Autor Wątek: Nowy Microsoft Flight Simulator (FS 2020)  (Przeczytany 93665 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Nowy Microsoft Flight Simulator
« Odpowiedź #540 dnia: Czerwca 18, 2021, 23:33:53 »
Co oni, z listy alfabetycznie w MS Store lecą?

Uśmiałem się, ha ha :) Dobre :)

Miłego wieczoru !

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #541 dnia: Czerwca 24, 2021, 16:42:59 »
Zapowiedź World Update 6 https://youtu.be/VN_gRoWJyxs ale dla mnie najciekawsze jest w 2 minucie! Wreszcie coś fajniejszego w tej nudzie ;).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #542 dnia: Czerwca 25, 2021, 15:29:49 »
Ciekawe czy Polska załapie się na któryś update....?
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

« Odpowiedź #543 dnia: Czerwca 25, 2021, 18:20:13 »
Ciekawe czy Polska załapie się na któryś update....?
Ktoś na Facebooku pytał Drzewieckiego Design w komentarzu o scenerię Warszawy. Odpisał on wtedy, że miasto ma zostać wydane przez inną dużą firmę, za darmo. Może chodzi właśnie o world update? :)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #544 dnia: Lipca 02, 2021, 18:53:08 »
To uaktualnienie lipcowe Sim Update 5 ma dać prawie podwójną liczbę klatek ... zobaczcie sami:

https://youtu.be/3j6M-S6Dp9I (i to nie za sprawą DX12, który nie będzie w tej aktualizacji na PC).
« Ostatnia zmiana: Lipca 02, 2021, 20:55:27 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #545 dnia: Lipca 02, 2021, 22:10:41 »
Mam nadzieję, Bo ostatnio coś mi kwiczy i jak na Marianach - ustawienia mają śladowy wpływ na klatki, czy low czy ultra.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #546 dnia: Lipca 03, 2021, 10:33:44 »
Mam nadzieję, Bo ostatnio coś mi kwiczy i jak na Marianach - ustawienia mają śladowy wpływ na klatki, czy low czy ultra.

Tylko ciekawe co tu wycięli, może o połowę mniej drzew czy coś ;). Bo albo coś musieli wyciąć albo po prostu do tej pory nie zrobili prawie nic z optymalizacją i pokazuje to jak pod tym względem był zły to tytuł skoro gościowi skacze z 35 FPS do 60.

www.yoyosims.pl

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #547 dnia: Lipca 03, 2021, 11:18:51 »
Nie, serio. W kokpicie DC-6 mam ledwo 30fps i najśmieszniejsze, że nieważne nad jakim terenem. Ultra OFC. No ok. Nad dużym miastem z fotogrametrią-27.5876574. Różnica żadna. Nie wiem, ocb z tym symulatorem. Wcześniej było tak, że czasem, w tych samych miejscach, jak marzenie innym razem jak kupa. Jedyny zysk i różnica na FPS to jak traffic wyłączę. A tak to jakieś ułamki klatek, niezależnie od rodzaju ustawienia.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #548 dnia: Lipca 22, 2021, 11:06:23 »
Jak ktoś ma XBox i ma zamiar latać tam w MSFS to już może pobrać pliki https://www.xbox.com/en-gb/games/microsoft-flight-simulator?source=lp, chociaż premiera 27.07 niezmieniona. Co do skoku optymalizacyjnego na PC to ponoć jest jednak jakiś graficzny downgrade i nie każdy będzie zadowolony (podobno ;) ).

www.yoyosims.pl

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #549 dnia: Lipca 22, 2021, 13:08:16 »
Dziś zdecydowałem, że na rok odstawiam MSFS. Czekam na ogarnięcie tej obsranej kuwety przez Asobo i może nowego kompa.

« Odpowiedź #550 dnia: Lipca 22, 2021, 15:51:09 »
Dziś zdecydowałem, że na rok odstawiam MSFS. Czekam na ogarnięcie tej obsranej kuwety przez Asobo i może nowego kompa.

Mam to samo hahaha, zobaczymy co będzie po tym 26 lipca :)

Pozdrawiam

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #551 dnia: Lipca 22, 2021, 17:24:14 »
Podobno filmik z testów SU5 i problemu z LOD (czyli plus FPS, minus to co jest generowane - pojawiające się popupy) https://youtu.be/6CJCK1lQCyM .

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #552 dnia: Lipca 23, 2021, 11:20:27 »
Dla mnie MFS na chwilę obecną po ostatnich aktualizacjach stał się niegrywalny.
Wywala grę do pulpitu bez przyczyny, czasami lot trwa 5 minut czasami 15.
Najlepsze jest to że Microsoft twierdzi że nie mają problemów z optymalizacją i to wina sprzętowa graczy. :(
To jest normalnie chore i bezczelne, bo z tego co czytam masa ludzi boryka się z tym problemem. I nie potrafią sobie z tym poradzić, jedni wręcz stosują szamańskie metody u jednych działa a u innych już nie.
Boże ale oni muszą mieć skopany ten silnik w tym MFSie, a taki piękny symulator.

PS: Yoyo ten link nie działa.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #553 dnia: Lipca 23, 2021, 13:00:14 »
PS: Yoyo ten link nie działa.

Już nie działa, NDA zadziałało widać ;D.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #554 dnia: Lipca 23, 2021, 19:13:21 »
Ps. Taka uwaga - przy SU5 wiele dodatkow przestanie dzialac (CTD) lub bedzie wymagalo uaktualnienia (kody XML nie wszystkie beda dzialac). Lepiej wiec wszystko wywalic z foldery Community i potem ew. folder po folderze dodawac i sobie sprawdzac.

Yesterday we have received a notification from Microsoft that the upcoming Sim Update V will not be completely compatible with XML legacy code at launch: although many commands are supported, some are not and this created quite a big problem for us.
While the change is, in some sense, for the better for the platform (Sim Update V performance is way better than the previous versions), a number of third party aircraft may not work as intended or crash the sim.

www.yoyosims.pl