Autor Wątek: Flying Circus - Jaki zestaw VR wybrać?  (Przeczytany 7152 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
Odp: Flying Circus - Jaki zestaw VR wybrać?
« Odpowiedź #30 dnia: Listopada 11, 2019, 23:15:15 »
Działał w sensie z VR, jak rozumiem. A z jakimi okularkami?
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #31 dnia: Listopada 11, 2019, 23:50:34 »
45 klatek w IL2 to daleko od OK. Mnie odrzuca od grania przy tylu fpsach.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #32 dnia: Listopada 12, 2019, 00:15:30 »
45 klatek w IL2 to daleko od OK. Mnie odrzuca od grania przy tylu fpsach.

Czemu? Obraz jest super płynny w 45 w IL-2 (nie gorzej na pewno niż w DCS), przynajmniej w Reverbach, a reprojection daje radę, artefaktów teoretycznie brak, czasem coś zaliczy cień, ale to rzadkość.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #33 dnia: Listopada 12, 2019, 00:44:15 »
Jak dla mnie to DCS dużo płynniej działa z reprojection.

« Odpowiedź #34 dnia: Listopada 12, 2019, 09:56:17 »
Nie chce mi sie wierzyć, że przy 45 fps szybko i blisko przelatujące samoloty nie ghostingują. Nawet CV1 sobie z tym nie radził. Wolno przesuwająca się ziemia czy zegary ok, ale nie samoloty na pełnym gazie. W walce to masakra, dlatego nigdy tak nie grałem.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

« Odpowiedź #35 dnia: Listopada 12, 2019, 10:30:02 »
Nie chce mi sie wierzyć, że przy 45 fps szybko i blisko przelatujące samoloty nie ghostingują. Nawet CV1 sobie z tym nie radził. Wolno przesuwająca się ziemia czy zegary ok, ale nie samoloty na pełnym gazie. W walce to masakra, dlatego nigdy tak nie grałem.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
Niestety, faktycznie z tym jest problem. Im bliżej tych 45/30, granicznych fps (w zależności od headsetu), tym to zjawisko ghostingu się nasila, aż w końcu widać to nawet na okrętach ;-) Widać to w każdych goglach z podobną technologią.

« Odpowiedź #36 dnia: Listopada 12, 2019, 10:49:36 »
Dokładnie, przy 45 klatkach to można sobie polatać rekreacyjnie albo bombić cele naziemne. W dogfightcie jest masakra. Niektórym to jednak nie przeszkadza, pełno ludzi na oficjalnym forum jest zachwyconych VR. Klatek nie zmierzą, bo po co? Jest płynnie. Kilka dni później piszą posty w stylu "dlaczego widzę 3 samoloty w celowniku i artefakty na tarczy śmigła?" Z tym ostatnim chyba devsi sobie wreszcie poradzili bo jak latałem ostatnio przy 45 fpsach to tarcza śmigła wyglądała ok.

W DCS reprojekcja jest bardziej zjadliwa bo walki w suszarkach odbywają się na większych dystansach.
« Ostatnia zmiana: Listopada 12, 2019, 10:55:49 wysłana przez Shaitan »

« Odpowiedź #37 dnia: Listopada 13, 2019, 09:32:49 »
Dla mnie kolejnym krokiem są rękawiczki z czujnikami, żeby można było klikać guzikami w kokpitach.
Ryzen 7 5800x3d, Gainward 4080 Phoenix, 32 Gb RAM, Samsung 980 Pro 1Tb, 4 x SSD, Hotas Warthog, TrackIR 4, HP Reverb

« Odpowiedź #38 dnia: Listopada 13, 2019, 09:35:15 »
Dla mnie kolejnym krokiem są rękawiczki z czujnikami, żeby można było klikać guzikami w kokpitach.
Teoretycznie można już coś takiego kupić ;)
https://yeseyesee.pl/smart-fabric-haptyka-dla-oculus-quest/

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #39 dnia: Listopada 13, 2019, 09:36:05 »
Ale może tak bez offtopa, bo co temat o VR to płyniecie... i robi się taki sam bajzel w każdym temacie.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"