Autor Wątek: BoBp wykrywa tylko jeden kontroler, potrzebny plik z ustawieniami do T1600M Plus  (Przeczytany 876 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Cześć forumowicze!

Po iluś tam (wielu) latach chciałem powrócić do iłka, Bodenplatte mnie skusiło. Zakupiłem i grę, i joya T1600M Plus przepustnica i zaczęły się schody z konfiguracją. Gra wykrywa albo joya albo przepustnicę. Jeśli oba, to nie można przypisać funkcji. Program TARGET (czy jakoś tam) koszmar, tylko przepustnica działa. Jeśli ktoś używa takiego zestawu i mógłby poratować gotowym plikiem z ustawieniami z gry to byłbym wdzięczny, może wrzucenie gotowego pliku by pomogło.

Pozdrawiam
Michał
« Ostatnia zmiana: Października 04, 2019, 20:13:56 wysłana przez KosiMazaki »

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
Odp: BoBp wykrywa tylko jeden kontroler, potrzebny plik z ustawieniami do T1600M Plus
« Odpowiedź #1 dnia: Października 05, 2019, 16:29:56 »
Przepraszam, ale czy twój joystick i przepustnica są widoczne w systemie osobno jako dwa urządzenia? Bo zdaje się każde wpina się osobno jako urządzenie USB... I tam, w systemie, oba działają poprawnie?
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Odp: BoBp wykrywa tylko jeden kontroler, potrzebny plik z ustawieniami do T1600M Plus
« Odpowiedź #2 dnia: Października 06, 2019, 09:09:26 »
Wpina się osobno, jak pisałem widziane są albo oba elementy, albo tylko jeden element. Program TARGET (dla TH) wszystko rozpoznaje ale d...a zbita, zmapować obu nie można, tylko jeden element - w zależności, który pierwszy zacznie się mapować.
Sprawdzę czy reinstalacja gry pomoże.
Pozdr
« Ostatnia zmiana: Października 06, 2019, 11:49:02 wysłana przez KosiMazaki »

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #3 dnia: Października 06, 2019, 10:18:21 »
Sprawdź najpierw inną grę. Zainstaluj jakąś grę z mapowaniem wielu joyów, np. darmowego WarThunder'a, i tam zobacz.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #4 dnia: Października 11, 2019, 19:49:06 »
Mam taki komplet i wszystko działa, ale nie korzystam w ogóle z TARGET. Może tak spróbujesz?

« Odpowiedź #5 dnia: Października 29, 2019, 18:42:45 »

Cześć koledzy.

Reinstalacja gry pomogła!

PS. Dako dziękuję za plik!

Pozdrawiam,
Michał.

« Odpowiedź #6 dnia: Października 29, 2019, 19:09:38 »
Proszę bardzo. Cieszę się, że problem rozwiązany. ;)