Autor Wątek: Nowy Microsoft Flight Simulator (FS 2020)  (Przeczytany 94052 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Nowy Microsoft Flight Simulator
« Odpowiedź #255 dnia: Lipca 31, 2020, 10:03:13 »
Bez offtopa!

Kosi, to nie offtop. To jakby pytać się czy dana gra obsługuje np. Joystick. A jak szerzej, to jasne już w konkretnym dziale.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #256 dnia: Lipca 31, 2020, 10:24:18 »
Offtop  :032:

Siusiak mnie obchodzi dystrybutor (i strategia MS) jakiegoś kasku VR G2 w temacie o MFS2020. Pogadajcie sobie o tym w dziale o VR. Wystarczy informacja, że obsługuje i kropka.
« Ostatnia zmiana: Lipca 31, 2020, 10:32:40 wysłana przez KosiMazaki »
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #257 dnia: Lipca 31, 2020, 22:01:49 »
Tak z ciekawości, orientuje się ktoś może jak dokładnie wygląda ta integracja z Flightaware? Czy to jakoś współpracuje z ATC w grze? Chodzi mi o kwestie separacji. Na przykład sytuacja podejścia do dużego lotniska. Dobrze rozumiem, że symulator musiałby jakoś zmodyfikować tą "prawdziwą" kolejkę do lądowania i na przykład usunąć z niej jeden samolot żeby nas wcisnąć?
Русский военный корабль, иди нахуй

« Odpowiedź #259 dnia: Sierpnia 02, 2020, 09:57:19 »
Skąd zamierzacie nabyć to cudo? Chodzi mi o późniejsze dodatki, żeby wszystko w miarę bezproblemowo się instalowało?

« Odpowiedź #260 dnia: Sierpnia 02, 2020, 14:09:23 »
Skąd zamierzacie nabyć to cudo? Chodzi mi o późniejsze dodatki, żeby wszystko w miarę bezproblemowo się instalowało?

Ze Steama, jak 99% moich gier.

« Odpowiedź #261 dnia: Sierpnia 02, 2020, 15:50:53 »
Ja też steam, ale tylko dlatego, że MStore tworzy 5 katalogów na dysku: program files, DeliveryOptimization, WpSystem, WUDownloadCache i WindowsApps. SSD mam specjalnie pod MSFS2020 i wkurza mnie taki bałagan na dysku. Ze steama będę miał jeden folder bez zbędnych innych treści. Może to śmieszne, ale ze względu estetycznych na dysku. Nie lubię nadmiaru niepotrzebnych folderów.

« Odpowiedź #262 dnia: Sierpnia 02, 2020, 18:07:46 »
Dotarło do mnie przed chwilą że w ogóle nie ma helikopterów w nowym FS. Chyba że coś przegapiłem?

« Odpowiedź #263 dnia: Sierpnia 02, 2020, 18:15:29 »
Dotarło do mnie przed chwilą że w ogóle nie ma helikopterów w nowym FS. Chyba że coś przegapiłem?
Na ten moment nie ma. Również brak szybowców.

kwadrat

• Gość
« Odpowiedź #264 dnia: Sierpnia 02, 2020, 18:52:09 »
Helikopter jest zbyt blisko bingowej mapy.

« Odpowiedź #265 dnia: Sierpnia 02, 2020, 19:26:30 »
To daje trochę do myślenia, odnośnie jakości modelu lotu. Nie ma dwóch najbardziej wymagających typów maszyn. Przypadek? ;-)

kwadrat

• Gość
« Odpowiedź #266 dnia: Sierpnia 02, 2020, 20:00:43 »
Walczą o jak największą przedsprzedaż. Jakby model lotu był super to dostalibyśmy demo, a tak dostajemy youtube. Po premierze dowiemy się w jakim stopniu zewnętrzne firmy będą mógłby grę modyfikować.

« Odpowiedź #267 dnia: Sierpnia 03, 2020, 17:31:47 »
Ja zauważyłem, że spora cześć filmów które pojawiły się ostatnio w sieci została stworzona przez osoby których umiejętności pozostawiają wiele do życzenia. No chyba, że podeszli do tego jak do każdej innej gry zręcznościowej. Mam też wrażenie, że gra dostaje zadyszki nawet na 2080 Ti. Po za jednym filmikiem z Cessna 152 odniosłem wrażenie, że samoloty zbyt szybko nabierają prędkości - niczym odrzutowce. Duże maszyny zostały wykonane lepiej graficznie niż te z FSX (Nie wiem jak odwzorowane są systemy hydrauliki, elektryki), ale nie jest to poziom maszyn, które do FSX'a czy X-Plane można dzisiaj zakupić. Obawiam się jeszcze, że na dzień dzisiejszy jakikolwiek dobrze zrobiony addon położy wydajność tego symulatora i znów będziemy musieli poczekać 10 lat aż będziemy mogli kupić odpowiedni sprzęt ;)

W związku z zaawansowanym system generowania warunków atmosferycznych zastanawiam się czy będziemy mieli możliwość ustawienia pogody historycznej - czy to z poziomu sim'a, czy z poziomu oddzielnej aplikacji.
System: Intel Core i7-13700K, MSI Z790 Edge WiFi, G.Skill 32GB 6800 MHz, MSI GeForce RTX 4080 Ventus 3X OC 16GB, Corsair RM1000x, Windows 11 64 bit

Zapraszam do odwiedzenia mojego kanału na YouTube - Filmy z latania w FSX, X-Plane i innych gier oraz symulatorów

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #268 dnia: Sierpnia 03, 2020, 20:10:40 »
I jak z tym Trackiem IR? Działa ok, czy jakieś kwiatki?
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline castor

• *
  • Lonewolf
« Odpowiedź #269 dnia: Sierpnia 03, 2020, 20:45:57 »

i5 12600K
27LG GL850-B
RTX 4080 Phantom GS
VR HP Reverb G2
TH Warthog