Autor Wątek: Nowy Microsoft Flight Simulator (FS 2020)  (Przeczytany 93740 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Nowy Microsoft Flight Simulator
« Odpowiedź #210 dnia: Lipca 13, 2020, 22:58:53 »
Ktoś musi zostać betatesterem aby wersja na Xboxa była jak najbardziej dopracowana  :evil: W tym przypadku posłużą się PC i szybką premierą.

kwadrat

• Gość
« Odpowiedź #211 dnia: Lipca 14, 2020, 07:54:35 »
Może chcą zdążyć z premierą XBOX? Czytałem gdzieś, że gra w wersji standard będzie w game pass, można kupić miesiąc za około 4zł i sprawdzić. Cena ok jeżeli już tam jest jeden porządny samolot, dobry autogen, znośny silnik pogodowy i ATC bo jednak sporo kosztują takie dodatki. Brak TrackIR wskazuje na skupieniu się na wersji na konsole. Cieszy, że jednak to nie subskrypcja. Martwi ich sklep - Gears of War pobierałem z 6 razy, a pliki są w zaszyfrowanym katalogu więc nie wiem jak z nieoficjalnymi dodatkami.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #212 dnia: Lipca 14, 2020, 08:57:36 »
Jeszcze inną kwestią jest ten sam pre-order. Bo co on w zasadzie daje? Absolutnie nic. Nie ma wczesnego dostępu, nie ma zniżki, nie ma jakiegoś dodatku, coś ponad to co będzie po 18.08. Bieda pany. Ja na razie wstrzymuję się z zakupem aż do czasu jak będzie VR zaimplementowany. Pocztówkowe screeny i brak czegokolwiek za złożenie pre orderu mnie aż tak nie kusi by mieć o te 250zł lżejszy portfel ;), wolę już rzucić kasą na mapę Syrii do DCS. Jak wyjdzie VR to biorę. Tytuł mają wspierać przez co najmniej kolejne 10 lat, mam nadzieję, że będzie to szybciej ;>.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #213 dnia: Lipca 14, 2020, 18:49:11 »
Na razie to wygląda jak w tym powiedzeniu, "z dużej chmury, mały deszcz" ;)
Obserwuję temat z ciekawością, kilka wersji MSFS posiadałem, ale jakiś czas temu przesiadłem się na XP i nie żałuję. Coś mi te wymagania sprzętowe nie do końca wiarygodnie wyglądają w stosunku do tej pory prezentowanych filmików, czy fotek, albo inaczej nie bardzo wierzę, że takie efekty da się uzyskać na średnich ustawieniach, a doświadczenie z poprzednimi wersjami raczej uczy, ze OK, na sprzęcie mega wypasionym MSFS wyglądał miodzio, ale już na średnim wyglądał średnio i się ciął.
Obym się mylił, bo raz że konkurencja jest potrzebna, a dwa, że miło mieć wybór.
Jest jeszcze kwestia zabałaganiania dysku, w czym poprzednie wersje przodowały, mam nadzieję, że zapożyczą ten ład i porządek z XP i coś w tym względzie poprawią.

« Odpowiedź #214 dnia: Lipca 14, 2020, 20:36:18 »
W zapowiedzi są podane np. zaawansowane maszyny (jak B.787), których nawet obecnie nie ma, a ponoć obecnie wcale nie jest wesoło z tym co jest. Ponoć te zmiany idą powoli i ludzie są mocno zdziwieni, że ogłoszono nagle wydanie.

Prawdopodobnie testerzy nie mają dostępu do głównego buildu, dostają pewnie jakieś okrojone buildy żeby przetestować konkretne elementy. Podobnie było w early access dla Assetto Corsa Competizione. Między buildami 0.1 a 0.9 dostaliśmy 5 czy 6 samochodów i kilka torów. Też wszyscy byli zdziwieni jak zapowiedziano 1.0 miesiąc po wydaniu 0.9. Okazało się że w pełnej wersji znalazło się 13 samochodów i 11 torów.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #215 dnia: Lipca 15, 2020, 07:11:57 »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #216 dnia: Lipca 15, 2020, 08:46:50 »
Jeśli jest jak pisze Redaktor, to pre order nie ma zupełnie sensu. Po co kupować kota w worku? Tytuł będzie miał premierę, zostanie zrecenzowany i opisany przez niezależnych graczy i wtedy można sięgnąć do kieszeni. Przecież nie zabraknie!
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

« Odpowiedź #217 dnia: Lipca 15, 2020, 09:49:05 »
Tak. Trzeba doczekać do premiery, kupić GamePass na Xbox za 4pln (dla nowych użytkowników) na 3 miesiace,  i tam mamy dostęp do wersji Standard. 3 miesiące wystarczą na porządne testy.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

MJoy16.googlepages.com
... in the air.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #218 dnia: Lipca 15, 2020, 10:38:41 »
Tak. Trzeba doczekać do premiery, kupić GamePass na Xbox za 4pln (dla nowych użytkowników) na 3 miesiace,  i tam mamy dostęp do wersji Standard. 3 miesiące wystarczą na porządne testy.

Dobry pomysł, a to zadziała też na PC?

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #219 dnia: Lipca 15, 2020, 10:42:15 »
Nie znam się za bardzo, ale na Internecie mówią ze tak.

MJoy16.googlepages.com
... in the air.

« Odpowiedź #220 dnia: Lipca 15, 2020, 11:20:32 »
Dobry pomysł, a to zadziała też na PC?

Tak, zadziała -> ALSO WITH XBOX GAME PASS FOR PC (BETA)

« Odpowiedź #221 dnia: Lipca 15, 2020, 17:39:13 »
Trochę rozważań (w naszym języku) o FS 2020:
https://www.youtube.com/watch?v=7tTe7zjdn5M

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #223 dnia: Lipca 15, 2020, 20:07:27 »

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #224 dnia: Lipca 15, 2020, 20:50:50 »
Trochę rozważań (w naszym języku) o FS 2020:
https://www.youtube.com/watch?v=7tTe7zjdn5M
... beta (a w zasadzie Alpha) testera.
Beta testerami będą obecni nabywcy produktu. :)
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11