Autor Wątek: Nowy Microsoft Flight Simulator (FS 2020)  (Przeczytany 93922 razy)

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: Nowy Microsoft Flight Simulator
« Odpowiedź #300 dnia: Sierpnia 07, 2020, 09:51:39 »
Do korzystania z usług MS musisz mieć konto. Tym kontem logujesz się do Outlook.com, do Windowsa (logowanie online), do MS Store, do Skype'a, do Office 365, do OneDrive, itd. Do tego konta również mogłeś przypisać sobie licencję Windowsa, ale nie musiałeś. FS2020 będzie przypisany do konta MS, a nie do Windowsa. Możesz być w robocie i jak zalogujesz się tam na swoim koncie MS to będziesz miał dostęp do FS2020. Dokładnie tak samo jak z klientem Steam.

Możliwe, że MS zrobi sobie dodatkowe logowanie w grze. Tego nie wiem, ale to detal bez większego znaczenia :).

Teraz rozumiesz?
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #302 dnia: Sierpnia 07, 2020, 22:05:20 »
Dotarło do mnie przed chwilą że w ogóle nie ma helikopterów w nowym FS. Chyba że coś przegapiłem?

Na ten moment nie ma. Również brak szybowców.

Microsoft Flight Simulator will also introduce paid DLC every "two to three months," set to add new flagship features outside of the free updates and content refreshes. Those milestones will delve into new facets of simulation, beyond its initial focuses for launch content.

The first DLC for Microsoft Flight Simulator plans to introduce helicopters, expanding its simulation with a new class of transport. The team has explored helicopter models, set to provide a framework for the vastly different systems and aerodynamics, over the existing plane roster. It expects the paid DLC to include a selection of helicopters, helipads, playable missions, and other luxuries beyond the raw implementation.

Microsoft will announce further paid DLC packs as they come, remaining coy on upcoming plans. However, with experimental gliders already in the pipeline, they're a likely future candidate for premium offerings.

https://www.windowscentral.com/microsoft-flight-simulator-dlc-updates-roadmap

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #303 dnia: Sierpnia 08, 2020, 01:36:37 »
Sto razy było proszone, żeby nie wklejać angielskich tekstów, szczególnie długich... proszę streszczać po polsku, albo dawać same linki.

« Odpowiedź #304 dnia: Sierpnia 08, 2020, 10:03:33 »
W dużej ilości sklepów, fizyczne wydanie w Polsce zmieniło datę premiery na 1 września 2020.

kwadrat

• Gość
« Odpowiedź #305 dnia: Sierpnia 08, 2020, 13:14:24 »
Świetnie, że będą DLC. Zawartość też nie zmusza do kupienia ale sam chętnie przygarnę brazylijską przepustkę sezonową. Cieszy też wersja z płytami. Czy jak rozumiem zgrywam sobie płyty od kogoś i pomimo, że mam wersje digital mogę zainstalować wstępnie z obrazów płyt?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #306 dnia: Sierpnia 09, 2020, 21:22:06 »
ORBX pochwalił się screenami z przeniesionymi swoimi sceneriami do MSFS:

https://orbxsystems.com/forum/topic/198113-first-products-announced-for-microsoft-flight-simulator/#

Ceny bardzo przyjemne.

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #307 dnia: Sierpnia 09, 2020, 21:49:45 »
Takie pytanie: Załóżmy że kupię wersję STANDARD. Czy będzie potem możliwość płatnego upgradu do np: DELUXE?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #308 dnia: Sierpnia 09, 2020, 21:52:57 »
Takie pytanie: Załóżmy że kupię wersję STANDARD. Czy będzie potem możliwość płatnego upgradu do np: DELUXE?

Też mnie to zastanawia, nie trafiłem na taką informację w zakresie upgrejdów.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #309 dnia: Sierpnia 09, 2020, 22:55:57 »
ORBX się przyda. Londyn na przykład trochę kulawo wygląda, za dużo autogenu. Nawet Buckingham Palace nie jest ręcznie wymodelowany.

Co do upgrejdów to w sklepie MS jest https://www.microsoft.com/en-gb/p/flight-simulator-premium-deluxe-upgrade/9pflt602np42#activetab=pivot:overviewtab.

« Odpowiedź #310 dnia: Sierpnia 10, 2020, 13:23:46 »
Jeżeli ktoś czeka na pudełkowe wydanie MFS, oficjalnie w całej Europie data została przesunięta na 1 września.

kwadrat

• Gość
« Odpowiedź #311 dnia: Sierpnia 11, 2020, 14:37:55 »
Już można pobrać samą aplikację ~1GB.

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #312 dnia: Sierpnia 11, 2020, 20:10:05 »
Wiecie co? Ja to sobie spłacę obecny komputer, zanim wezmę drugi i kupię MFS. Może do tego czasu też łącze jakieś inne niż z drewnianymi spowalniaczami mi na wsi założą. Nie wiem, nie latałem, ale obawiam się o model lotu chociażby i ogólną Flight'owatość.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #313 dnia: Sierpnia 11, 2020, 20:25:46 »
Wiecie co? Ja to sobie spłacę obecny komputer, zanim wezmę drugi i kupię MFS. Może do tego czasu też łącze jakieś inne niż z drewnianymi spowalniaczami mi na wsi założą. Nie wiem, nie latałem, ale obawiam się o model lotu chociażby i ogólną Flight'owatość.

Pożyjemy zobaczymy, ogólnie chłopaki nabrali trochę tempa i zacząłem być dobrej myśli, chociaż co z tego wyjdzie to będziemy wiedzieć już za chwilę. Ja bez napinki w związku z obsługą jedynie Tracka, ale może się skuszę na ten miesięczny Pass chociażby dla testu tego co jest. Widzę, że sporo też producentów wzięło się za dodatki już pod nową platformę i za chwilę będzie zdaje się niezły boom na addony.

www.yoyosims.pl

sunrrrise

• Gość
« Odpowiedź #314 dnia: Sierpnia 12, 2020, 14:31:15 »
A jak tam podobno z wymaganiami?;) Słyszałeś może jak to działa na i5 4670K@4.5GHz, GTX1070 + 16GB RAM w FHD? Jakieś ploty na ten temat?
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2020, 14:32:12 wysłana przez KosiMazaki »