Autor Wątek: Red Dead Redemption 2 na PC  (Przeczytany 15909 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Red Dead Redemption 2 na PC
« dnia: Października 04, 2019, 17:21:39 »
Jak ktoś czeka to przywędruje na PC 5.11:

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Odp: Red Dead Redemption 2 na PC
« Odpowiedź #1 dnia: Października 04, 2019, 18:14:44 »
O w mordeczkę. To może być całkiem fajna odskocznia od latania. Fanem GTA nie jestem, ale ten klimat może być dla mnie przystepniejszy.

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

--------------------------------
Win10 64bit
PC: i7 13700k, 64GB RAM 3200MHz DDR4, RTX 4090, VR Quest 3, M2 Drives, EVGA 1000W GQ

VPC MongoosT-50CM2 Grip, VPC MongoosT-50CM3 Throttle, crosswinds rudder pedals, VPC panel CP3, WinWIng PTO2

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #2 dnia: Października 14, 2019, 21:22:28 »
O w mordeczkę. To może być całkiem fajna odskocznia od latania. Fanem GTA nie jestem, ale ten klimat może być dla mnie przystepniejszy.

Jakby ktoś się zastanawiał:
https://www.gry-online.pl/S018.asp?ID=2137
Ja kupiłem, wygląda to tak, że w pre order jak zrobimy do 22.10 dostajemy dwie gry (np. L.A.Noir, która ma dobre recenzje). Potem pre order ruszy na Epic, a w grudniu dopiero na Steam. Najpierw będzie tylko na Rockstar Games (5.11). Mam słabość do westernów z dziecka i będzie to pewien powiew świeżości: https://youtu.be/enuOArEfqGo ;). Tanio nie było, 249pln'y ale to gra pokroju W3 pod względem rozmachu i szczerze zazdrościłem jej konsolowcom.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #3 dnia: Października 14, 2019, 21:57:46 »
O kurde. Przespałem ten news.

Mam RDR2 na PS4, ale nie potrafiłem w pełni cieszyć się tym tytułem na konsoli, z uwagi na ułomność sterowania w porównaniu do myszy. Nawet go nie ukończyłem, bo jak pojawiły się pierwsze przecieki o tym, że w końcu trafi na PC w końcu będzie to stwierdziłem, że poczekam. No i się doczekałem. :D Teraz będę miał przynajmniej pełną kontrolę nad strzelaniem. Gra jest zarąbista i spokojnie warta nawet pełnej ceny, zwłaszcza, że to rozrywka na wiele godzin.

L.A. Noire - świetna gra. Ja zdecydowanie polecam. Niesamowicie klimatyczna.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #4 dnia: Października 14, 2019, 23:39:26 »
Uwaga tylko na pojemność, na dzień dobry 150 Gb, docelowo 175 ;>.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #5 dnia: Października 15, 2019, 08:35:38 »
Mam RDR2 na PS4, ale nie potrafiłem w pełni cieszyć się tym tytułem na konsoli, z uwagi na ułomność sterowania w porównaniu do myszy.

Ja RDR2 ukończyłem na PS4 kilka tygodni temu. Na PC też będę grał na padzie, żadnych problemów z tym nie miałem.

Jedna z lepszych gier w jakie grałem w życiu, ale ja w ogóle lubię klimaty dzikiego zachodu.

« Odpowiedź #6 dnia: Października 15, 2019, 10:46:52 »
Nigdzie nie napisałem o problemach ze sterowaniem padem. Po prostu pad nie jest w stanie dać takiej precyzji jak mysz, to chyba oczywiste (oczywiście nie mówimy tu o auto-aim). Z tego powodu po prostu nie czułem aż takiej frajdy z gry w trakcie pojedynków. Na pewno pad daje za to większy komfort. Są gry gdzie precyzja nie jest tak istotna - dlatego np. w gry typu Assassin's Creed gram na padzie, ale w gry "strzelane" typu sandbox najczęściej gram w układzie mieszanym - przechodzę na gryzonia w trakcie strzelanin. Poza tym gra oferuje tryb FPP, który aż się prosi o sterowanie myszą. No ale co kto lubi.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #7 dnia: Października 17, 2019, 20:29:05 »
Jeszcze ciepły trailer na PC https://youtu.be/SXvQ1nK4oxk .
Ładniutkie to może być na piecu.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #8 dnia: Października 17, 2019, 21:41:26 »
Mam dylemat czy kupić od razu na R* Launcher czy poczekać na Steam. Szkoda, że dokładnej daty wersji Steam.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #9 dnia: Października 17, 2019, 22:28:19 »
Ja czekam na Steam'a. Już mam Epic, Ubi, Origin i Steam. Wystarczy. :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #10 dnia: Października 17, 2019, 22:59:10 »
Też mi się to nie podoba. Kolejny jakiś klient, z którego nie korzystam i nie korzystałem (a i pewnie tylko dla RDR2 muszę go mieć)
Ja czekam na Steam'a. Już mam Epic, Ubi, Origin i Steam. Wystarczy. :)

Dodaj jeszcze GoG ;D.

Kwestia taka, że w Rockstar Launcher będzie to 5.11, a na Steam najszybciej miesiąc później (grudzień, może przed Świętami?). Nie wiem jak z Epic. Tam przedsprzedaż ma być po 22.11 zdaje się jak skończy się promocja na dwie dodatkowe gry gratis na  Rockstar Games. Tu miało być wcześniej niż na Steam. Teraz też na Rockstar Launcher są tam jakieś "gratisy", jakieś sidło, skok na bank i inne pierdy. Raczej zbędne, może później to docenię ;).

https://www.rockstargames.com/reddeadredemption2/pl/pc

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #11 dnia: Października 18, 2019, 00:27:51 »
Tzn. podejrzewam, że będzie tak, że wersja Steam i tak będzie wymagała Launchera Rockstara. Ale przyznam, że ja jestem tym bardziej zdeterminowany by kupić na Steam, im bardziej prowadzone są niefajne zabiegi bym tego nie zrobił (bonusy do zamówienia u R*, opóźniona premiera na Steam). Te bonusy to w sumie nic wielkiego (skórka do konia i boostery, nie wiem gdzie o jakiejś misji dodatkowej wyczytałeś  YoYo), darmowe gry do wyboru w sumie wszystkie mam (poza Bully), a 1-2 miesiąca czekania dłużej to po roku nie problem. Nie jestem wyznawcą parówkowej religii, ale jednak preferuję mieć jedną dużą bibliotekę i w miarę możliwości wszystko w jednym miejscu. Szkoda tylko, że nie podali konkretnej daty.

Tak przy okazji: naprawdę wielkie nadzieje pokładam w GoG Galaxy 2.0. Jeśli będzie tak jak jest to reklamowane, skończy się w końcu to szaleństwo z launcherami. Choć pewnie wielu sklepom to nie będzie na rękę.

sunrrrise

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Października 18, 2019, 07:38:51 »
GoG Galaxy 2.0 nie zmieni tego, że musisz mieć zainstalowane lauchery Steama, Epica czy Uplaya. Natomiast umożliwi uruchamianie gier z wyżej wymienionych platform za pośrednictwem Galaxy, obsługiwane jest także naliczanie czasu w grze czy osiągnięć.

Ale przede wszystkim umożliwia też dodanie gier, które mamy w pudełkach, włącznie z Falcon Patrol z C64 a nawet modów jak Falcon BMS czy wreszcie po małych przeróbkach każdej jednej gry jaką sobie wymyślimy (nawet tą napisaną dla siebie w Basicu na Atari 30 lat temu).

Dla mnie bomba! Mam i używam i nie włączam (świadomie) już żadnego innego launchera.
« Ostatnia zmiana: Października 18, 2019, 07:51:35 wysłana przez KosiMazaki »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #13 dnia: Października 26, 2019, 15:41:30 »
Może niezbyt nowy filmik, ale jako fan KDC wychodzi, że RDR2 może mi się podobać ;D:

https://youtu.be/PEuSuq1Wj78 .

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #14 dnia: Października 30, 2019, 15:13:24 »
Preload jest już dostępny do pobrania za pośrednictwem launchera Rockstar. 109,47 GB, szybko idzie.  :D