Autor Wątek: Saitek X52 Pro - przypisanie "Push to Talk" do "Clutch Button".  (Przeczytany 615 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Saitek X52 Pro - przypisanie "Push to Talk" do "Clutch Button".
« dnia: Września 21, 2019, 14:51:57 »
Mam pytanie do użytkowników X52 Pro kupiłem używkę i po zainstalowaniu sterowników w wersji 7.0.53.6 (taką znalazłem :)) sprawdziłem działanie przycisków w "Control Panel" okazało się, że wszystkie przyciski i osie są w stu procentach sprawne. Zabrałem się za ustawianie profilu pod DCS F-15 i natknąłem się na dość dziwny przypadek. Jak na razie najwygodniej dla mnie jest umieścić przełącznik od "Pusch Push To Talk" pod przyciskiem oznaczonym "i" w pokrętle "Rotary 2" tzw. "Clutch Button". Niestety okazało się, że przycisk ten dział jedynie wtedy kiedy uruchomiony jest "Control Panel"?
Sprawdzałem to w edytorze profili i włączenie panelu sprawia, że przycisk działa,_a wyłączenie powoduje brak reakcji na naciśnięcie przycisku.
Czy jest to przypadłość tej wersji sterownika którą zainstalowałem? Jeśli tak to czy ktoś dysponuje w pełni sprawnymi sterownikami do X52 Pro?

attyla

Regulamin forum. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Września 21, 2019, 20:43:35 wysłana przez KosiMazaki »

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
Odp: Saitek X52 PRO - problem ze sterownikami
« Odpowiedź #1 dnia: Września 21, 2019, 15:26:03 »
Domyślną funkcją przycisku "i" jest Clutch (sprzęgło), którego przytrzymanie pozwala na sprawdzenie innych przycisków bez wykonywania przypisanej im akcji - trzymając jednocześnie "i" oraz inny przycisk, na MFD wyświetli się jego nazwa (przycisku lub funkcji, jeśli jakąś w profilerze ustawiłeś), oraz pozwala na szybką zmianę profili grzybkiem POV1.

Możesz to wyłączyć w panelu sterowania kontrolerem, w zakładce MFD. Odznaczasz tam "Enable Clutch Mods" i od tej chwili przycisk ten działa jak każdy inny.

Najnowsze sterowniki i profiler znajdziesz na stronie Logitecha, który to przejął produkcję i wsparcie po Saiteku i MadCatz.

« Odpowiedź #2 dnia: Września 21, 2019, 16:12:11 »
Z mojego doświadczenia z joyami Saiteka serii X 52 lub PRO był właśnie soft zaczynający się od 7. i coś tam. W każdym przypadku generował różne dziwne rzeczy np. bardzo często blokuje jakiś z klawiszy,_częste blue screeny z niewiadomych przyczyn._Parę takich przypadków było i zazwyczaj kończyło się powrotem do softu wydanego przez Saiteka z nr 6. coś tam.
« Ostatnia zmiana: Września 21, 2019, 20:44:22 wysłana przez KosiMazaki »
Żeby latać Falconem BMS trzeba dorosnąć ... i nie mówię tu o wieku ...

« Odpowiedź #3 dnia: Września 21, 2019, 17:20:47 »
Dzięki za podpowiedzi.
« Ostatnia zmiana: Września 21, 2019, 20:44:34 wysłana przez KosiMazaki »