Autor Wątek: Oculus Rift S  (Przeczytany 8074 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline castor

• *
  • Lonewolf
Odp: Oculus Rift S
« Odpowiedź #75 dnia: Czerwca 29, 2019, 14:33:38 »
Krótkie pytanie dla posiadaczy S-ki. Zamawiać na Amazon.de czy w oficjalnym sklepie Oculus.com? Chodzi mi o ewentualny 30 dniowy zwrot. Czytałem że z oficjalnym sklepem są problemy ze zwrotem kasy i trwa to dość długo. Jeszcze pytanie odnośnie płatności. Lepiej kartą czy przez Przelewy24 na Amazonie? Rozumiem że gwarancja za zakupy na Amazonie to także 2 lata?
https://www.amazon.de/Oculus-Rift-PC-Powered-Gaming-Headset/dp/B07PTMKYS7/ref=ice_ac_b_dpb?__mk_pl_PL=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&crid=2UGT9ISF65HZA&keywords=oculus+rift+s&qid=1561811789&s=gateway&sprefix=ocu%2Caps%2C168&sr=8-3
na tej aukcji jest ten Oculus, ale na dole strony piszą, że to wersja Włoska - ma to jakieś znaczenie?
« Ostatnia zmiana: Czerwca 30, 2019, 19:01:51 wysłana przez KosiMazaki »

i5 12600K
27LG GL850-B
RTX 4080 Phantom GS
VR HP Reverb G2
TH Warthog
Lecimy z konkretami – rzekł dowódca skrzydła, patrząc na Mavericki

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #76 dnia: Czerwca 29, 2019, 17:37:57 »
Brałem z Amazonu, zalet kupowania bezpośrednio w Oculusie nie widzę. Amazon ma szybszą wysyłkę, przeważnie bezproblemowe zwroty. Prowizja za przewalutowanie zależy od Twojej karty, Przelewy24 też swoje potrącają, wychodzi pewnie podobnie.

Wersja językowa jest bez znaczenia. W ogóle nie wiedziałem że jest coś takiego.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline castor

• *
  • Lonewolf
« Odpowiedź #77 dnia: Czerwca 30, 2019, 21:16:20 »
To jeszcze dopytam o słuchawki z dobrym mikrofonem. Czego używasz żeby działało dobrze i za bardzo nie "obciążało" zestawu na głowie?
Na YT takie coś polecają.
https://www.youtube.com/watch?v=ny2K2NX4aX0

i5 12600K
27LG GL850-B
RTX 4080 Phantom GS
VR HP Reverb G2
TH Warthog
Lecimy z konkretami – rzekł dowódca skrzydła, patrząc na Mavericki

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #78 dnia: Lipca 01, 2019, 07:54:40 »
Mikrofon masz wbudowany w Rifta. A słuchawki zwykle nauszne, ale to jednym pasują, innym nie.

« Odpowiedź #79 dnia: Lipca 26, 2019, 21:09:15 »
Eh, mam ochotę w końcu kupić gogle VR.
Z dostępnych możliwości skłaniam się ku Rift S ze względu na niższą cenę i niższe wymagania sprzętowe niż u konkurencji.

Posiadam i5-4670, GTX 1070, 16GB RAM więc teoretycznie spełniam minimalne (lub nawet zalecane) wymagania zestawu. Ale jak to się może przełożyć na DCS ? Może ktoś testował podobną konfigurację (na S lub na starszym/innym modelu gogli) ?
(Swoją drogą, jak to jest, że komputer złożony koło 2012 (jedynie karta graficzna została wymieniona rok temu, procesor dalej ten sam) dalej spełnia wymagania w 2019 ?)

Z chęcią wysłucham wszelkich porad czy warto (czy może jednak sprzęt nie da rady i najpierw trzeba graty wymienić). Wodotrysków nie wymagam, tylko, żeby w miarę działało i było czytelnie. Poza DCS mam nadzieję też na inne tytuły (Hellblade, Superhot, Talos Principle itp.).

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #80 dnia: Lipca 26, 2019, 21:21:11 »
Mam podobny sprzęt, tylko 8 ramu (mogę dokupić drugie 8 ) i 1060. Skłaniam się na razie właśnie do potestowania czegoś z moim obecnym sprzętem zanim wybulę około 5-6 koła na nowe graty + jakiś Pimax czy coś. Chętnie poczytam opinie.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #81 dnia: Stycznia 04, 2021, 13:06:22 »
Pytanie do byłych i obecnych użytkowników Okulusa Rifta S. W dolnej części obudowy gogli jest przycisk ustawiania ogniskowej dla okularników, ale jakoś naciskając guzik nie widzę efektu. Teraz nie jestem pewny czy czasem nie jest uszkodzony. Ktoś używał tej regulacji? Na razie łapię ogniskową, mocniej ściskając pasek od "czapeczki".

Zawijanie wierszy na forum działa bardzo dobrze i nie ma potrzeby rzeźbienia i zabawy w telegram. Po tylu latach na forum warto by było w końcu to zapamiętać. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 04, 2021, 20:11:11 wysłana przez KosiMazaki »

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #82 dnia: Stycznia 04, 2021, 13:21:45 »
To nie jest do ogniskowej, tylko po prostu regulacja obudowy przód tył. Ustawiasz tak, żeby nie cisnęło w twarz, ale też nie zsuwało się z głowy.
Na obraz to nie ma wpływu, może poza tym, że im bliżej oczu tym rośnie troszkę pole widzenia.

« Odpowiedź #83 dnia: Stycznia 04, 2021, 13:32:35 »
Ten przycisk zwalnia blokadę i pozwala na zmianę odległości soczewek od oczu. Samo wciśnięcie niczego nie zmienia.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 04, 2021, 13:45:55 wysłana przez gcze »

« Odpowiedź #84 dnia: Stycznia 04, 2021, 13:37:44 »
Dzięki:)

« Odpowiedź #85 dnia: Marca 14, 2021, 17:10:04 »
Krótko po zakupie gogli, założyłem folię ochronne na okulary. Tak mi się przynajmniej wydawało, taraz teraz chciałem je zdjąć i nie jestem pewien czy one tam są. Ktoś_przerabiał taką wymianę?
« Ostatnia zmiana: Marca 14, 2021, 18:07:04 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #86 dnia: Marca 17, 2021, 17:48:41 »
Powoli ciągnie mnie do VR.
Zastanawiam się nad zakupem Oculus Quest 2 pod MSFS i HL: Alyx i może jeszcze jakieś gry pod VR z PC-ta. Głównie jednak MSFS. Sprzęt w stopce.
HP Reverb G2 jest droższy, oferuje ostrzejszy obraz, ale przez to więcej wymaga od kompa.

Jakie macie doświadczenia z użytkowania Oculusa Q2 w grach i w FSie?
Czy skokowa zmiana rozstawu oczu przeszkadza? Teoretycznie mam 66 mm, więc niewiele poniżej presetu 68 mm.
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #87 dnia: Marca 17, 2021, 18:04:46 »
Idź do okulisty i poproś, żeby Ci na maszynie ustawił różne rozstawy, to sam się przekonasz... chociaż 2mm to chyba jeszcze granica tolerancji.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #88 dnia: Marca 18, 2021, 08:00:02 »
Questa? Ale to gogle dla telefonu ;), nie lepiej Rift S?
Co prawda widze ze Quest 2 ma nieco lepsza rozdzielczosc ale jakos kojarze te linie z mobilkami.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Online some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #89 dnia: Marca 18, 2021, 10:19:19 »
To mobilne gogle, ale można je podłączyć kablem do komputera i używać jak stacjonarnych. Rift S to starsza linia już wycofana z produkcji.

2mm różnicy w IPD bym się w ogóle nie przejmował.