Autor Wątek: Nowy Microsoft Flight Simulator (FS 2020)  (Przeczytany 93746 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Nowy Microsoft Flight Simulator
« Odpowiedź #765 dnia: Marca 22, 2023, 09:37:11 »
Język dla ChatGPT ;D! Niedługą będzie pewnie i modele robił ;>. Wpiszesz, że chcesz Herka, wpiszesz dane, dasz wykresy, zrobi i pomaluje ;D.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #766 dnia: Marca 22, 2023, 20:22:30 »
https://www.ppe.pl/news/315851/microsoft-flight-simulator-z-wazna-aktualizacja-su12-wasm-otwiera-droge-dla-najlepszych-samolotow-na-xsx.html

Śmiało można powiedzieć, że posiadacze Xbox Series X|S mają powody do zadowolenia. Po długim oczekiwaniu Asobo zaimplementowało wreszcie na konsolach wsparcie dla WASM (języka WebAssembly). Odblokowuje to drogę do najbardziej zaawansowanych i skomplikowanych samolotów, które dostępne były dotychczas tylko na PC.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #767 dnia: Marca 24, 2023, 19:52:09 »
Dziwna sprawa po SU12 u mnie występuje. Wybieram lotnisko, a na nim stanowisko postojowe, po naciśnięciu Leć samolot stoi na pasie startowym, a nie wybranym stanowisku. Dopiero drugie wybranie stanowiska powoduje, że stoję tam gdzie chciałem. Macie pomysł o co może chodzić?

« Odpowiedź #768 dnia: Marca 24, 2023, 20:35:15 »
U mnie dokładnie to samo, więc pewnie to coś grubszego.
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

« Odpowiedź #769 dnia: Marca 25, 2023, 19:54:18 »
U mnie dokładnie to samo, więc pewnie to coś grubszego.
No to tyle dobrego bo juz myślałem, że znów coś u mnie się pokrzaczyło :)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #770 dnia: Marca 29, 2023, 23:46:28 »
Dziwna sprawa po SU12 u mnie występuje. Wybieram lotnisko, a na nim stanowisko postojowe, po naciśnięciu Leć samolot stoi na pasie startowym, a nie wybranym stanowisku. Dopiero drugie wybranie stanowiska powoduje, że stoję tam gdzie chciałem. Macie pomysł o co może chodzić?

Nie zawsze ale potwierdzam, połowa startów i od razu na pasie :(. To jest zgłoszone?

Zgłoszone, można głosować: https://forums.flightsimulator.com/t/changing-aircraft-or-livery-after-choosing-a-parking-spot-for-c-d-changes-the-departure-point-to-the-default-runway/577039.
Z tego co widzę dotyczy jeśli coś zmienisz w samolocie (np. skin, samolot itp.). Wtedy będzie z runway.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #771 dnia: Kwietnia 25, 2023, 18:05:15 »
Wyszedł WU XIII właśnie: https://youtu.be/yseXr3U2JGQ.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #772 dnia: Kwietnia 26, 2023, 00:06:47 »
A także MSowy ATR 42/72-600.
Pierwsze wrażenia mam i pozytywne i negatywne.
Plus, że wygląda to na dobrze odzwierciedlony samolot, FPS friendly. Minus, że kabina wygląda jakby była za duża. Jest problem aby ustawić widok i na PFD/ND i na sytuację przed nosem z zachowaniem czytelności wskaźników. Zdarzyły się błędy przy zmianie widoków Ctrl+cyfra (reset do domyślnego widoku i przeskok na nowy) oraz problemy ze zwolnieniem prop brake pomimo pełnego ciśnienia w instalacji hydraulicznej, które po jakimś czasie zniknęły. No i wygląda na to, że samolotu nie da się "zepsuć". Tarcie tyłkiem przy starcie czy wypuszczanie klap przy dużej prędkości mu nie straszne.
FMC wygląda na dobrze zrealizowany (patrząc na szybko mając w pamięci filmy z realnego AT72-600).
Duży minus, to RTFM, ale bez udostępnienia M... Nie ma dołączonego manuala. :/ O SOP/FCOM nawet nie wspomnę, tu google pomaga.

Realny pilot AT76: https://www.youtube.com/@FlywithMagnar/videos
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

« Odpowiedź #773 dnia: Kwietnia 26, 2023, 18:32:24 »
Cześć

Ale mówisz o tym płatnym ATR Microsoft/S&H Software tak?
Bartek
Aztec.pl

Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

« Odpowiedź #775 dnia: Maja 03, 2023, 22:07:52 »
Gdyby kogoś interesowało:
przeniesiony z 30 maja na 11 lipca kolejny WU będzie zawierał w sobie Pragę, więc być może doczekamy się w pakiecie także innych krajów regionu ;-)

« Odpowiedź #776 dnia: Maja 03, 2023, 22:39:40 »
Patch do ATRka ma wyjść 9-tego dziewiątego maja.
Nie wiem co ma zawierać.
« Ostatnia zmiana: Maja 04, 2023, 10:29:23 wysłana przez KosiMazaki »
Taaaa...

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #777 dnia: Lutego 01, 2024, 17:27:10 »
Dawno nie używałem MSFS, blisko rok, mam do ściągnięcia razem ok 100 Gb updejtów + WU. Ściąganie to jest jakiś dramat obecnie (a kiedyś było w miarę ok). Prędkość skacze z 0,01 do 170 Mb/s, ale przeważnie to ok 3 Mb/s, to jest jakaś masakra, idzie i idzie.

www.yoyosims.pl

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #778 dnia: Lutego 01, 2024, 17:43:53 »
Witaj w klubie, masa ludzi ma z tym problem ale MS póki co nic z tym nie zrobił. Podobno niektórym pomaga użycie VPN i połączenie z jakimś innym serwerem.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #779 dnia: Lutego 01, 2024, 18:53:58 »
Witaj w klubie, masa ludzi ma z tym problem ale MS póki co nic z tym nie zrobił. Podobno niektórym pomaga użycie VPN i połączenie z jakimś innym serwerem.

Tak, jakaś katastrofa, pół dnia mi szło i dalej końca nie widać, chyba trzeba będzie kompa na noc zostawić :/. Niby coś takiego pomaga ale nie wiem co to za obejście.

www.yoyosims.pl