Autor Wątek: MicroProse wraca do gry?  (Przeczytany 20600 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: MicroProse wraca do gry?
« Odpowiedź #15 dnia: Września 09, 2019, 09:12:13 »
Najważniejsze, że pojawił się jakiś ruch w interesie i kto wie może wyrośnie z tego realna konkurencja dla IL-2/DCS. Czas pokaże.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #16 dnia: Września 09, 2019, 10:38:44 »
Oby, oby! Jeśli to będzie na UE4 to bomba. Wreszcie jakiś wysokobudżetowy engine, który będzie w stanie zapewnić płynność (też w VR) i wygląd, przynajmniej w jakiejś części. Tylko takie coś musi devsów kosztować, a więc musi się zwrócić, czyli musi trafić do wielu, czyli nie może to być gra dla nie wielu, czyli musi być łatwa, czyli... obym się mylił ;)

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #17 dnia: Września 09, 2019, 10:54:50 »
Tu nie o płynność chodzi, a o odwzorowanie tego co w symulacji najważniejsze czyli realizmu i fizyki. Nie mówię, że ma być szpetnie i na rozmazie ale przymknę oko na grafę jak będzie trzeba :).

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #18 dnia: Września 09, 2019, 11:00:39 »
Wiadomo że symulacja ma symulować dlatego nawet o tym nie pisałem, ale dla niektórych grafika jest tak mało ważnym elementem, że przymknęliby oko nawet na jej brak ;) Dla mnie ważne jest wszystko tak samo - odwzorowanie fizyki, grafika, dźwięk i wsparcie peryferiów.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #19 dnia: Września 09, 2019, 11:19:07 »
W historii było wiele gier ładnych, a nie dających tego co powinny np. CloD, DCS etc. nie chcę kolejnego War Thundera, tylko duchowego następcę Falcona ;).

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Września 09, 2019, 12:40:41 »
Ja dokładnie pamiętam gry od Mikro Prosiaka i chyba też dlaczego były one takie miodne. Miały klimat wynikający z - nazwijmy to - fabuły, która nie ograniczała się tylko do startu i nudnego przelotu. To co się działo było osadzone w interesujących realiach etc. Tak więc pies drapał resztę, ale żeby nie było to bezmózgie MMO i będzie git.

Poko

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Września 09, 2019, 13:05:34 »
Zawsze podobały mi się ich interfejsy – pokoje odpraw, gdzie klikało się nie na guziki, a np. na szafkę, tablicę z briefingiem, itp.

Offline KosiMazaki

• Administrator
« Odpowiedź #22 dnia: Września 09, 2019, 13:25:17 »
Zawsze podobały mi się ich interfejsy – pokoje odpraw, gdzie klikało się nie na guziki, a np. na szafkę, tablicę z briefingiem, itp.

Był klimacik, masz rację Poko.

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #23 dnia: Września 09, 2019, 13:33:20 »
O żesz ...

Jak wydadzą drugie EAW lub 1942 to 1CGS pójdzie z torbami. Ludzie mają już dosyć "radzieckiego" podejścia do II wojny światowej w powietrzu :-D
Przede wszystkim te gry oferowały rozgrywkę offline na poziomie nieosiągalnym dla nikogo potem (oprócz Jane's WW II Fighters). Oprawa graficzna, fabuła, interfejsy, przedstawienie danych technicznych, pokazanie podstaw walki powietrznej ... ehh. Nikt potem nie zbliżył się nawet do ich poziomu ;-)

Ramm.
« Ostatnia zmiana: Września 09, 2019, 13:38:44 wysłana przez Rammjager »
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #24 dnia: Września 09, 2019, 13:40:58 »
Ach.... EAW, to była bajeczka kiedyś :-). No mocno trzymam kciuki za cokolwiek co wyjdzie. Sumując, wychodzi na to, że pracują nad dwoma tytułami. Jeden coś z czasów bliżej współczesności związanym z armią i ew.śmigłowcami (transport wojska, maszyny szturmowe) i drugi z warbirdsami, coś z początków DWŚ - kampania wrześniowa (LOL), BoB, Francja/Dunkierka, Belgia/Holandia, może ew. Bałkany?
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Poko

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Września 09, 2019, 14:12:10 »
Podoba mi się, że zbiera się stara paczka developerów, a nie nowa firma pod wykupioną marką.

« Odpowiedź #26 dnia: Września 09, 2019, 14:47:50 »
czyli nie może to być gra dla nie wielu, czyli musi być łatwa, czyli... obym się mylił ;)

W nowym PC Pilot jest wywiad z Microprose. Mają w planach grę z samolotami ale to nie będzie symulator. Z drugiej strony nowym prezesem Microprose jest David Lagettie, koleś od http://titanim.net.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #27 dnia: Września 09, 2019, 14:55:38 »
Pamiętajcie, że Ił2, oprócz tego, że wywindował na nowy poziom symulotnictwo, to przede wszystkim oferował teatr działań którego nikt wcześniej nawet nie tknął. I ludzie się przyzwyczaili, ja też, bo mniej mnie interesuje (poza BoB) kampania na zachodzie. Ale trzymam mocno kciuki bo konkurencja jest jak najbardziej pożądana.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #28 dnia: Września 09, 2019, 20:31:31 »
Ja tam jak kania dżdżu wypatruję innych teatrów działań, niż to, co daje nam obecny Iłek. Byłaby to wielka szkoda, gdyby ta gra w planach MicroProse nie była symulatorem. A co będzie, to będzie. Spokojnie czekajmy, i gromadźmy tu nowe informacje i obrazki. ;)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: Września 09, 2019, 22:12:27 »
Jak dziś pamiętam slogan reklamowy MP, który można sparafrazować słowami "A Ty kim chcesz dziś być?". Co innego symulacja samolotu, a co innego gra, która daje wczuć się w rolę pilota. To, moim skromnym zdaniem, wyróżniało np. takiego Gunshipa 2000, latanie to był jeden z elementów, inne były równie ekscytujące, czyli dobór maszyn, uzbrojenia, sytuacja taktyczna, awanse, medale etc. Całość tworzyła niepowtarzalny klimat. Jeśli uda im się to ponownie osiągnąć, to poczuję się jakbym miał znowu 20 lat i Amisię   :evil: i to bez specyfików na pożar korzenia  ;D.

Tako rzecze,
Zaratustra