Bazując trochę na
tym temacie poprawiłem Shader Mod (ten uniwersalny) pod Reverba (pod inne gogle należy zmodyfikować plik _HMD.hlsl), równocześnie modyfikując nieco ustawień (jak podwójne flary, widok HMD, dałem defaultowe słońce itp). Tak by DCS wyglądał dalej tak jak defaultowy bez jakiegoś zauważalnego downgrade. Zresztą taki jest cel tej wersji Shader mod. Spróbujcie i dajcie znać. Mam wrażenie, że jest lepiej, już nad Kaukazem mam 90 fps od 1500m w zwyż, a jak fps jest mniej to motion reprojection działa lepiej przy 45 (np. zauważalne zwłaszcza na drzewach). Nevada 90 fps, mapa PG zależy gdzie 45-90, Normandia 45.
Instalacja jest mega prosta (i bezpieczna), użyj JSGME jak na screenie:
Mod: https://drive.google.com/file/d/1rza3qFjmAjx5gIjU2YAG15bDqaL-fAXp/view?usp=sharingPrzed uruchomieniem DCS skasuj w Zapisane gry\DCS\ fxo oraz metashaders2 .
Z katalogu głównym DCS za to skasuj/zrób backup i usuń wszystkie foldery "dcs" z każdej mapy jaką masz na ścieżce \Mods\terrains\PersianGulf\misc\metacache (ja mam 4 mapy więc musiałem to powtórzyć 4 razy).
Odpal DCS po aktywacji moda w JSGME, za pierwszym razem chwilę trwa odbudowanie shaderów.
Jak chcesz wrócić do oryginalnej wersji shaderów, wyłącz mod, skasuj w Zapisane gry\DCS\ fxo oraz metashaders2, odpal DCS.