Autor Wątek: Red Dead Redemption 2 na PC  (Przeczytany 15907 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
Odp: Red Dead Redemption 2 na PC
« Odpowiedź #75 dnia: Grudnia 07, 2019, 00:03:50 »
Śmiano się, że wcześniej wydano wersję neta RDR2 by później na Steam'ie wszystko świetnie działało, ale jednak nie - podobno wersja Steam'owa też zabagniona, ma swoje narowy a nawet czasem się nie odpala... Ech!
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #76 dnia: Grudnia 07, 2019, 12:43:34 »
U mnie chodzi bez najmniejszego problemu.

Głównym problemem RDR2 jest roszczeniowa postawa sporej ilości graczy PC, którzy z jednej strony płaczą jak to konsole hamują rozwój gier, z drugiej strony jak Rockstar wypuszcza im coś na wyższym poziomie, to są sfrustrowani, że gra nie chodzi im na ultra na kilkuletnim sprzęcie i krzyczą o słabej optymalizacji. Do tej gry żeby grać na ultra bez karty na poziomie 1080Ti nie ma co w ogóle podchodzić. Ja z RTX 2070S - w 1440p, większość na ultra, kilka najbardziej zasobożernych barów na high, mam średnio 50-60 klatek i z G-Sync jest to dla mnie jak najbardziej ok.

Gra wygląda cudnie. Jedyna gra, która może jej dorównać pod względem poziomu grafiki to Metro Exodus (z gier które mam). Jeśli o piękno krajobrazów, ostatni raz taki opad szczęki miałem jak grałem w Wieśka 3 po premierze.

https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1929698467

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #77 dnia: Lutego 11, 2020, 21:53:47 »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #78 dnia: Grudnia 01, 2020, 23:14:49 »
Od dziś Rockstar dał możliwość nabycia samego multiplayera do RDR2 - czyli Red Dead Online. Można kupić aktualnie w promocyjnej cenie - 22 PLN.

https://store.steampowered.com/app/1404210/Red_Dead_Online/

Niestety wraz z wypuszczeniem modułu do gry sieciowej osobno, a co za tym idzie planowanym zwiększeniem popularności, w ślad poszły zmiany w zasadach zdobywania złota, czyli waluty w grze dzięki której można nabyć niektóre przedmioty i odblokowywać nową zawartość i elementy rozgrywki. Zmiana oczywiście jest podyktowana tym, że Rockstar chce utrudnić zdobywanie złota samym graniem (co do tej pory było bardzo proste) i zmobilizować graczy do kupowania pakietów złota za prawdziwe pieniądze. Innymi słowy, większy grind.

Ciekawy jestem czy Rockstar podzieli w pewnym sensie los Valve, któremu kasa zarabiana na CS i DOTA zupełnie odebrały motywację (czy też potrzebę) do tworzenia nowych gier. Bo widać, że GTA Online i RD Online to będą przez dłużysz czas główne źródła ich przychodów.

kwadrat

• Gość
« Odpowiedź #79 dnia: Grudnia 01, 2020, 23:25:27 »
Trudno im się dziwić. Pewnie mają plan zapasowy z nową grą ale nie zabiją produktu który przy minimalnym wkładzie daje spore zyski. Nawet jeżeli by chcieli to akcjonariusze się nie zgodzą. Widocznie sandbox z multiplayerem jest tym co oczekuje większość graczy. Trochę mnie to dziwi bo jednak taki styl gry wymaga sporo wolnego czasu, a mi go ciągle brakuje. Może już wypadłem z grupy wiekowej odbiorców? Muszę kiedyś spróbować RDR2 ale teraz jednak wole poklikać guziki w kokpicie.

« Odpowiedź #80 dnia: Grudnia 02, 2020, 01:02:03 »
To znaczy jeśli będą dodawać nową zawartość w zamian za to, że więcej graczy będzie wydawać realne pieniądze na RDO, to jeszcze ok. Dla mnie, jako osoby która zapłaciła pełną cenę premierową, to jest nie do przyjęcia by ładować w tę grę dodatkowe pieniądze. Do tej pory w sumie byłem pozytywnie zaskoczony, że RDO nie wymaga specjalnie grindu, ale na pewno teraz nieco to się zmieni. Na szczęście gra sprawia masę frajdy, więc nie jest to jakaś niesamowita uciążliwość. Jeśli grind zaczyna się stawać dla gracza jedynym celem gry, to wtedy to jest problem.

Ja w RDO gram stosunkowo od niedawna. Wcześniej ukończyłem tryb fabularny. Zajęło to chyba 160+ godzin?. Dla mnie zdecydowanie gra roku.

Jeśli Rockstar nadal będzie wypuszczać gry z trybem fabularnym dla pojedynczego gracza to nie mam nic przeciwko. Gorzej jeśli zupełnie zatracą się w tych sandboxach sieciowych, które są maszynkami do zarabiania pieniędzy z relatywnie niskimi kosztami.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #81 dnia: Grudnia 02, 2020, 08:47:14 »
A to RDO nie miało być także dostępne na innych platformach za taką samą niską cenę? Szukam na Epicu, i nie ma... Chciałem coś tam kupić wreszcie, w podzięce za tyle darmowych świetnych gier. :)
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #82 dnia: Grudnia 02, 2020, 09:23:52 »
Jest dostępna: https://www.epicgames.com/store/pl/product/red-dead-redemption-2/home
Po kliknięciu wyświetl oferty jest edycja Red Dead Online za 22,25 zł.

« Odpowiedź #83 dnia: Grudnia 02, 2020, 09:27:59 »
Tylko jakby co przestrzegam, że początek jest uciążliwy. W sensie - na nic nas nie stać, większość rzeczy jest zablokowana, nie znamy mechaniki rozgrywki itp. Pierwsze podejście jakie zrobiłem nie wypaliło, ale nie dla RDO tę grę kupowałem. W każdym razie myślę, że za tą cenę to można spróbować. Świat gry jest cudowny wizualnie. Większość graczy traktuje go jaki taki swój Westworld. ;)

Dodam jeszcze, że nowy update przyniósł ze sobą sporo bugów. Przyznawanie xp i waluty w grze nie zawsze działa jak należy. Mam nadzieję, że to szybko naprawią.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 02, 2020, 09:33:42 wysłana przez Jascha »

« Odpowiedź #84 dnia: Grudnia 02, 2020, 12:39:15 »
Dodam również, że takie "stare dziady" wychowane na amerykańskich westernach z lat 50-80 a nawet na "Młodych strzelbach" to w tym online nie mają (tej tamtej nostalgii) imho czego szukać...
Znajdą tam jednak pewnie "po taniości" skok na kasę studia (bo cena i marketing nowej "kilkuletniej" wersji musi się szybko zwrócić).
Jeśli ktoś chce "bawić się jednak w nostalgiczny dziki zachód" to pełna wersja RDR (w odróżnienia od tego wydanego czegoś) będzie całkiem, całkiem rozsądnym zakupem.

« Odpowiedź #85 dnia: Grudnia 02, 2020, 13:30:53 »
Zgodzę, się że tryb fabularny to podstawa i prawdziwa kwintesencja tej kowbojskiej przygody. RDO dla mnie jest tylko dodatkiem, który w jakimś zakresie przedłużył sens kontynuowania rozgrywki w tym wirtualnym świecie. Na pewno też po trybie SP łatwiej jest wejść w tryb MP, bo większość elementów mechaniki gry jest przecież taka sama.

Co do zwrotu kosztów - raczysz chyba żartować. Gra kosztowała (wg analityków) między 80 a 100 mln USD. W 3 dni od premiery zarobiła podobno 725 mln USD. Na samych konsolach. 

W RDO jest coś takiego jak tryb defensywny (choć to ustawienie jest nieco schowane w opcjach sieciowych). Dzięki temu nie możemy atakować innych graczy (tj. inicjować konfliktu), ale nas również trudniej wykryć i zabić (w obronie mamy przewagę). To już kilkukrotnie uratowało mi skórę przed atakiem hakera (zdarzają się). W każdym razie można grać w RDO z minimalnym udziałem PvP lub nawet bez. Pominę już fakt, że jednocześnie na mapie w trybie free roam jest 32 graczy, co powoduje że z uwagi na jej olbrzymie rozmiary, na innych graczy natykamy się w najbardziej popularnych miejscach. Jak ktoś chce zaszyć się w górach  i polować na łosie, też ma taką możliwość. Trzeba tylko ciepłe wdzianko kupić, by nie umrzeć z wychłodzenia. ;)

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #86 dnia: Grudnia 02, 2020, 14:35:42 »
Ale domyślam się, że relacja RDR2 - RDO jest podobna jak GTAV i GTAOnline. Byłoby pozytywnie. Dla mnie fabuła GTAV była spoko, ale nie byłem nie wiadomo jak zachwycony. Za to w trybie online spędziłem sporo godzin. Zżyłem się z tym światem. Ciekawe, czy podobnie będzie i tutaj...
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #87 dnia: Grudnia 02, 2020, 15:07:05 »
Ale domyślam się, że relacja RDR2 - RDO jest podobna jak GTAV i GTAOnline.

Tak. W sensie też współdzieli ten sam świat.

Nie mogę tylko przeboleć, że w RDO nasz bohater jest niemową. Mamy tylko emotki (gesty) - ale to jest przeznaczone głównie do interakcji z innymi graczami. W trybie fabularnym to właśnie było wspaniałe, że do każdego NPC mogliśmy się zwrócić z jakimś losowym dialogiem wybierając opcję "pozdrów" lub "antagonizuj". To naprawdę bardzo wzbogacało klimat rozgrywki.

https://www.youtube.com/watch?v=ppqSHWTUIuU :D

« Odpowiedź #89 dnia: Grudnia 02, 2020, 17:28:21 »
Typowa i jakże modna ostatnio g*noburza rozpętana w szklance wody. Ja rozumiem, że twórcy gier często lecą sobie w kulki, ale szeroko pojęta społeczność graczy jest często nie lepsza, uwielbiając wyolbrzymianie wszystkiego do potęgi n-tej i kochając wszelkiej maści "dramy" (ileż karier na tym zbudowano...).

Outlaw Pass to pakiet składający się głównie z elementów kosmetycznych. Nie ma potrzeby tego kupować, by grać w RDO. Ja nie kupowałem wcześniejszych, żyję i mam się dobrze. Kot też.

Dwa - jest to już CZWARTA edycja tego pakietu. Zabawne, że dopiero teraz niektórzy się zorientowali na czym on polega. Cena też ta sama (tylko teraz przy zakupie do 7.12 zwraca się w 100% żeby było jeszcze śmieszniej).

Po trzecie - nie trzeba kupować złota. Jest wiele sposób na zdobywanie tej waluty w grze. Z tym, że o czym pisałem wcześniej - zasady pozyskiwania złota w grze uległy od wczoraj modyfikacji (oczywiście na niekorzyść graczy). Wynika to oczywiście z tego, że R* oferuje teraz RDO za grosze, ale oczekuje większych zysków z mikropłatności.  Tym niemniej da się na wszystko uzbierać samą grą i nie ma potrzeby korzystania z mikropłatności.

Tyle w temacie. Jeśli już to uzasadniona jest krytyka za poziom ostatniej aktualizacji i ilość bugów, które zawiera. A nie jakieś głupoty w stylu śmieszny kapelusz czy klamra nie taka. Japrdl...