Autor Wątek: HP Reverb opinie, wrażenia  (Przeczytany 49709 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: HP Reverb opinie, wrażenia
« Odpowiedź #405 dnia: Listopada 28, 2019, 11:02:33 »
Miałem już dwa razy przypadek gdzie przestało działać śledzenie ruchów głowy. Siedziałem w kokpicie i mogłem się rozglądać na boki oraz góra/dół ale nie mogłem zmienić położenia wirtualnej głowy. Przy każdym ruchu przesuwał się cały kokpit, tak jakby pozycja kamery była zablokowana. Wiem że IL2 ma opcję ograniczającą ruchy w kokpicie ale to nie to, szczególnie że podobny problem miałem w War Thunder. Nie była to wina sprzętu bo w Mixed Reality Portal wszystko było tip-top. Pomógł dopiero restart kompa.
Miał ktoś podobnie? Jak temu zapobiec? Dwa takie przypadki w ciągu dwóch dni testów to trochę za dużo jak na moje standardy.

Offline Versor

• 13 WELT
  • *
  • 6 WELT
« Odpowiedź #406 dnia: Listopada 28, 2019, 11:30:52 »
W moim Lenovo Explorer mam to bardzo często. Za mało światła w pokoju i gogle tracą śledzenie. U mnie zawsze pomaga rozglądanie się - obrócenie głowy za siebie w lewo a następnie w prawo. Złapie światło i zaczyna działać.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #407 dnia: Listopada 28, 2019, 11:35:55 »
Mialem raz tak na 3 tyg. jak siedzialem w ciemnym pokoju i tylko dzialal monitor. Pomoglo wlaczenie zwyklej lampki z tego co pamietam albo restart IL-2.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline raiven

• VFA-313
  • *
« Odpowiedź #408 dnia: Listopada 28, 2019, 12:03:34 »
Ja latałem online nawet na CV1...
Mam pytanie, jaką masz kartę graficzną, i jaka różnica miedzy fpsami, i ustawieniami w dcs cv1 vs reverb?

« Odpowiedź #409 dnia: Listopada 28, 2019, 12:30:34 »
Karta to 2080 Ti. Dla CV1 miałem ustawiony supersampling na 1.5 w menu DCS, jak przesiadłem się na Reverba to zjechałem do 1.0. Wydajności nie mierzyłem ale różnicy nie widzę. 45 klatek z ASW to wszystko co mogłem osiągnąć w CV1, chyba że patrzyłem się w niebo. W Reverbie jest podobnie.

« Odpowiedź #410 dnia: Listopada 29, 2019, 00:16:35 »
Do PL nie wysyłają.

« Odpowiedź #411 dnia: Listopada 29, 2019, 00:17:29 »
Ja swojego Reverba odsyłam. Dobrze że Rifta nie sprzedałem :). Więcej problemów miałem z Reverbem w ciągu 3 dni niż z Riftem przez 3 lata. Problemy ze śledzeniem i mały sweet spot zniechęciły mnie do tych gogli. Wezmę chyba Indexa.

« Odpowiedź #412 dnia: Listopada 29, 2019, 00:23:10 »
Ze śledzeniem to chyba tylko w ciemności są problemy? Czy może kamery mają mniejszą czułość niż w Samsungu? U mnie wystarcza lampka, która podświetla ścianę za monitorem i nigdy trackingu nie gubi w takich warunkach. Więc jednak ciężko znosisz ten sweet spot, ja też się tego trochę obawiam. Pamiętam, że to było coś co mnie najbardziej irytowało w DK2, nie słaba rozdzielczość, czy SDE.

« Odpowiedź #413 dnia: Listopada 29, 2019, 00:32:57 »
Działa dobrze jak mam włączone 4 halogeny na suficie, ale tak nie mam zamiaru latać wieczorami. Zrobiłem próbę z lampką i jest ok jak patrze się przed siebie, jak sprawdzam szóstą to obraz zaczyna skakać. Nigdy tego nie miałem w Oculusie, nawet jak pokój był kompletnie ciemny z wyłączonym monitorem. Na dodatek dzisiaj znowu odpaliłem BoSa i kamera znowu była zablokowana. Nie chce mi się z tym użerać za każdym razem jak przyjdzie mi ochota na granie.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #414 dnia: Listopada 29, 2019, 07:19:51 »
Ale zwrot i powrot do Rift to przypadkiem nie ... downgrade na zyczenie, tu zupelnie inne zdania na temat przymusowego powrotu do Rift/Rift S https://forums.eagle.ru/showthread.php?t=256187 (temu gosciowi wlasnie sie popsuly, fakt, ze mial jako jeden z piewszych na ED wiec i tak dobrze ze rewizja 1 tak dlugo wytrzymala i to bez znanych problemow). Oczywiscie, nie kazdemu moze pasowac to co Reverb oferuje albo sa i inne kwestie z ktorymi sie nie dyskutuje.

For minimum experience, CV1 is required.

For good experience, Rift S is required.

For amazing experience, the HP Reverb is required.

;)

Jak to sie mowi, co kraj to obyczaj.
« Ostatnia zmiana: Listopada 29, 2019, 07:32:00 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #415 dnia: Listopada 29, 2019, 07:35:43 »
Oculus może działać w ciemności, bo sam jest rozświetloną choinką, cały jest naszpikowany diodami, tylko świeci w zakresie niewidocznym dla oka. Gdyby postawić w pokoju oświetlacz w podczerwieni to reverb pewnie też działałby "w ciemności" :-)

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #416 dnia: Listopada 29, 2019, 09:03:19 »
Reverb działa tylko optycznie więc musi mieć zapewnione dobre oświetlenie. Jak jest jasno to działa bez żadnych problemów. W Pimax 5K miałem stacje bazowa która śledzi gogle i mogłem latać w zupełnej ciemności - zupełnie inna technologia.
F-16C Block50 driver...

« Odpowiedź #417 dnia: Listopada 29, 2019, 10:09:20 »
Ale zwrot i powrot do Rift to przypadkiem nie ... downgrade na zyczenie

Tylko tymczasowo, jak już dostanę zwrot pieniędzy to biorę Indexa. Rozdzielczość to jedyny plus Reverba, wszystko inne jest gorsze niż w CV1. Reverb dla mnie jest odpowiednikiem amerykańskich muscle carów. Szybki, ale tylko na prostej i komfort jazdy gówniany.

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #418 dnia: Listopada 29, 2019, 10:42:54 »
Shaitan jakie masz IPD? Ja mam zupełnie odmienne odczucia :) Fakt ze sweet spot mógłby być większy ale jakość obrazu mnie na tyle oczarowała, że wszystko mi wynagradza ;)
F-16C Block50 driver...

« Odpowiedź #419 dnia: Listopada 29, 2019, 11:02:37 »
65mm