Autor Wątek: HP Reverb opinie, wrażenia  (Przeczytany 49886 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
Odp: HP Reverb opinie, wrażenia
« Odpowiedź #375 dnia: Listopada 27, 2019, 11:52:01 »
Ja przeszedłem z Pimaxa 5K+ gdzie sweet spot jest o wiele większy niż w CV1, a dosłownie po chwili przestawiłem się na Reverba - tej jakości nic nie zastąpi - reszta przy tym blednie... Teraz na prawdę fajnie się lata, wszystko jest bardzo czytelne zarówno w kokpicie jak i poza nim. Tak jak piszę YoYo - trzeba się przestawić bardziej na patrzenie głową niż rozglądanie oczami, ale możliwość lekkiego rozglądania się "oczami" plus ruch głowy po chwili stają sie naturalne i zupełnie wystarczalne. Mi to w ogóle nie przeszkadza, o tym się nie myśli po chwili użytkowania. Wiadomo, że zawsze może być lepiej - ale póki co na moje poziom VR właśnie osiągnął całkiem zadawalający i akceptowalny poziom.
F-16C Block50 driver...

« Odpowiedź #376 dnia: Listopada 27, 2019, 12:08:34 »
Powiedzcie, tak to mnie więcej wygląda?
https://www.youtube.com/watch?v=vTvdIm9lx5U

Czy jest lepiej/gorzej?

« Odpowiedź #377 dnia: Listopada 27, 2019, 12:47:46 »
Wydaje mi się że podobnie, chociaż w osi X jest szersze pole ostrości, pewnie dlatego że patrzysz przez dwie soczewki a nie jedną.

trzeba się przestawić bardziej na patrzenie głową niż rozglądanie oczami
Jak sprawdzasz szóstą w VR to właśnie wtedy brakuje ostrości. Głowy nie obrócisz tak żeby mieć szóstą w sweet spocie, szczególnie w IL2 gdzie ruchy głową są ograniczone. Latałem też Hueyem w DCS też odczuwa się brak ostrości. Może nie w kokpicie gdzie skupiasz wzrok na konkretnych przyrządach ale jak oglądasz świat za szybą to wtedy masz szerszą perspektywę.

« Odpowiedź #378 dnia: Listopada 27, 2019, 13:29:08 »
Uuuuuu, to rzeczywiście słabo z tym sweet spotem. Wiadomo, że soczewki są tak robione, że im dalej tym gorzej, ale przy fov Pimaxa to rozmycie jest wlaśnie tam, gdzie ciężko spojrzec w bok. Mi przeszkadza tylko jak sprawdzam 6. Tutaj to nie wiem jak miałbym ją sprawdzić... To jest przeciwż podstawa w walce na bliski dystans. Może zamówię tylko po to żeby sprawdzić na co się w przyszłości nastawić z tą rozdziałką w centrum jeśli to aż taki skok.

Wygląda na to, że fajne latanie w VR to kwestia ok 3 - 4 lat, aż ceny gogli typu Pimax 8kx i karty graficzne potrafiące to uciągnąć stanieją do w miarę rozsądnych wartości.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

« Odpowiedź #379 dnia: Listopada 27, 2019, 15:04:44 »
Ten screenshot dobrze oddaje sweet spot w Reverbie. Jakimś cudem nie widać tutaj aberracji.

« Odpowiedź #380 dnia: Listopada 27, 2019, 15:12:10 »
Hm, na tym screenie wygląda jakby tragedii nie było.

Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #381 dnia: Listopada 27, 2019, 15:21:12 »
No bo nie ma tragedii. Jest całkiem ok.
F-16C Block50 driver...

« Odpowiedź #382 dnia: Listopada 27, 2019, 15:32:23 »
Tekst na przyciskach transpondera jest już rozmyty, nie mówiąc już o napisach przy miksturze i klapach. Panel audio też słabo wygląda.

« Odpowiedź #383 dnia: Listopada 27, 2019, 15:35:03 »
Apetyt rośnie, a kupić nie ma jak :-/ W x-kom ma być dopiero 30 grudnia, wcześniej były i tak spore opóźnienia. To pewnie i tak bardzo optymistyczny termin.

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #384 dnia: Listopada 27, 2019, 15:39:23 »
Większość ludzi w VR przechodzi na Reverb to fabryka się nie wyrabia z produkcją pewnie. Dla mnie Reverb a reszta gogli jakie używałem to przepaść jeśli chodzi o jakość obrazu.
F-16C Block50 driver...

« Odpowiedź #385 dnia: Listopada 27, 2019, 16:07:02 »
Na Amazon.de  jest od ręki zdaje się. Troszkę tylko drożej niż u nas. Na 2.12 tutaj.

Win10 64bit

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #386 dnia: Listopada 27, 2019, 16:32:04 »
Większość ludzi w VR przechodzi na Reverb to fabryka się nie wyrabia z produkcją pewnie. Dla mnie Reverb a reszta gogli jakie używałem to przepaść jeśli chodzi o jakość obrazu.

Się nam fartnęło, nie ma co, a i tak przecież tyle się czekało ;D.
Na pewno, jak coś wyjdzie fajniejszego może w 2020 to się skuszę, o ile to będzie coś w stylu Reverb Plus ;). Na jakiś czas dopóki ludzkość nie wymyśli czegoś lepszego i co da jeszcze min 45 klatek siedzę w tych goglach.
VR wciąga....
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #387 dnia: Listopada 27, 2019, 16:41:28 »
Tak ja również pierwszy raz nie czuje potrzeby zmiany gogli - fajne uczucie. Reverb wysoko postawił poprzeczkę :)
F-16C Block50 driver...

« Odpowiedź #388 dnia: Listopada 27, 2019, 17:04:23 »
Większość ludzi w VR przechodzi na Reverb to fabryka się nie wyrabia z produkcją pewnie.

Polemizowałbym. Nawet na r/WindowsMR Reverb wydaje się mało popularny, więcej jest postów na temat Odyssey+. Początkowe problemy sprzętowe raczej mu nie nakręciły popularności. Na forach symulatorów opinie są podzielone. Widziałem gościa który kupił Reverba oraz Indexa i w końcu zdecydował się na tego drugiego.
W UK sklep HP na bieżąco realizuje zamówienia, ja dostałem po dwóch dniach. Problemy z dostaniem go w Polsce wynikają tylko z braku oficjalnej dystrybucji.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #389 dnia: Listopada 27, 2019, 17:12:43 »
Nawet na r/WindowsMR Reverb wydaje się mało popularny, więcej jest postów na temat Odyssey+.

Ale co to za porównanie?
Na pewno więcej tekstów napisano np. o Fiacie 126p, niż o Porsche Taycan (elektrycznym) :). Jak do tej pory przynajmniej.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl