Autor Wątek: Oculus Rift S  (Przeczytany 8005 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Oculus Rift S
« Odpowiedź #90 dnia: Marca 18, 2021, 13:25:28 »
Z twoimi gratami brałbym Reverba. Jak będziesz miał problemy z wydajnością to zawsze możesz zjechać z rozdzielczością do poziomu Questa 2.
Poza tym Quest 2 wymaga konta na FB.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #91 dnia: Marca 18, 2021, 20:16:57 »
Poza tym Rzemyk, ja przeciez latalem na tym GPU na Reverbie do listopada 2020.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #92 dnia: Marca 29, 2021, 21:26:26 »
Tak sobie myślałem nad Reverbem, ale finalnie uznałem, że VR to jest w pewnym stopniu zabawka, na którą szkoda wydawać 3 tys.
Używał go będę praktycznie tylko w weekendy na MSFS, HL: Alyx i może jeszcze w coś. No i na razie, to taki test w ciemno jest, bo nie miałem dłużej ani jednego ani drugiego na głowie.
Konto na FB mam i sądzę, że przez Oculusa FB nie dowie się wiele więcej niż wie o mnie teraz.
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

« Odpowiedź #93 dnia: Marca 30, 2021, 08:30:57 »
Cześć, spróbuj może używek HP Reverb G1, pojawiły się  na portalach sprzedajnych w cenie nawet 1600pln. Jedynie co to koniecznie odbiór osobisty, i obejrzeć dokładnie soczewki, najlepiej lupa plus światełko. Fakt że Okulusa można wyrwać za naprawdę niewielkie pieniądze ale czy warto? Chociaż akurat do Alyxa i tego typu gier  Okulus z uwagi na cienki kabel i lepsze śledzenie nadaje się lepiej niż Reverb G1. Do samych simów to jednak zdecydowanie  Reverb, ja latam w BOX  na Okulusie Rifcie S, wydajnościowo bardzo fajnie, ale brakuje trochę ostrości poza kokpitem.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #94 dnia: Marca 30, 2021, 09:11:50 »
Ostatni quest już nie odstaje tak bardzo rozdzielczością od Reverba, a do wszystkiego poza simami jest jednak lepszy niż G1.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

« Odpowiedź #95 dnia: Marca 30, 2021, 17:56:51 »
Mam dwa pytania laika do obeznanych w temacie VR - jeśli można. :)
1. Czy na Oculus Quest 2 da się grać po kablu (Oculus Link) w gry zainstalowane na komputerze poza dedykowanym sklepem Oculusa i Steamem, np. w standalone DCSa i inne?
2. Czytałem i oglądałem filmiki na YT, że na Oculus Quest 2 da się grać w proste gierki typu np. "Beat Saber", nawet na shitowych kartach pokroju GTX 1050 TI! Czy po zjechaniu z rozdzielczością (2160x2160) w goglach HP Reverb G1 do rozdzielczości (1832x1920) takiej jak Quest 2 gogle te będą zachowywać się identycznie jak Quest 2 ze słabymi konfiguracjami sprzętowymi?
Born to fly. Forced to work.

« Odpowiedź #96 dnia: Marca 30, 2021, 23:12:04 »
Muszę przyznać, że zabijacie mi ćwieka tym Reverbem...
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #97 dnia: Marca 31, 2021, 16:35:46 »

To taka zabawka, że człowiek wsiąka i potem chce więcej ;). Natomiast zawsz potem będziesz mógł zrobić downgarade w skalowaniu ;D.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #98 dnia: Marca 31, 2021, 20:54:45 »

Oczywiście też wolałbym Reverba niż Questa, ale najpierw chcę sprawdzić ten cały VR czy mi to podpasuje, a dopiero później ewentualnie robić upgrade kompa żeby wykorzystać w pełni jego możliwości. Dlatego chcę wiedzieć czy z Reverbem jestem w stanie w coś pograć na kiepskim sprzęcie po jego przeskalowaniu (czy czymkolwiek co tam trzeba zrobić w ustawieniach).
Born to fly. Forced to work.