Autor Wątek: Nowy Microsoft Flight Simulator (FS 2020)  (Przeczytany 94016 razy)

Odp: Nowy Microsoft Flight Simulator
« Odpowiedź #600 dnia: Lipca 29, 2021, 21:11:57 »
Masz na oko lewe otwarte/zamknięte i prawe otwarte/zamknięte....  :evil:

Ale poczwórnie?
Ok, już wiem byłem po małym szocie. Jakie te komputery terazadre.
Ale ale, skoro ktoś ma pojedynczy dla VR, to znaczy, że jest cyklopem.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #601 dnia: Lipca 29, 2021, 23:35:50 »
Hotfix jutro o 17!
https://www.flightsimulator.com/july-29th-2021-development-update/

Czytaja nasze Forum ;) wiec jak na zawolanie masz Toyo rozwiazanie swojego problemu takze.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #602 dnia: Lipca 30, 2021, 10:05:26 »
Dla mnie średnio wyszedł im ten patch. FPSów dużo więcej na swoim sprzęcie nie widzę, za to jakość grafiki jest wyraźnie gorsza od tego, co było. :(

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #603 dnia: Lipca 30, 2021, 11:19:13 »
Dla mnie średnio wyszedł im ten patch. FPSów dużo więcej na swoim sprzęcie nie widzę, za to jakość grafiki jest wyraźnie gorsza od tego, co było. :(

Nie, no zmiana z FPS jest i jest w sumie sporawa. Oczywiście piszę o VR, ale jak tu mam wzrost to i na 2D jest. Tak jak teraz działa (jak zadziała ;D) MSFS to nie działał nigdy do tej pory.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #604 dnia: Lipca 30, 2021, 17:08:05 »
Jest już. 390Mb przez MS Store znów najpierw.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #605 dnia: Lipca 30, 2021, 17:54:53 »
Pierwszy lot - brak CTD, za wcześnie oczywiście jeszcze wydawać werdykt, ale było ok podczas tego lotu.

www.yoyosims.pl

Offline bla

• *
« Odpowiedź #606 dnia: Lipca 30, 2021, 21:20:03 »
Ja na CTD raczej nie narzekałem. Może nie miałem zbyt dużo dodatków, a być może to one na to wpływają. A może dlatego, że nie mam VR, który zapewne pożera sporo zasobów.

Natomiast po ostatnim patchu skok FPSów jest u mnie naprawdę wielki i w końcu nie muszę zmniejszać  skalowania na 70-80% aby wszystko wyglądało płynnie, a i tak mam wrażenie, że wszystko działa płynniej niż wcześniej przy tym zmniejszonym skalowaniu.

Przy okazji naprawili i uzupełnili lekcje. W końcu dzieciaki będą mogły się pouczyć latać w miarę sensownie ;).

Jak dla mnie jedna z najlepszych łatek dotychczas.

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #607 dnia: Lipca 31, 2021, 10:31:45 »
Jak ma nie być płynniej, skoro poza zoptymalizowaniem użycia CPU i GPU ścieli grafikę do poziomu trochę lepszego FSX z modami? Konsola inaczej by tego nie uciągnęła, a dodatkowo można na YT robić filmy w stylu "Patrzcie, brak różnicy PC vs XBOX, kupujcie konsole".  :evil:

Offline bla

• *
« Odpowiedź #608 dnia: Lipca 31, 2021, 12:08:00 »
Jak ma nie być płynniej, skoro poza zoptymalizowaniem użycia CPU i GPU ścieli grafikę do poziomu trochę lepszego FSX z modami?
Prawdę mówiąc nie zauważyłem takiej degradacji grafiki, a na pewno nie do "poziomu trochę lepszego FSX z modami" :).
Denerwujące jest, że niektóre obiekty pojawiają się dopiero blisko obserwatora, ale to było już wcześniej.

« Odpowiedź #609 dnia: Lipca 31, 2021, 13:18:36 »
Ostatni update to dla mnie kompletna porażka Ryzen 5600X 64GB RAM Radeon RX6900XT do update sim pracował poprawnie. Przed update wyrzuciłem folder Community  na wszelki wypadek, po update po kilkudziesięciu sekundach lotu komputer wyłącza się kompletnie to samo dzieje się w trakcie zwykłego przeglądania menu. Reinstalacja na czysto pomogła na tyle że 15 minut lotu upłynęło bez niespodzianek ale za to przy próbie zamknięcia programu komputer wyłączył się kompletnie. Wszytstkie inne programy pracują bez żadnej zawiechy. Dziwi mnie że po update w trakcie wczytywania menu komputer jest tak zajęty że nie jest w stanie odtwarzać muzyki w tle ? czy u Was też występuje taki efekt ?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #610 dnia: Lipca 31, 2021, 16:39:20 »
SU5+HT? Muzyka jest. Zablokuj sobie klatki i zobacz czy dalej masz reset kompa. Ogolnie taki reset to tez moze byc kwestia zasilacza, ale zobacz zablokowanymi klatkami wpierw.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #611 dnia: Sierpnia 01, 2021, 10:00:29 »
Tak zainstalowany na czysto SU5+HT, ale jest postęp  :) zainstalowałem najnowszą wersję sterowników do Radeona i MSFS 2020 przestał się wywalać nie rozumiem tego ale grunt że działa.
Z ciekawostek po ostatnim update SteamVR beta samo uruchomienie pokoju SteamVR HOME powodowało  takie zużycie karty że osiągała temperaturę 110 stopni.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #612 dnia: Sierpnia 01, 2021, 14:11:25 »
Juz dawno nie korzystam ze SteamVR Beta. Od jakiegos czasu przekombinowuja niektore sprawy i bywalo nawet ze niektore tytuly przestawaly z tym dzialac. Zreszta dla MSFS nawet tego nie odpalam (tylko WMR sam). Stable jest ok.

www.yoyosims.pl

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #613 dnia: Sierpnia 01, 2021, 14:33:22 »
Mam deżawu z DCS sprzed kilku miesięcy, kiedy to oświetlenie się porąbało i próbowali wszyscy wmawiać, że tak ma być. Nie macie wrażenia, że kolory są sprane jakieś, blade a wszystko wypłaszczone? Właśnie sprawdzam sugerowane tweaki do userconfig. Może coś zmienią.

« Odpowiedź #614 dnia: Sierpnia 01, 2021, 14:53:29 »
Czy u Was też niektóre loty nie zapisał się w logbooku?
Bo mi nie zapisały się loty z wczoraj i z dzisiaj. Poza tym,.ale.to jeszcze sprawdzę, każdy lot trwa taki sam czas.