Autor Wątek: Midway (2019)  (Przeczytany 9547 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline EDI

• *
Odp: Midway (2019)
« Odpowiedź #15 dnia: Listopada 12, 2019, 09:54:40 »
Nie no film miał też swoje zalety - pilotom bardzo szybko napełniały się spadochrony ;D. Przy takim tempie to co najmniej kompresyjne złamanie kręgosłupa murowane.
Byłem i polecam - podobało mi się jak każdy kolejny Hot Shots - jako komedia z elementami grozy spoko.
Jako plus to nie było jakiegoś rozwleczonego romansu jak w poprzedniku ani aż tyle gadania kompletnych bzdetów jak w Czerwonych Ogonach. Jak ktoś przetrawił te dwa filmy to tutaj wydaje się trochę łatwiej do zniesienia.
« Ostatnia zmiana: Listopada 12, 2019, 10:02:57 wysłana przez EDI »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #16 dnia: Listopada 12, 2019, 13:23:50 »
To może poczekam już na DVD ;), bo i tak zbieram filmy o lotnictwie.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #17 dnia: Listopada 12, 2019, 14:31:03 »
podobało mi się jak każdy kolejny Hot Shots -
No nie wiem. O ile rozumiem, że jak ktoś nie jest w temacie i nie spędził połowy życia na simgierkach to nie przeszkadza mu SBD wiszący w miejscu nad lotniskowcem przez kilka minut, w otulinie dymu z flaka tak gęstej, że pilotowi oczy zasłania. Natomiast tak poza tym, ten film trochę gwałci historię. Kino od dawna zakłada, że przeciętny widz uległ mocnemu zidioceniu, a najlepiej zarabia się na fimlach pokroju spiderman kontra transformersy, jednak tutaj naprawdę blisko do ogłupiającej propagandy z czasów słusznie minionych. Jakbym miał się doszukiwać zalet to film o dziwo nie promuje żadnych postępowych ideologii, do czego zdążyło już nas przyzwyczaić współczesne kino. Poza żółtymi marynarzami praktycznie chyba nie ma czarnych. Choć po przelocie B-25 przez falę tsunami przez chwilę pojawiło się coś jakby tęcza  :evil:
« Ostatnia zmiana: Listopada 12, 2019, 15:13:24 wysłana przez KosiMazaki »

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #18 dnia: Listopada 12, 2019, 14:33:14 »
To ja pasuję, to może być idealny film do domu, z herbatką i palcem na spuście, tfu, na przycisku Stop odtwarzacza albo Off telewizora. :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline EDI

• *
« Odpowiedź #19 dnia: Listopada 12, 2019, 16:38:00 »
W tanie poniedziałki raz na jakiś czas chodzi się na takie filmy wojenne z udziałem ufolców. Odkąd zaczęto wprowadzać bezsensownie efekty komputerowe chyba bez konsultacji jak to powinno wyglądać przypomina mi to wszystko Hot Shotsy i z takim nastawieniem idę na film - a nóż ten akurat ten okaże się lepszy ;). Z tym że w HS efekt komediowy był zamierzony a w obecnych dziełach raczej nie ;D.
Chcąc oglądnąć normalne filmy lotnicze to trzeba by się wrócić do Asów Przestworzy, Wielkiego Waldo Peppera, Bitwy o Anglię, no może Cloud Dancera itp. Obecnie oprócz paru rodzynków mało jest sensownych.

« Odpowiedź #20 dnia: Listopada 12, 2019, 18:23:30 »
Ja czegoś nie rozumiem mamy 2019 rok, super mocne komputery 4K, baaa nawet  8K a CGI dalej wygląda paskudnie .Już chyba nawet powoli symulatory wyglądają lepiej niż te tandetne animacje  :evil:. Przy takich dziełach jak Red Tails czy Fly Boys i innych dziadostwach Pearl Harbor z 2001 roku wygląda cudnie.

Tak dla porównania amatorski film CGI  "The German" o potyczce BF 109 vs Spit może tylko 9 minutowy ale zrobiony w miarę starannie i przyjemnie się to ogląda .A tu wychodzi film wysoko budżetowy i taka szmira ...
https://www.youtube.com/watch?v=oLTfWeg1NIc

Ech wiem trochę marudzę ale strasznie mnie odrzuca to co widzę na ekranie i może kiedyś się doczekam by wyglądało to tak :

https://www.youtube.com/watch?v=lRVn14WegKA

Offline EDI

• *
« Odpowiedź #21 dnia: Listopada 12, 2019, 19:00:03 »
Filmy fabularne żeby były robione w ten sposób: https://www.filmweb.pl/film/First+Light-2010-615174
Da się, da się.

« Odpowiedź #22 dnia: Listopada 12, 2019, 19:28:39 »
Roland Emmerich - i wszystko jasne. Ten pan gwarantuje wcielenie w życie odwrotności znanego hasła: "Nie dla idiotów".

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #23 dnia: Listopada 16, 2019, 19:39:19 »
Midway wspomniana i pokazana w materiale o najgorszych błędach w filmach wojennych, część o dzisiejszym nadużywaniu CGI. :)

https://www.youtube.com/watch?v=EG90AAJsRBM
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #24 dnia: Marca 22, 2020, 19:00:31 »
Obejrzałem. Jezu jaki to denny film, nie ratuje go nawet to, że są samoloty.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #25 dnia: Marca 22, 2020, 19:03:18 »
No to nawet nie próbuję. Dzięki za mikro recenzję. :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #26 dnia: Marca 22, 2020, 21:17:42 »
Obejrzałem. Jezu jaki to denny film, nie ratuje go nawet to, że są samoloty.

Ditto.
Sorbifer, dobra decyzja, naprawde szkoda czasu.

« Odpowiedź #27 dnia: Marca 28, 2020, 14:27:46 »
Obejrzałem z 9-letnim synem i mieliśmy świetną zabawą. Unreal, ale plus za sceny walki jak w Starcrafcie i za wartką akcję.

« Odpowiedź #28 dnia: Marca 28, 2020, 23:16:44 »
Ten film to bieda okrutna ale jeśli ktoś chce zobaczyć prawdziweaszyny na prawdziwym lotniskowcu to jutro o 12:30 na TVN ( Ftu) Fabuła leci ten z 1976.

https://www.telemagazyn.pl/film/bitwa-o-midway-57479/

sunrrrise

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: Grudnia 30, 2020, 00:30:35 »
Ten film jest niesamowity. Pomijając mnóstwo idiotyzmów, samolotów wiszących w powietrzu, itd. to jestem pod megawrażeniem. Do tej pory zastanawiam się jak można było zarżnąć taki temat? Tyle bitew, ujęć z walk, nawet wątek rodzinny się zakradł, a emocji w nim tyle co w przemówieniach Pawlaka albo w codziennych covidoraportach z MZ.