22 »
Mi po zainstalowaniu tego moda strasznie spadły FPS'y :((
Nie mógłbym żyć bez lotnictwa, bez lotów i tej jakiejś urzekającej atmosfery lotniska. Duże przestrzenie, niby spokój – a jednocześnie napięcie, które mija po zakończeniu lotów.

« Odpowiedź #334 dnia: Stycznia 16, 2010, 10:57:42 »
Czy ktoś by mógł napisać jak poprawnie zainstalować ten mod ? ( RICARDO HD ) Próbowałem przez MODMAN i normalnie też rozpakować i nie mogę go zainstalować . Jak miałem stary kokpit tak dalej mam.

I never saw a wild thing sorry for itself.
A small bird will drop frozen dead from a bough without ever having felt sorry for itself.

« Odpowiedź #335 dnia: Marca 01, 2010, 22:37:08 »
Znalazłem ciekawy dodatek do FC http://www.lockonfiles.com/modules.php?name=Downloads&d_op=viewdownloaddetails&cid=245&lid=1677&ttitle=Tom%27s_JETPACK_v2.5#dldetails
Dodaje dużo ladniejsze modele np su-30, który jest flyable oraz pełne uzbrojenie do niego. Niestety nie ma manula jak się tym posługiwać. MFD jest w jakiś sposób zmodyfikowane pod zestawy AG ale coś nie chce mi się nic zalockować.
Może ktoś ma w tym jakieś doświadczenie ?

Offline czarnyolek

• *
  • gg 9176114
« Odpowiedź #336 dnia: Marca 14, 2010, 20:06:36 »
Jeżeli Tomcatz jetpack dodaje ładniejsze modele to proponuję zakup okularów. Tomcatz ma tak słaby komputer, że nie daje rady z podstawowymi modelami z LO, dlatego tworzy własne, uproszczone modele. Przy okazji zrobił F-15E, co prawda nie wtakiej jakości jak robi to Tigrou ( ten od Gripena i nadchodzącego Viggena, Drakena, Rafale i podobno jakiś niespodzianek), ale przynajmniej w końcu jest F-15E w LO.
Żeby latac su-30 wystarczy zmienić w pliku "meinit" parametr humancockpit z "no" na "yes". Co prawda masz wtedy model lotu su-27 ale chyba dla su-30 nie da się znaleźć lepszego ;)

« Odpowiedź #337 dnia: Marca 15, 2010, 00:59:27 »
Model lotu Su-27 ? A kobry już nie zrobisz, wydaje mi się że jest podobny ale nie do końca taki sam, albo pozorne wrażenie i troszkę inne usytuowanie kokpitu mnie mylą.
Lotnik, skrzydlaty władca świata bez granic, ze śmierci drwi, w twarz się życiu głośno śmieje

Offline czarnyolek

• *
  • gg 9176114
« Odpowiedź #338 dnia: Marca 15, 2010, 11:56:18 »
Model lotu Su-27 ? A kobry już nie zrobisz, wydaje mi się że jest podobny ale nie do końca taki sam, albo pozorne wrażenie i troszkę inne usytuowanie kokpitu mnie mylą.
Mam raczej na myśli osiągi a nie dokładne odwzorowanie charakterystyk lotnych. Chodzi o to, że jak wpiszesz humancockpit "yes" przy f-5 to lata jak rakieta bo ma ciąg su-27, natomiast w przypadku su-30 nie jest juz tak źle. Jak komus zależy to może zamienić model 3d su-27 na su-30, ale to raczej mało opłacalne gdy się ma model 3go, bo jakość wyraźnie spada ;)

« Odpowiedź #339 dnia: Kwietnia 07, 2010, 15:09:58 »
Mam pytanie do braci forumowej grającej w Locka FC.Czy ktoś mógłby wyciąć Nataszę z rosyjskich samolotów i wrzucić na forum?Bo zauważyłem (kilka filmików na YouTube) że komunikaty z Nataszy są zupełnie inne od tych które mam w czystym Locku (w zasadzie to mam tylko 3 komunikaty smatri padło,wysata apasnaja i pażar lewego/prawego odwiebiciela) i trochę mnie to irytuje bo w amerykańcach każda komunikat odtwarzany jest jak najbardziej poprawnie.

« Odpowiedź #340 dnia: Kwietnia 08, 2010, 09:32:29 »
(...)że komunikaty z Nataszy są zupełnie inne od tych które mam w czystym Locku (w zasadzie to mam tylko 3 komunikaty smatri padło,wysata apasnaja i pażar lewego/prawego odwiebiciela) i trochę mnie to irytuje bo w amerykańcach każda komunikat odtwarzany jest jak najbardziej poprawnie.
:karpik odwibiciel  :karpik

Przełącz się chłopaku na amerykański język i zapomnij o Nataszy. Podstawowa sprawa to rozumieć co ona mówi...

« Odpowiedź #341 dnia: Kwietnia 08, 2010, 09:50:34 »
Angielska wersja ma wkurzający akcent i też nie działa poprawnie(coś z tymi ruskimi machinami u mnie się rypie). Komunikaty pisałem ze słuchu i niestety jestem z tego sortu który w szkole trafił już na angielski/niemiecki zamiast rosyjskiego.

« Odpowiedź #342 dnia: Kwietnia 08, 2010, 11:10:36 »
OK - po pracy moge wrzucić jakieś pliki, ale czy to coś Ci da? Mogłeś słyszeć zmodyfikowaną wersję głosów (są takie mody na lockonfiles.com).
Poszperaj w kat. Sounds gdzie masz wszystkie dźwięki. Zerknij czy gdzieś w podkatalogach RU (trochę tam jest tych podkatalogów a z pamięci nie kojarze dokładnej ścieżki) nie ma tych dźwieków, które szukasz (czy tam słyszałeś na YT), a jak chcesz żebym wrzucił tu pliki to napisz konkretnie które pliki chcesz to wrzucę wcześniejszym lub późniejszym wieczorkiem :)

« Odpowiedź #343 dnia: Kwietnia 08, 2010, 12:46:05 »
Jakbyś mógł dobry człeku to wrzuć cały folder computer z katalogu sounds.Problemem po dokładniejszych oględzinach w.w katalogu wydaje się po prostu uszkodzenie/brak tych dźwięków.Np w media playerze odtwarzam ACSfailure i słyszę smatri padło czyli ok coś działa, problem pojawia się gdy wybieram np ECMfailure(choć może to być dowolny inny alarm i tak wszystkie tak samo są odtwarzane)i znowu słyszę smatri padło.po(Po) wybraniu ostrzeżenia Bingofuel zapada martwa cisza.po(Po) sprawdzeniu tego samego dźwięku w katalogu amerykańskich maszyn każda kwestia odtwarzana jest poprawnie podczas gdy w katalogu z rosyjskimi maszynami działają 3-4 alarmy a reszta milczy.Z góry dzięki za pomoc w tej materii.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 08, 2010, 14:08:47 wysłana przez Kos »

« Odpowiedź #344 dnia: Kwietnia 08, 2010, 15:25:45 »
Nie nie nie! Żeby wrzucić cały folder Sounds to łatwiej będzie Ci przeinstalować grę. Ale mogę wrzucić np. kat. gdzie znajdują się wymienione przez Ciebie pliki - waży zdecydowanie mniej i to bardziej pasuje do mojego łącze :)
Zobaczę co się da zrobić ok. 19