Autor Wątek: Patch 3.201 - wrażenia i opinie  (Przeczytany 8457 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Patch 3.201 - wrażenia i opinie
« Odpowiedź #30 dnia: Października 03, 2019, 09:59:15 »
Na gorąco:

1. Tak jak pisze Lipas, przy zoom in kropki samolotów znikają.

2. Zauważyłem spadek fps-ów i generalnie gra jakby się zacina przy rozglądaniu się.

3. Gorzasty: K-4 i G-14 trzymają doładowanie przez 10 minut, ale ata musi być na 1.3-1.4 (przepustnica na 95%), a nie na max. Przy max ata lecimy 1 minutę.

4. Mustang nie ma rollu. Kumpel mówił, że Foki mają słabszy roll teraz, ale nie sprawdzałem.

5. Mustang nie wychodzi z jakiegokolwiek nurka.

6. Wydaje mi się, że podkręcili skuteczność półcalówek. Teraz w Mustangu sieknąłem parę razy na oślep, za każdym razem zabijając pilota.

7. Opcja 150-oktanowego paliwa w Spicie IX powoduje, że jest on tak samo szybki jak Fw 190D-9 na małych wysokościach i prawie tak samo szybki jak Bf 109K-4 z tym, że K-4 po minucie zacznie kaszleć, więc Spit go dojdzie.

8. Z raportu kumpla wynika, że Tempestowi odpadają skrzydła przy ostrych manewrach już przy 400 km/h.

9. Blackout jest ok i chciałbym, aby występował szybciej i częściej w zawracających w miejscu Spitach i Jakach, niż w Bf i Fw, wtedy byłoby ok.

Na razie tyle.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #31 dnia: Października 03, 2019, 11:25:16 »
Sprawdźcie sobie ustawienia apki (startup.cfg), bo u mnie wywaliło co było i zastąpiło swoimi ustawieniami. Grafa mi ledwo dychała i FreeTrack nie działał przez to.

Blackout jest spoko, a wcześniej jest jeszcze chwila dyszenia, trochę jakby pilot zjadł kłaczek, czy co.

Za to zoom... Mam go na przyciskach grzybka. I czy ja już dawno nie latałem? Coś mi się pomyliło? Wydawało mi się, że miałem zmapowane guziki coś a la stary Ił, czyli duży zoom i normal, a tu mam tylko w opcjach dostęp do 'normal' oraz 'zoom in' i 'zoom out'. Przykre.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #32 dnia: Października 03, 2019, 12:40:32 »
Czy sugerujecie zrobić czystą instalacje? I przy okazji czy możecie podać  rozwiązanie lub dać linka do niego na forum w kwestii ustawień joya?
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #33 dnia: Października 03, 2019, 13:09:08 »
Ja nie sugeruję, mi tam gra działa. Te sprawy z zoom'em może takie zawsze były, tylko może miałem ustawione jakieś ostre krzywe, i mi je wcięło? Tak sobie to racjonalizuję. Z drugiej strony to i krzywe na drąga i pedały szlag trafił... Sprawdzę po pracy...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #34 dnia: Października 03, 2019, 14:43:17 »
Sprawdźcie sobie ustawienia apki (startup.cfg), bo u mnie wywaliło co było i zastąpiło swoimi ustawieniami. Grafa mi ledwo dychała i FreeTrack nie działał przez to.

Ale że łot? Sugerujesz, że trzeba jeszcze raz grafę ustawić czy co?

Na pewno skasowała się klawiszologia do standardowej, bo nie mam trymera steru wysokości na strzałkach góra-dół.

« Odpowiedź #35 dnia: Października 03, 2019, 16:18:14 »
Ok kumam, pewnie coś pomyliłem z G-14 i K-4.

A blackouty są chyba podobnie dla każdego. Dziś wykręcił mojego Yaka ktoś G-4.  Było w miarę wyrównanie bo raz ja musiałem odpuszczać widząc już ciemność, raz on. Czasem gdy już nic nie widziałem byłem pewny że po mnie, ale gdy odzyskiwalem widzenie okazywało się, że tamten też chyba odpływał.  Doszliśmy jednak do ziemi i tyle. Nie dałem rady się obronić. Bardzo fajne to i latając po równo niebieskimi czy czerwonymi nie widzę różnic.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

Offline =OPS=lipas

• *
  • Very, very hakiem w plery.
« Odpowiedź #36 dnia: Października 03, 2019, 20:34:44 »
Idzie jakiś update/fix.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #37 dnia: Października 03, 2019, 20:40:56 »
Ja nic nie sugeruję, Blackmessiah, piszę tylko, że plik konfiguracji został podmieniony na nowy. Stąd FreeTrack nie działał, bo się ustawiło old_trackir = 0. A ponieważ miałem kopię tego pliku, to porównałem z nowym i wiem, że jeszcze kilkanaście rzeczy zostało zmienionych, głównie w grafie.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #38 dnia: Października 03, 2019, 23:55:44 »
Tak, sprawdziłem, zamienione na default'owe pliki current.map i current.actions. Wróciłem oryginalne. I oczywiście przyszedł ten dodatkowy patch, jak to Lipas zauważył - i te pliki znów zostały nadgrane. Dodam, że startup.cfg też został dotknięty, ale moje ustawienia ocalały, doszły dwa nowe i fps_counter ustawiony został na 0 (off). Trochę to nie fajne. Coś jak miałem w Red Orchestra 2 - co patch, to ustawianie klawiatury na nowo. Tu tylko macerują trochę ustawień, ale jednak.
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

sunrrrise

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: Października 04, 2019, 07:37:51 »
A blackouty są chyba podobnie dla każdego. Dziś wykręcił mojego Yaka ktoś G-4.  Było w miarę wyrównanie bo raz ja musiałem odpuszczać widząc już ciemność, raz on. Czasem gdy już nic nie widziałem byłem pewny że po mnie, ale gdy odzyskiwalem widzenie okazywało się, że tamten też chyba odpływał.  Doszliśmy jednak do ziemi i tyle. Nie dałem rady się obronić. Bardzo fajne to i latając po równo niebieskimi czy czerwonymi nie widzę różnic.

I to by się chyba zgadzało? Mam na myśli to, że na tyle na ile się orientuję to ani Niemcy ani Rosjanie nie używali kombinezonów antyprzeciążeniowych. Pytanie jak to wygląda gdy rzeczoną G-4 sprawdzisz przeciwko P-51, Spitowi albo Tempestowi.

« Odpowiedź #40 dnia: Października 04, 2019, 07:53:18 »
No jasne,_ale to przecież niby symulacja, więc jeśli jedni mieli przewagę w rzeczywistości to nie oczekujmy, że będą devsi balansować na siłę.

« Ostatnia zmiana: Października 04, 2019, 08:19:50 wysłana przez KosiMazaki »
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #41 dnia: Października 04, 2019, 08:22:42 »
He he he mógłbyś się zdziwić... że tak to ujmę ;).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #42 dnia: Października 04, 2019, 09:09:55 »
Wiadomo jak z nimi jest. Gorzej by było gdyby grę z podobnym podejściem tworzyli Niemcy. Wtedy pewnie przekonywaliby graczy, że to Niemcy wygrali wojnę ;)

Win10 64bit

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #43 dnia: Października 04, 2019, 09:34:59 »
Nie sądzę...  Raczej mają podejście żeby tylko nie wyszła z tego kolejna gównoburza. Natomiast niemiecka kultura techniczna stała na o wiele wyższym poziomie niż rosyjska i chcąc to zachować do 1943 roku byłoby smutno. Pewnych kwestii oczywiście nie dało by się odwzorować i nie raz było o tym na forum. Abstrahując od tego twórcy IŁ-2 (i nie tylko) od zawsze miał takie, a nie inne podejście do tematu realizmu, więc nie ma sensu wnikać tylko trzeba brać to co dają i nie kruszyć kopi. Poza tym nie jest tak źle, bo jak sobie przypomnę elaboraty na ubikacji i te walenie głową w mur jak wypowiadało się Nasze Słoneczko to nie ma na co narzekać.

Dobra, kończymy offa i wracamy do przeglądu putcha :).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #44 dnia: Października 04, 2019, 10:20:33 »
Ale zajebiaszczo byłoby zobaczyć w jaczku odłażącą w nurku sklejke. Przepraszam nie mogłem się powtrzymać...
Prawe kolano może być. :D