do wszelkich modów niekompatybilnych z lomanem polecam
generic mod enabler. programik znam z sh3, ale działa z każdą grą. pomaga bezboleśnie zamieniać pliki i automatycznie robi ich backupy umożliwiając przywrócenie gry do poprzedniego stanu. wystarczy wrzucić jsgme.exe do głównego folderu gry i utworzyć tamże podfolder "mods". do tegoż podfolderu wrzucamy nasze mody w odpowiednio nazwanych folderach (z zachowaną strukturą folderów - ważne!), uruchamiamy jsgme, wybieramy moda i instalujemy.
przykład? ustawienia widoku dla A-10 i rosyjskich myśliwców (opisane
tutaj). latam sobie migiem i suką, ale żeby nie grzebać w plikach mi przyjdzie ochota na warthoga zrobiłem tak:
- w pliku
.\config\view\cockpit.lua wprowadziłem wartości dla ruskich
- kopię tegoż pliku umieściłem w folderze "hog" (to będzie nazwa mojego moda), który wrzuciłem do "mods" z zachowaniem podfolderów właściwych dla edytowanego pliku (mam więc teraz
.\mods\hog\config\view\cockpit.lua)
- tamże wprowadziłem zmiany odpowiednie dla a-10
- teraz uruchamiam jsgme, z "avaible mods" wybieram "hog" i "install" - programik wrzuci w odpowiednie miejsce plik
cockpit.lua dla a-10 i zrobi backupa tamtego pliku dla ruskich (będzie się nazywał
cockpit.lua.hog)
- jak mi się hog znudzi to odpalam jsgme, z "activated mods" wybieram "hog" i "uninstall" i mam ustawienia dla migaczy i suczek
nic nie stoi na przeszkodzie żebym do
.\mods\hog\ dorzucił sobie np.
\input\ThrustmasterTopGunAfterBurner.ini z konfigiem joy'a dla a-10.
ale żem się rozpisał. a to prosty i praktyczny programik jest.
[ Dodano: Czw 01 Wrz, 2005 19:50 ]a
tutaj dużo stuffu jest
[ Dodano: Pią 02 Wrz, 2005 19:36 ]warto też zajrzeć do
kącika lock on na airwarfare [ Dodano: Pią 02 Wrz, 2005 21:41 ]lobrief - rewelka (wiem, że było ale warte przypomnienia)
[ Dodano: Sob 03 Wrz, 2005 01:36 ]zapodaję mini moda, czyli flare fps fix i explosion sound fps fix (opisane
tutaj) w postaci łatwo aplikowalnych modów do jsgme. zastępują one pliki gry pustymi (0kb) co przynosi efekt taki ich skasowanie, ale jest fajnej i lepiej, bo można szybko i łatwo przywrócić grę do stanu wyjściowego odinstalowując fixy przez jsgme - można sobie sprawdzić i porównać czy gra śmiga lepiej, czy nie. poza tym to takie demo zasady działania jsgme. a w ogóle to nie wiem, może się komuś przyda czy coś.
[ Dodano: Sob 03 Wrz, 2005 01:52 ]i jeszcze moje wielce hardkorowe i w ogóle niesamowite
über ikonki jakby ktoś chciał. opis i screeny
tutaj. jakby ktoś coś ściągnął to niech się odezwie, bom ciekaw.
[ Dodano: Sob 03 Wrz, 2005 11:27 ]jak łatwo zrobić mapkę do lobriefa?
manako