Polatałem wczoraj trochę więcej, głównie multi w Ił-2 GB. Wydajność to słowo klucz jeśli chodzi o wrażenia latania na Reverbie. Iłek na mojej konfiguracji daje radę, nie miałem praktycznie problemów w czasie misji. Fajnie w stosunku do CV1 widać cele, dużo łatwiej ocenić kto swój a kto wróg. Sama odległość detekcji samolotu na niebie jest dużo lepsza. Podobnie zresztą jest z widocznością pojazdów naziemnych, łatwiej teraz przycelować i rozpoznać co to za pojazd. Zegary, kabina wszystko super ostre. Każdy napis, etykietka da się bez problemów odczytać i to jest ekstra. Jest to szczególnie ważne w DCS, gdzie na CV1 odpuszczałem sobie latanie niektórymi maszynami, właśnie przez brak czytelności w kabinie (nie znam położenia każdego guzika w kokpicie na pamięć we wszystkich samolotach). Teraz można sobie spokojnie doczytać opis przełącznika, ewentualnie pojawiającego się tooltips'a. Wróciłem wczoraj po długim czasie do jazdy w Assetto Corsa - wszystko śmiga na maxa, trzyma stabilne 45 fps. Wrażenia rewelacyjne, pięknie wymodelowane auta, wnętrza i uczucie jazdy bok w bok.
Jeśli chodzi i śledzenie ruchów głowy, to niestety musi boć dobre oświetlenie w pokoju, inaczej gogle gubią się a obraz zaczyna skakać. Jednak gogle zostaną u mnie na dłużej, a CV1 zostają w razie 'W'.